*مراسم روز دانشجو در دانشكدهي مديريت دانشگاه تهران* محمد توسلي: حفظ هويت تاريخي جنبش دانشجويي ضروري است
بزرگداشت 16 آذر روز دانشجو بعدازظهر امروز از سوي انجمن اسلامي دانشجويان دانشكدهي مديريت دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، «رضا عليجاني» در اين مراسم گفت: 16 آذر مقاومت در برابر توهين به شخصيتهاست.
فعال سياسي اظهار داشت: هم خوددوستي و هم مردمدوستي اقتضا ميكند كه در برابر استبداد جهاني مقاومت كرد؛ زيرا اين تحليل كنندهي شخصيت ما و مهمتر از آن نابودكنندهي منافع اقتصادي ماست.
وي افزود: ما نيز بر اساس خوددوستي و مردمدوستي بايد در برابر عناصري كه پيامد آن نابود كردن منافع اقتصادي ماست، وارد تعامل و اصلاح شويم و اين يعني ورود به عرصهي تغيير اجتماعي.
عليجاني با بيان اينكه «پيگيري تغييرات اجتماعي با چالشها و فراز و نشيبهاي جدي مواجه است»، اظهار داشت: اگر نتوانيم خود را با اين وضعيت تطابق دهيم دچار مشكل و نااميدي خواهيم شد.
وي انديشه و انگيزه را در ايجاد اميدواري موثر دانست و بيان كرد: پيگيري روند دموكراتيزاسيون نيازمند انسانهايي است كه ديد درازمدت داشته باشند.
عليجاني در پايان، لازمهي دفاع از آزادي و مبارزه با استبداد جهاني را آزادي همهي كساني دانست كه زندانيان سياسي ميخواند و گفت: اميدوارم 16 آذر و ياد آن سه آذر اهورايي بتواند جرقههايي به قلبهاي ما بزند و بتوان انديشهها را با عدم نااميدي دنبال كرد.
در ادامه، مهندس محمد توسلي يكي ديگر از فعالان سياسي در اين مراسم از روند تاريخي 16 آذر ياد كرد و اظهار داشت: تظاهراتي كه در سال 32 به خاطر محاكمهي مصدق و باز شدن سفارت انگليس توسط دانشجويان شكل گرفت منجر به حادثهي 16 آذر و به شهادت رسيدن 3 نفر از دانشجويان و جهاني شدن اين روز شد.
وي گفت: ضرورت حفظ هويت تاريخي جنبش دانشجويي از چالشهايي است كه اگر انجمنهاي اسلامي نتوانند بستر مناسبي را براي تربيت و رشد دانشجويان پيدا كنند، نقش تاريخي خود را از دست خواهند داد.
توسلي اظهار داشت: جنبش دانشجويي يك نهاد مدني است كه مطابق قانون بايد مجوز بگيرد و فعاليتش را انجام دهد و اين از مطالبات برحق دانشجويان است.
وي با بيان اينكه «بايد انجمنهاي اسلامي دانشجويان كاري كنند كه دانشجويان كار جمعي و دموكراتيك ياد بگيرند»، گفت: جنبشهاي دانشجويي نبايد خود را در جايگاه احزاب سياسي ببينند تا بتوانند فعاليتهاي خود را انجام دهند.
توسلي با بيان اينكه «گام نخست براي ايجاد دموكراسي و حقوق بشر ايجاد همين كار جمعي در خود شخصيتهاست»، اظهار داشت: به دليل همين عدم آشنايي با كار جمعي در دورههاي مختلف شاهد عدم توفيق در جامعه بوديم.
اين فعال سياسي يادآور شد: اگر جنبشهاي دانشجويي بخواهند نقش تاريخي خود را موفق عرضه كنند بايد استقلال خود را حفظ كرده و به احزاب، گروهها و حاكميت نيز وابسته نباشند.
وي ادامه داد: اين استقلال به معني قطع رابطه با جامعه نيست و بايد با ساير نهادهاي مدني ارتباط ارگانيك داشته باشند و نياز به درايت و هوشمندي است تا انجمنها بتوانند از اين چالشها عبور كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات