انجمن اسلامي دانشجويان صنعتي اصفهان: _ جنبش دانشجويي از بروز فضاي بيتفاوتي جلوگيري كند _ تاثير چالش تعيين وزير نفت بر «سفرههاي نان مردم» است
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اصفهان دربارهي مسايل مربوط به وزارت نفت بيانيهاي تحليلي صادر كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در اين بيانيه آمده است: انتخابات رياست جمهوري دورهي نهم از بسياري جهات در تاريخ 27 سالهي جمهوري اسلامي و حتي تاريخ ايران، واقعهاي منحصر به فرد و متفاوت به شمار ميآيد. بزرگترين دستاورد دوران پرفراز و نشيب انقلاب اسلامي بهمن 57، به كنار گذاشته شدن نظم چند هزار سالهي شاهنشاهي با تمام ريشهها و پيوندهاي تاريخياش بود كه از اين رو ميتوان آن را عمدهترين حركت در راه برقراري حاكميت ملي مبتني بر خواست و نظر مردم ايران و رهبران و نخبگان سياسي اجتماعي و فرهنگي دانست. پس از اين بود كه تا مدتها مجموعهي قدرت انقلابي به واسطهي اختلاف نظرها، اختلاف عقايد و نيز برخورداري از پايگاههاي متفاوت اقتصادي و طبقاتي در كشاكش 27 سال گذشته در تناسبي همگون از نظر توزيع به سر ميبرد، انتخابات رياست جمهوري دورهي نهم سرآغازي بود و گسست اين تقسيم قدرت به نحوي كه براي اولين بار تمامي اركان انتخابي حاكميت در اختيار يك جناح سياسي قرار گرفته است. جمعبنديها و تحليلهاي ابتدايي مجموعهي نيروهاي تحولخواه سياسي بر اين اصل استوار بود كه به واسطهي اين يكدست شدن زمينهي اختلافات گذشته ميان اركان حكومت و قواي دولتي از بين رفته است و از اين پس شاهد همگرايي بيش از پيش مجموعههاي حكومتي در پيشبرد امور جاري خواهيم بود.
در ادامهي اين بيانيه با اشاره به اختلاف نظرها بر سر تعيين وزير نفت آمده است: تمامي گروههاي اصولگراي حاضر در قدرت كه در دور دوم انتخابات از كانديداي واحد حمايت كردند، بر اثر اختلاف نظرها و ميل به كسب قدرت و ايجاد نفوذ بيشتر در عرصهي حاكميت، بر سر وزارت بسيار مهم نفت كه به طريقي مهمترين وزارتخانهي دولت به حساب ميآيد نميتوانند توافق كنند و به دنبال اين امر بود كه مجلس اصولگرايي هفتم در ميان حيرت همگان، تا كنون سه وزير پيشنهادي نفت را پشت سر خويش گذارد. دو بار راي عدم اعتماد و يك بار انصراف كانديدا.
در بخشي ديگر از اين بيانيه آمده است: اين وقايع جدا از تاثيرگذاري نامطلوبش در امر سياست خارجي ايران به گونهاي كه در اين شرايط اين اجازه را به ديگران ميدهد كه بر باجخواهي خويش اصرار ورزند، در سطح داخلي نيز پيامدهاي متفاوتي براي جامعه دارد. از اين رو كه اقتصاد تكمحصولي وابسته به نفت ايران كه عمده درآمد ساليانهي دولت و صادرات ايران به جهان را شامل ميشود و تاثير اصلي را بر «سفرههاي نان مردم» ميگذارد با ادامهي وضع موجود بيش از پيش متلاطم و شكننده خواهد شد و بر سر راه دولت اصولگرا كه با وعدهي بهبود وضع اقتصادي، معيشتي مردم وارد امر حكومت شده بود، مشكلات بيش از پيش ايجاد خواهد كرد.
اين بيانيه تاكيد كرده است: تأمل در دلايل مخالفت نمايندگان اصولگرا با وزراي پيشنهادي نفت، اين نگرش را غالب ميكند كه اصولگرايان با بيتفاوتي و يا حتي بعضا نگاه غيرمنصفانه نسبت به مديران ردههاي بالا و مياني دورانهاي جنگ، سازندگي و اصلاحات، سعي بر جايگزيني «تعهد نسبت به باورها و عقايد گروهيشان» با تخصص دارند. مطرح كردن دلايلي نظير «راي دادن آقاي تسلطي و خانوادهشان به كانديداي مدنظر بخشي از جناح مقابل!!!» از همين زمره است.
نويسندگان بيانيه ميافزايند: با توجه به فضاي بينالمللي و شرايط داخلي، بهتر آن است كه مجموعهي مجلس و دولت اصولگرا با تفسير خردمندانه در گفتمان خود و پرهيز از شعار و نسبت دادن تناقضات گفتاري و عملي خود به كارشكنيهاي اين و آن، آن هم بدون ارايهي سند، براي بهبود وضع موجود و تغيير دادن فضاي داخلي و خارجي تلاش كنند. و نيز مجموعههاي تحولخواه و به طور اخص «جنبش دانشجويي» در پيوند با جامعهي مدني، تمامي تلاش خود را براي برانگيخته كردن افكار عمومي و جلوگيري از بروز فضاي بيتفاوتي نسبت به وقايع مملكت نمايند تا از اين رهگذر مدعيان نفي دموكراسي نتوانند فضاي جامعه را بيش از پيش به سوي تكصدايي شدن رهنمون سازند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات