انجمن اسلامي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران: جنبش دانشجويي پشتيبان حركت مردمسالارانهي مردم است
انجمن اسلامي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران به مناسبت روز 16 آذر بيانيهاي صادر كرد.
به گزارش ايسنا، در اين بيانيه كه در سمينار «فرياد بر سكوت» در دانشكدهي علوم پزشكي دانشگاه تهران خوانده شد، آمده است: پنجاه و دو سال از واقعهي 16 آذر سال 1332 ميگذرد و جنبش دانشجويي همچنان با تكيه بر سه اصل دينباوري، آزاديخواهي و عدالتطلبي به حركت در مسير خود ادامه ميدهد. لازم است در راستاي ادامهي اين حركت نكاتي را يادآور شويم؛ جنبش دانشجويي ايران اگر بخواهد همچنان به مطالبهي خواستههاي مردم بپردازد و بر فضاي سياسي و فرهنگي كشور تاثيرگذار باشد بايد جهت حركت و سمت و سوي مسير خود را با تكيه بر آرمانهاي مترقي ديني مشخص كند. در ميان لايههاي مختلف جنبش دانشجويي در ايران حركتهايي پايدار ماندهاند كه بر اساس انگيزهها و اعتقادات روشنفكرانهي ديني شكل گرفته باشند، همچنان كه انجمنهاي اسلامي نيز همواره دل در گرو اسلام داشته و از آن دفاع خواهند كرد. انجمنهاي اسلامي نميتوانند محلي براي جمع شدن تمام گرايشهاي اعتقادي موجود در سطح جامعه باشند هرچند همواره از حق ساير ايدئولوژيهاي موجود در سطح دانشگاه براي تاسيس تشكلهاي جديد و از حقوق تضييع شدهي اقليتها دفاع خواهند كرد. اين مساله نبايد موجب آن شود كه انجمنهاي اسلامي خود مروج تفكرات غيرديني و خط مشيهاي سياسي لائيك، سكولار و ماركسيستي شوند.
در ادامهي اين بيانيه آمده است: جنبش دانشجويي همواره از آزادي بيان و عقيده دفاع ميكند و خواهد كرد و همواره بر آرمان ديرين مردم ايران مبني بر حق تعيين سرنوشت خويش پاي خواهد فشرد. پنجاه سال پيش ميخواستند با گلولههاي استبداد صداي آزاديخواهي را در گلو خفه كنند ولي اين دانشجويان پاكباخته بودند كه با آزادگي تمام در مقابل جريان خانمانبرانداز استبداد ايستادگي كردند و خون خود را تقديم نمودند. ما دانشجويان مسلمان ايراني از امام حسين (ع) آموختهايم كه آزاده باشيم و خفت زير بار ظلم رفتن را بر رنج ستيز با آن ترجيح ندهيم. دانشجويان ايراني همچنان بر مبارزه با اشكال مختلف استبداد پافشاري خواهند كرد.
نويسندگان همچنين تاكيد كردهاند: جنبش دانشجويي ايران از پنجاه سال قبل تا كنون پيشتاز مبارزه با استعمار بوده است. در زمان مبارزهي دكتر مصدق در جهت ملي شدن صنعت نفت، جنبش دانشجويي پشتيبان اصلي اين حركت براي قطع دست ايادي انگليس از كشور بوده است. بعد از كودتاي 28 مرداد 1332 با هدايت ايالات متحدهي آمريكا، اين فرياد شجاعانهي دانشجويان بر ظلمت و سياهي استعمار و استبداد بود كه سكوت را در هم شكست. در اين دوران نيز بايد هوشيارانه اقدامات ايالات متحده را كه به اسم مبارزه با تروريسم، به دنبال اهداف استعماري خويش است مورد ارزيابي قرار داد. در وضعيت كنوني «صلح مبتني بر عدالت» و «گفتوگوي برابر» راهحل مناسبي در جهت حركت در عرصههاي بينالمللي است. در اين راه دست ياري خود را به سوي سيد محمد خاتمي بنيانگذار گفت و گوي تمدنها و فرهنگها دراز ميكنيم و براي همكاري در آغاز اين حركت اعلام آمادگي ميكنيم.
اين تشكل دانشجويي سپس آورده است: جنبش دانشجويي ايران دفاع از طبقهي محروم زجركشيده را بر خود فرضي اصيل ميداند. انجمنهاي اسلامي از حاكمان ميخواهند به جاي شعارهاي توخالي، عزم جدي خود را براي ايجاد عدالت در همهي شئون آن جزم و دستهاي پنهان و پيداي مافياي قدرت و ثروت را از بيتالمال كوتاه كنند تا بيش از اين لكهي ننگي بر دامان پاك انقلاب اسلامي ننشيند. مراقب باشيم كساني كه به طرز افراطي و اتهامزنندهاي بيش از همه شعارهاي «عدالتطلبانه» سر ميدهند بيشتر به عوامفريبي مشغولند و براي يافتن سرنخها بايد به سراغ همانان رفت.
در بند ديگري از اين بيانيه آمده است: جنبش دانشجويي ايران وظيفهي خود ميداند از پدر استقلال ايران يعني امام خميني (ره) تجليل كند. آن بزرگوار تمام هم و غم خود را جهت ايجاد استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي به كار بست و در اين راه از ناحيهي مقدسمآبان و متحجران و همچنين خشونتطلبان و التقاطيها دچار صدمات فراواني گشت. اما او به جوانان ميدان ميداد و آنان را پشتيبان مملكت ميناميد. ما همچنان خود را مديون انديشهها و آرمانهاي آن بزرگوار دانسته و ياد او و همچنين شهداي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس را گرامي ميداريم.
در ادامهي اين بيانيه تصريح شده است: جنبش دانشجويي ايران دفاع از منافع ملي را در اولويت اهداف خود قرار داده است. ما از حاقوق خود در خليج هميشه فارس و همچنين درياي خزر نخواهيم گذشت. ما همچنان دستهاي پنهاني را ميبينيم كه ميخواهند هويت ايراني نام خليج فارس را پاك كنند. دفاع دانشجويان از حقوق هستهيي ايران به دو شرط عدم انحراف به سمت سلاح هستهيي كه صلح و امنيت را به خطر مياندازد و عدم پنهانكاري كه زمينهي اتهامات بياساس و خدشهدار شدن منافع ملت را فراهم ميكند امري مسلم و حتمي است.
در بند پاياني بيانيهي اين تشكل دانشجويي آمده است: انجمنهاي اسلامي خود را مدافع حقوق و كرامت انسانها ميدانند. چهطور كسي به خود اجازه ميدهد به انسانهايي كه متفاوت فكر ميكنند و سخن ميگويند حكم زندانيهاي طويلالمدت بدهد؟ چه توجيه ديني ميتواند براي اين كار وجود داشته باشد؟ ما از حقوق كليهي زندانيان سياسي كه مورد ظلم و ستم قرار گرفتهاند دفاع ميكنيم و مجدانه خواستار رسيدگي به وضعيت مغفول ماندهي آنان هستيم. ما همچنان خواستار رسيدگي به عوامل حادثهي 18 تير 1378 _ جنايتي كه همچنان لكهي ننگين آن بر دامان پاك دانشگاه باقي است _ هستيم. جنبش دانشجويي خود را پشتيبان حركت مردمسالارانهي مردم قهرمان ايران ميداند و از تمام دانشجويان ميخواهد در تمام عرصهها بهويژه در سطح دانشگاه اجازه ندهند انحصارطلبان به اهداف خويش برسند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات