انتقاد انجمن اسلامي دانشجويان اصفهان به روند فعلي دفتر تحكيم(علامه)
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاههاي اصفهان و علوم پزشكي دربارهي نشست اخير دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) بيانيهاي صادر كرد.
به گزارش ايسنا، در اين بيانيه آمده است: تجربهي سالها مبارزات تحولخواهانهي ايرانيان، اين حقيقت را به خوبي آشكار كرده است كه تغيير ساختارهاي غيردموكراتيك بدون تغيير زيرساختهاي فرهنگي كه مناسباتي غيردموكراتيك را در پي دارد و تضييع حقوق شهروندي در زمينههاي مختلف نتيجهي محترم آن است امكانپذير نيست. اين واقعيت تلخ، اگرچه براي روشنفكران و آزاديخواهان ناخوشايند بوده اما نتوانسته است اين توهم را از اذهان بزدايد كه نگاه معطوف به قدرت و اصلاح از بالا هيچ تحولي را به دنبال نخواهد داشت و چه بسا به ضد خود بدل گردد. اين مهم، متضمن اين باور است كه تكيه به بدنهي اجتماعي و باور آگاهيها و بلوغ سياسي او يگانه راه گذر از وضعيت غيردموكراتيك به وضعيت مطلوب است. از منظر جنبش دانشجويي اين امر زماني اهميت فزونتري مييابد كه اجتماع به خاطر خصلتهاي آرمانگرايانه و حقطلبانه جنبش دانشجويي اين حوزه را يگانه عرصهاي ميداند كه بركنار از تمايلات قدرتطلبانه و منفعتجويانه، در پي تحقق آرمان ايرانيان بوده است. اما فرآيندي كه مجموعهي دفتر تحكيم وحدت در چند سال اخير طي كرده است و برآيند كنشها و واكنشهاي سياسي _ اجتماعي او تنها اجتماع را بر سر دوراهي انتخاب از بين اين دو گزينه كه يا ديگر جنبش دانشجويي آن حوزهي مورد وثوق مردم در جهت نيل به آرمانهايشان نيست و يا حساب جنبش دانشجويي و دفتر تحكيم از هم جدا هست، قرار داده است.
اين بيانيه ميافزايد: نوع برگزاري نشست اخير دفتر تحكيم بيش از هر زمان ديگر دفتر تحكيم را با چالش مشروعيت مواجه كرده است. انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاههاي اصفهان و علوم پزشكي وظيفهي خود ميداند كه در راستاي رسالت خويش و نيز هشداري تاريخي، شواهدي را كه در بردارندهي تهديدي جدي براي جنبش دانشجويي و مجموعهي دفتر تحكيم وحدت است برشمارد تا شايد از اين رهگذر دلسوزان و وفاداران به مجموعهي انجمنهاي اسلامي به چارهجويي و گزينش راهكارهاي براي خروج از اين چالش همت گمارند. 1- شايد اساسيترين چالش در مقطع كنوني، سرايت نوعي نگاه معطوف به قدرت در مجموعهاي دانست كه چنين امري نه تنها از كاركردهاي مجموعه نبوده كه بايستي از اين نگاهها پيراسته باشد. مجموعهاي كه زماني عضويت در آن صرفنظر از ردهبندي تشكيلاتي، افتخاري بزرگ محسوب ميشد، امروزه همهي نگاهها به اين تشكل، به شوراي مركزي آن دوخته شده كه اين خود ناشي از آن است كه كليهي فعاليتهاي دفتر تحكيم به صدور بيانيه و تحركات سياسي اينترنتي ختم شده است. 2- حضور ذهنيتهاي مسموم و توهمآلود، فروپاشي تشكيلاتي را در پي داشته است. ذهنيتهايي كه همواره به جاي تقويت نيروها دموكراسيخواه، در جست و جوي نيروهاي نفوذي و وابسته هستند بدون اينكه از تجربهي جريانهايي كه در پي ايجاد تشكلهاي بهداشتي كه خواهان ايجاد مجموعهي يكدست عقيدتي و البته همسو با حاكميت بودهاند درس بگيرند و بدون توجه به اين امر كه آنچه اين تشكلها را در جامعهي دانشگاهي و سياسي منزوي كرده همين تمايل به يكدست شدن بوده است. 3- حضور و موجوديت فراكسيونهاي مختلف را تنها از اين زاويه ميتوان ارزيابي كرد كه اين فراكسيونها تنها براي سهمخواهي و نزديكتر شدن به شوراي مركزي ايجاد شدهاند. عدم رعايت مناسبات تشكيلاتي در دعوت اعضاي شوراي عمومي در نشست اخير دفتر تحكيم نشانگر بياعتمادي سران فراكسيونها به جذبهي دانشجويي و عدم شفافيت آنان ميباشد و حافظهي تاريخي فعالان سياسي به روشني به خاطر دارد خروج دفتر تحكيم از جبههي دوم خرداد به همين دليل و عدم وجود ارادهاي براي سازماندهي اجتماعي نيروهاي اجتماعي دموكراسيخواه بود. گرايش به مناسبات ارباب – رعيتي در مجموعهي تحكيم كه به حذف نيروهاي روشنفكر و نظريهپرداز منجر شده و نگاههاي قوميتمحور را در دل خود ميپروراند از جملهي آسيبهاي جدي است كه روشنگري و دموكراسيخواهي و مدنيت را تهديد ميكند. 4- طبيعتا بعد از فاصلهگيري تاريخي از وقايع دههي شصت كه دفتر تحكيم ميبايست از طريق نگاه منتقدانه به گذشتهي تاريخي خود از چپروهاي ناشيانه كه به هدر رفتن بخشي از سرمايههاي ملي منجر شده دوري كند اما با كمال تاسف اين راديكاليسم دوباره به طور جدي در مجموعه بروز يافته كه اين بار ويژگيهاي مثبت آن دوران را نيز به همراه ندارد و اين جريان را كه ميتوان تحت عنوان چپرويهاي ناهمگون از آن ياد كرد، نه شرايط تاريخي را لحاظ ميكند و نه از همسويي با باورهاي عمومي جامعه بهرهاي دارد.
در پايان اين بيانيه آمده است: نهايتا آنچه ما را واداشت تا از سر دلسوزي به بيان چارهاي از معضلات فراروي تحكيم بپردازيم، اتفاقات روي داده در نشست اخير اين تشكل بهسان نشستهاي چند سال اخير بوده كه حضور برخي افراد از تاسفبرانگيزترين موارد آن است. در پايان ضمن انتقاد مجدد از روند فعلي دفتر تحكيم و هشدار نسبت به روشن نمودن فرجام اينگونه تصميمگيريها اعلام ميكنيم يگانه راه بيرون رفت از اين وضعيت بازگشت به اصول و قواعد تشكيلاتي مجموعهي انجمنهاي اسلامي دانشجويان است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات