رييس مجلس شوراي اسلامي با حضور در جلسهي ماهانهي شوراي مشاورين رييس جمهور و وزراء در امور ايثارگران، ضمن قدرداني از زحمات مسئولان مربوط به امور ايثارگران گفت: مجلس آمادگي كامل براي همكاري با شما را دارد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر غلامعلي حدادعادل افزود: مجلس هفتم كه بنده افتخار خدمتگذاري در آن را دارم از جان و دل به آرماني كه شهدا و ايثارگران در آن تلاش كردهاند، همراه است. روح وفاداري به انقلاب و امام و رهبري در اين مجلس متجلي است و هيچ مانع حزبي و سياسي در راه خدمت به ايثارگران وجود ندارد.
رييس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بايد لوايحي كه در خصوص ايثارگران تهيه ميشود، كارشناسي شده و مناسب باشد و مجلس نيز بر اصل اهتمام به ايثارگران مصمم است.
وي ادامه داد: خوشبختانه در مجلس هفتم از شدت مشاجرات سياسي كاسته شده و اموري كه به اصل انقلاب مربوط است، ديگر خطي و جناحي مورد توجه قرار نميگيرد.
وي با بيان اينكه مسألهي ايثارگران جناحي نيست، گفت: در مجلس اكنون دوستان و همكاران ما همه يك نگرش نسبت به مسألهي ايثارگران دارند و مقولهي ايثارگري واهتمام به ايثارگران در اين مقياس وسيع تنها خواست جمهوري اسلامي ايران است.
وي ادامه داد: پديدهي ايثارگري و يك قشر اجتماعي وسيع كه حاصل انقلاب و جنگ تحميلي است و اهتمام به امور آنها از بعد از انقلاب اسلامي ايجاد شده است، حتي يك هفته از انقلاب بيشتر نگذشته بود كه به اين نتيجه رسيديم كه رسيدگي به مسائل خانوادگي شهدا بايد مورد توجه قرار گيرد، آن زمان فكر نميكرديم جنگ تحميلي پيش ميآيد و بر تعداد اين خانوادهها افزوده ميشود.
حدادعادل خاطرنشان كرد: به تناسب گذشت زمان و كسب تجربه و توسعهي اين مقوله، حكومت ما هم تصميمات جدي در اين ارتباط گرفت.
وي در ادامه به تاريخچهي تشكيل بنياد شهيد و امور ايثارگران پرداخت و گفت: از نظر ساختاري و سازماني شكل فعلي اين بنياد جامعترين شكل در طول سالهاي گذشته بوده است. البته عيبها و شكستهايي در طول اين چند سال با آن مواجه بوده، ولي در حال حاضر به سمت مثبتي در حركت است. شايد چند سال ديگر تشخيص دهيم كه بايد اين ساختار عوض شود، ولي فعلا در بهترين شكل اين بنياد مشغول به كار است.
وي تصريح كرد: خوشحاليم كه در طول دو سال گذشته بنياد شهيد و امور ايثارگران به سمت استقرار و هماهنگي پيش رفته و ميبينيم اين نهاد چقدر ريشهدار شده و به سوي مقصد نهايي پيش ميرود.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه همهي تلاش خود را براي استحكام اين سازمان و كارآيي آن به كار ميبريم، افزود: مسألهي ايثارگران در دنيا و آخرت آبروي نظام ماست و چه قشري مهمتر از اينها كه براي اسلام و اين كشور جان خود را فدا كرده يا سلامتيشان را به خطر انداختهاند. اينها مظهر ايمان و فداكاري و حماسه هستند و افتخار ملتها به داشتن اين افراد است كه در راه ارزشهاي بزرگ حاضر به فداكاري شدهاند.
وي با تأكيد بر اهتمام به مسألهي جانبازان اظهار داشت: مردم در جامعه براي امور غيرضروري در مورد سلامت جزئي خود پولهاي زيادي خرج ميكنند ولي در مقابل آنها انسانهايي كه جوان بوده و داراي استعدادهاي بالا مبدل به افراد عصبي و از كار افتاده و بعضا قطع نخاعي شدهاند و ما بايد موقعيت آنها را به خوبي درك كنيم، به همان اندازه كه آنها به خاطر خدا دردها و رنجها را تحمل ميكنند ما نيز بايد در اين رابطه حساس باشيم و نسبت به مشكلات آنها بايد اهتمام بيشتري داشته باشيم اين پديده يك جامعشناسي و روانشناسي خاص دارد.
حدادعادل تصريح كرد: انتظار توجه به خانوادهي ايثارگران و خود آنها يك انتظار طبيعي است. در كنار خيل عظيم ايثارگران شريف متأسفانه و بعضا به ندرت افرادي پيدا ميشوند كه با رفتار خود بهانه به دست ديگران ميدهند كه اين مفهوم مقدس را مورد توهين قرار دهند و حرمت اين قشر شريف را رعايت نميكنند كه اينها هم بايد علاج شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي بهترين راه خدمت به ايثارگران را قانونمند كردن خدمت دانست و افزود: در اين زمينه برقراري عدالت نيز بايد مورد توجه قرار گيرد و اين برقراري عدالت مستلزم وجود قوانين كارشناسانه است و ما به عنوان تصويبكنندگان قانون و شما به عنوان اجراكنندههاي آن بايد تلاش كنيم رابطهي ايثارگران با نظام رابطهاي در چارچوب قانون تعريفشده باشد.
وي ادامه داد: بنياد شهيد و امور ايثارگران دستگاهي است كه همهي مديران و كارشناسان آن از خانوادهي انقلابند و از آن سر دنيا نيامدهاند و آن قشري كه شما با آنها سر و كار داريد افرادي هستند كه در عمل ايثار و فداكاري خود را نشان دادند.
وي با تأكيد بر اينكه اگر در خدمت به آنها موفق نباشيم بايد بدانيم كه اين عيب از ماست، گفت: بايد بپذيريم ما مشكل مديريتي داريم هرچه مديريت بهتر شود، موفقتر عمل خواهيم كرد. اگر نتوانيم مشكلهاي ايجادشده براي ايثارگران را خوب حل كنيم بايد بدانيم اين عيب از بيرون نيست از خود ماست.
حدادعادل با بيان اينكه همهچيز ايجاب ميكند ما وظيفهي خود را مهم تلقي كنيم، تلاش براي رفع مشكلات ايثارگران را مورد تأكيد قرار داد و افزود: اين بدان معنا نيست كه در اين زمينه تاكنون كاري نشده بلكه مدام با گذشت زمان مسألهي جديدتري ايجاد ميشود كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي در پيشنهادي به مسئولان بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: متأسفانه خانوادههاي شهدا فراموش شدهاند مگر آنكه مناسبتي پيش آيد و آنها به برنامههايي دعوت شوند در غيراينصورت كسي احوال آنها را نميپرسد، بايد ارتباط با خانوادهي شهدا ارتباط منظم و سازمانيافته باشد راهحل آن اين است كه در دستگاههاي دولتي كه كارمنداني از خانوادههاي شريف شهدا و ايثارگران وجود دارند آنها را شناسايي كنيم و رسيدگي به امور آنها را بين مسئولان آن دستگاهها تقسيم نماييم و ماهي يك بار حالي از آنها بپرسيم و با آنها ديداري داشته باشيم.
وي ادامه داد: اگر به اين كار نظمي دهيم وقت زيادي نميگيرد و ميتوانيم در جريان مشكل خانوادهي شهدا و ايثارگران نيز قرار بگيريم و اگر اين تصميم سازمانيافته شود، ميتوانيم آن را به ساير دستگاهها و همهي خانوادههاي شهدا تسري دهيم و يك تفقد روحي از آنها داشته باشيم. چراكه توجه به آنها نه از باب پول دادن و رفاه بيشتر بلكه رسيدگي به احوالات آنها از اهميت بيشتري برخوردار است. نبايد بين آنها اين احساس وجود داشته باشد كه آنها فرزندان خود را در راه اسلام و انقلاب فدا كردند، ولي كسي حالي از آنها نميپرسد.
حدادعادل در پايان گفت: براي اينكه اين احساس ايجاد نشود، سازمانهاي مربوط به امور ايثارگران بايد اين كار را در نظر بگيرند تا به نتيجه برسند. در اين راستا طرح جامع خدمات ايثارگران نيز در حال بررسي است و مجلس با افتخار آن را به تصويب خواهد رساند، البته تصويب قانون قدم اول است اما صرف تصويب قانون مشكلي حل نميكند. اجراي آن چند سال طول ميكشد، ولي شما بايد اين مسائل و قوانين را به جد پيگيري كنيد.
انتهاي پيام
نظرات