مديركل فرهنگي وزارت علوم: حركت سياسي دانشجويي كمترنهادينه شده است تشكلهاي دانشجويي بايدبا وزارت علوم تعامل كنند دانشجويان سلايق خود را درقالب تشكل بروز دهند
مديركل امور فرهنگي وزارت علوم اظهار داشت: تشكلهاي دانشجويي از نظر وزارت علوم فرصت محسوب ميشوند و نگاه ما به تشكلها ايجابي و در مسير تكامل است چراكه تشكلها حلقهي واسط بين بدنهي دانشجويي، دانشگاه و وزارت علوم هستند.
دكتر «محسن اسلامي» در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا گفت: بايد بپذيريم كه تشكلهاي دانشجويي در قالب دانشگاه و چارچوب و مقررات آن معنا پيدا ميكند. چنانچه تشكلها در قالب اين ضوابط موجود برنامهي خود را ارائه كردند، حمايت از ناحيهي وزارت علوم نيز وجود دارد و با اين مجموعه تعامل پيدا ميكند، اما چنانچه اين ضوابط خارج از دانشگاه و بدون لحاظ كردن قوانين دانشگاه انجام شود، طبيعي است اين حمايت وجود ندارد.
وي با بيان اينكه «تقويت تشكلها در پي حمايت وزارت علوم از آنها صورت ميگيرد»، گفت: رويكرد فعلي وزارتخانه، حمايت و تقويت تشكلهاي دانشجويي است. وقتي رويكرد وزارت علوم را به عنوان متولي نظام آموزشي عالي كشور، اين طور بيان كرديم، اين فضا وجود دارد كه تنگناها و موانع به وجود نيايد.
اسلامي در ادامه افزود: آيندهي دانشگاه آيندهي نظام است و نسل علمي و نخبهي كشور در آن رشد ميكند و اگر اينها فعال باشند نسل آينده رشد خواهد كرد. حمايت وزارت علوم از تشكلهاي دانشجويي يك گزارهي علمي است و ميتواند فضايي را در دانشگاه به وجود بياورد كه به سمت تقويت تشكلها برويم.
مديركل امور فرهنگي وزارت علوم در ادامه دربارهي تكثر بيشتر تشكلهاي دانشجويي اظهار كرد: ما سعي ميكنيم در اين زمينه بسترسازي كنيم تا دانشجويان حس كنند اين فضا وجود دارد. در حوزهي آييننامهها نيز از يك پشتوانهي قانوني چارچوبمدار برخوردار هستيم. اگر نهادهاي مدني دانشجويي را در تشكلها تعريف كنيم و دانشگاه را فضايي براي نهادينه كردن برنامهي تشكلها بدانيم دانشجويان ميتوانند در چارچوب دستورالعملهاي موجود متشكل شوند. بدنهي اداري وزارتخانه سعي ميكند بهتر از گذشته اين فضا را ايجاد كند. همچنين فضاي دانشگاه براي فعاليت سياسي دانشجويان كاملا سالم و مناسب است و دانشجويان ميتوانند سلايق خود را در قالب تشكل در دانشگاه بروز دهند. اگر ما فرض را بر اين گذاشتيم كه تشكلها يك فرصت هستند بايد دستورالعملي داشته باشيم كه بر اساس آن تشكلها در مسير قانونمند فعاليت كنند.
اسلامي در ادامه تكثر تشكلهاي دانشجويي را نيازمند حمايت وزارت علوم و وجود سازوكار قانوني خواند و افزود: دانشگاه خانهي دانشجوست و فعاليتهاي دانشجويي بايد در اين حوزه معنا پيدا كند، اين دو وجه وجود دارد و قطعا به حركت تكاملي تشكلهاي دانشجويي كمك ميكند.
وي گفت: يكي از اشكالات دانشگاهها اين است كه فعاليتها و حركتهاي سياسي در آن كمتر نهادينه شده و ضوابط و مقررات تبيين نشده است. دانشجويان و تشكلهاي دانشجويي در ادامهي فعاليت و حركت خود به حمايت وزارت علوم نيازمندند و بايد تعاملي را با وزارتخانه ايجاد كنند.
اسلامي همچنين دربارهي توزيع عادلانهي امكانات بين تشكلهاي دانشجويي گفت: در صدد هستيم كه جلساتي با مجموعهي تشكلهاي دانشجويي داشته باشيم و به كمك آنها به ارزيابي وضعيت موجود بپردازيم. استراتژي و تصميمات بعد از اين در مسير رعايت عدالت در تخصيص امكانات و تسهيلات به تشكلهاست و اين برنامهريزي بايد از درون تشكلها صورت بگيرد.
وي دربارهي تشكيل شوراي مشاوران جوان در وزارت علوم گفت: در حال عملياتي كردن اين طرح هستيم و فرض جوان محوري و بهرهگيري از فكر جوان و دانشجو هميشه در ذهن ما بوده است. وظيفهي ما در وزارت علوم در اجراي اين طرح كلي كشوري به جهت ارتباط بيشتر با قشر جوان سنگينتر است، لذا اين بحث در وزارتخانه مورد تأكيد خاص است.
وي در پايان اظهار داشت: فضاي جديد در دانشگاه در حوزهي تشكلها نيازمند بررسي و ارزيابي عميقي است كه ميتواند به آيندهي تشكلها و ارتقاي آن كمك كند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات