• شنبه / ۱۷ دی ۱۳۸۴ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8410-04388
  • منبع : نمایندگی کرمان

/دو ماه از وقوع انفجار در معدن باب نيزو زرند گذشت / خصوصي سازي معادن و موضوعي به نام امنيت جاني کارگران

/دو ماه از وقوع انفجار در معدن باب نيزو زرند گذشت
/

خصوصي سازي معادن و موضوعي به نام امنيت جاني کارگران

بخش خصوصي نمي تواند پاسخگوي مشکلات در جهت تامين حداقل امکانات در معادن ذغال سنگ کرمان باشد.

به گزارش ايسنا منطقه کوير؛ پس از گذشت دو ماه از وقوع انفجار در معدن باب نيزو زرند و جان باختن 9 نفر از کارگران اين معدن ، مسعود ربيعي وزيري ، کارشناسان استخراج معدن با بيان اين مطلب گفت: باوجود وقوع چندين اتفاق تاسف انگيز که منجر به فوت چندين کارگر و تکنسين در معادن ذغال سنگ کرمان شده است ، ولي باز متاسفانه مسئولان اين سازمان به جاي رسيدگي و پيگيري علل و عوامل اين سوانح و بر طرف کردن اين موضوع، به جاي حل آن صورت مسئله ديگري را مطرح مي کنند و آن واگذاري معادن ذغال‌سنگ به بخش خصوصي است .

وي مي افزايد: بخش خصوصي جوابگوي اين معضل نيست، کما اين که در اتفاقات اخير نيز ديدم انفجار در معادن بخش خصوصي روي داد. در واقع با بخش خصوصي نمي توان تمام تجهيزات ايمني رابه کار بست، چرا که يک ارگان يا شرکت خصوصي در ابتدا کار خود را طوري برنامه ريزي مي کند که در يک پروژه سود معقولي عايدش شود و سوالي که در اينجا به ذهن مي رسد اين است که آيا با اين تورم مالي و مشکلات يک شرکت خصوصي مي تواند هم سود معقول داشته باشد و هم در يک محيط بزرگي مانند يک معدن ( مثلاً در معدن بزرگ هجدک ) وسايل ايمني و رفاهي کارگران را مهيا كند ؟

وي تنها راه ممکن را استفاده از طرح ها و ايده هاي جديد علمي در اين زمينه و استفاده از سيستم هاي نگهداري نوين و به روز همراه با وسايل ايمني مدرن که نسبت به سيستم هاي قبلي هم از نظر نصب و هم ازلحاظ مالي مقرون به صرفه است دانست و اظهار اميدواري کرد، نوشدارويي که قبل از مرگ سهراب توسط افراد مختلف اعم از دانشگاهي و ... ارائه شده است در جهت بهبود و پيشبرد اهداف شرکت ذغال‌سنگ بکار گرفته شود .

مهر ماه گذاشته بود که در رسانه ها اعلام شد ، بر اثر تراکم گاز متان و جرقه حاصل از حرکت واگن حمل مواد بر روي ريل در عمق 100 متري معدن باب نيز و زرند 9 نفر از کارگران در اين معدن ذغالسنگ جان باختند .

در همان روزها بود که دبير خانه کارگرکرمان با انتقاد از نبود امکانات مناسب ايمني در معادن ذغال سنگ گفت : به منظور جلوگيري از اين حوادث بايد دستگاه هاي تعيين مقدار گاز در معادن كار گذاشته شود که به دليل گراني، اين دستگاهها در معادن استفاده نمي‌شود؛ هر چند که معدن باب نيزو از جمله معادني بود که از نظارت دولت خارج و به بخش خصوصي واگذار شده بود اما متاسفانه مسئوولان اين معدن نيز از خريد دستگاههاي کنترل فشار گاز خودداري کرده که در نهايت به اين واقعه منجر شد .

عباس کاربخش به آمار تاسف بارديگري نيز اشاره کرد و گفت : در مدت 2.5 ماه و در فاصله زماني مرداد ، شهريور و مهر ماه 84 ، 15 نفر در معادن ذغال سنگ جان خود را از دست داده اند ، 9 نفر در معادن باب نيزو ، 4 نفر در معادن هجدک ، يک نفر در پابدانا و يک نفر در معادن اشکيلي.

وي با اشاره به اين که در معادن ذغال سنگ کرمان حوادث مختلفي تلفات انساني را باعث مي شوند گفت : بايستي هر چه سريعتر به فکر چاره بود ، زيرا روي دادن چنين اتفاقات ناخوشايندي تاثيرات منفي زيادي بر افکار عمومي در استان مي گذارد و علاوه بر در آستانه بحران قرار دادن چندين خانواده ذهنيت هاي بدي را در جامعه ايجاد مي کند که اين وضعيت بايستي به صورت ريشه اي بهبود يابد تا جان هاي ديگري در اين معادن از دست نرود .

اين در حاليست که در همان زمان مدير کار امو اجتماعي استان کرمان در اظهار نظري با اشاره به 250 معدن ذغال سنگ در سطح استان کرمان اعلام کرد بيشتر اين معادن به لحاظ عدم رعايت موارد ايمني و استاندارد نبودن، مستعد هر گونه حادثه اي هستند و اگر بخواهيم استاندارد هاي قابل قبول جهاني را در مورد معادن استان کرمان رعايت کنيم ، هيچ کدام از معادن اين استان واجد شرايط نبوده و تمامي انها بايد تعطيل شوند .

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha