كيانوشراد: ايران و عراق با ايجاد تفاهمنامههاي امنيتي، اطلاعاتي و اقتصادي چهره مثبتي از روابط دو كشور ارايه دهند
كيانوشراد گفت: آنچه در شرايط فعلي براي ايران در مورد عراق اهميت دارد حفظ يكپارچگي اين كشور و ايجاد نظم و ثبات در آن ميباشد.
محمد كيانوشراد، نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به موقعيت خاص سياسي و ژئوپلتيكي ايران و عراق در منطقه و همچنين مناسبات تاريخي و اجتماعي دو كشور، سفر رييس جمهور عراق به تهران را بهانهاي براي گسترش تفاهمات بين دو كشور دانست.
وي افزود: مساله مرز طولاني مشترك علايق موجود مذهبي ميان دو كشور، مساله نفت و ثبات در منطقه از جمله مسايلي هستند كه ميتواند به توسعه همكاريهاي دو كشور دوست و برادر كمك كند.
اين عضو سابق مجلس شوراي اسلامي گفت: مهمترين مسالهاي در شرايط فعلي از نظر ايران اهميت دارد حفظ يكپارچگي در عراق و ايجاد نظم و ثبات در اين كشور است.
كيانوشراد افزود: يك عراق ناامن مسلما ميتواند تاثيرات منفي براي جمهوري اسلامي ايران داشته باشد.
وي در ادامه با اشاره به سفير اخير موفق الربيعي، مشاور امنيت ملي عراق به تهران و انعقاد پيمان امنيتي ميان دو كشور گفت: انعقاد چنين موافقتنامههايي ضمن اينكه ميتواند از وقوع جريانات منفي مثل تروريسم كه هر دو كشور از آن آسيب ديدهاند جلوگيري كند، ميتواند در رفع برخي از اتهاماتي كه انگليسيها مبني بر دخالت ايران در برخي مسايل عراق دارد موثر باشد.
وي ادامه داد: تنها با گفتوگو و ارايه توضيحات مستند ميتوان از نگرانيهاي احتمالي جلوگيري كرد.
كيانوشراد افزود: عراقيها هم خوب ميدانند كه عليرغم آسيبهاي عميقي كه ايران در زمان حاكميت حزب بعث متحمل شد اما كشورمان بيشترين همكاري و مساعدت را با آنها چه در مورد آوارگان عراقي در زمان رژيم صدام و چه در مورد كمك به معارضين عراقي با اين كشور داشت.
وي هم چنين خاطر نشان كرد: پس از سرنگوني صدام اين جمهوري اسلامي ايران بود كه با روي باز سعي كرد در جهت در حل مسايل عراق با اين كشور همكاري داشته باشد.
وي افزود: اين در حالي بود كه كشورهاي عربي موضع سكوت اختيار كردند و تنها در ماههاي اخير بود كه اتحاديه عرب سعي كرد خودش را به مسايل عراق نزديكتر كند كه اين هم با انتقاد برخي فعالان سياسي عراق و مقامات دولت انتقالي مواجه شد.
اين نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران بايد واقعيت موجود در عراق را مورد توجه قرار دهد گفت: مسوولين فعلي عراق با كمك و مساعدت آمريكاييها روي كار آمدهاند و ميتوان گفت كه به نحوي وامدار آنها هستند؛ لذا انتظار خروج يكباره انگليسيها و آمريكاييها از عراق انتظاري غير واقع بينانه مينمايد.
وي همچنين گفت: گرچه در چنين شرايطي حضور نيروي خارجي در عراق باعث بروز ناامني در اين كشور است ولي درك اين مساله به عهده مردم و تشخيص مسوولين فعلي عراق بر ميگردد.
كيانوش راد افزود: داشتن درك و شناخت درست از شرايط فعلي عراق ميتواند در اتخاذ مواضع واقع بينانه در مورد اين كشور از جانب ايران مفيد باشد و از بهانه دادن به آمريكا و كشورهاي غربي مبني بر دخالت ايران در مسايل عراق جلوگيري كند.
وي ادامه داد: عراقيها خوب ميدانند كه بهترين گزينه براي بازسازي كشورشان استفاده از ظرفيتهاي جمهوري اسلامي ايران است و به نفع هر دو كشور است كه با ايجاد تفاهمنامههاي امنيتي، اطلاعاتي و اقتصادي سعي كنند چهره مثبتي را از روابط دو كشور نشان دهند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات