نشست خبري انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران/2/ در آيندهي نزديك ائتلاف براي روشنفكري ديني را شاهد خواهيم
دبير سياسي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي در ادامهي ميزگرد خبري اين تشكل دانشجويي با اشاره به ديدگاههاي متفاوت دربارهي گذار به دموكراسي گفت: روشنفكران ديني معتقدند ما بايد به دموكراسي بومي دست پيدا كنيم، دموكراسياي كه درونزا باشد و از درون روابط اجتماعي نهادهاي قدرت بيرون بيايد. روشنفكران عرفي معتقدند ما براي اينكه بتوانيم به دموكراسي برسيم بايد فرهنگ و هويت ايراني را نقد كنيم و در ديدگاه افراطياش از نوك پا تا فرق سر غربي شويم.
به گزارش ايسنا، «داوود دشتباني» اظهار داشت: روشنفكران ديني و كساني كه به دموكراسي بومي معتقدند و رويكرد عملگرايانه به روند دموكراسي دارند معتقدند كه دموكراسي از سوي چالشهاي ميان نهادهاي قدرت به وجود ميآيد و دموكراسي زماني شكل ميگيرد كه تكثر و چندپارگي قدرت به وجود آيد، به نحوي كه قدرتهاي اجتماعي و سياسي توان حذف غيرمسالمتآميز يكديگر را نداشته باشند و تكثر قدرت در جامعه را بپذيرند.
دشتباني در ادامه گفت: بحث زندانيان سياسي بحث جدي است كه ما را در عرصهي بينالملل هم در مظان اتهام قرار داده و منافع ملي و امنيت ملي ما را به چالش ميطلبد و متأسفانه مسؤولان امر انگار اصلا به اين موضوع توجه نميكنند. پروندهي گنجي بسيار مهم است و به هر شكلي كه امكان دارد مسؤولان قوهي قضاييه و شخص آقاي شاهرودي تلاش كنند كه اين موضوع را به شكلي حل كنند تا بيش از اين هزينهاي سياسي براي كشورمان ايجاد نكند.
وي همچنين دربارهي وضعيت عبدالفتاح سلطاني و اتهام وي خواستار ارائهي توضيح مسوولان شد.
همچنين «حسامالدين علامه» در ادامهي اين نشست، آنچه نزديكي بيش از حد به حكومت و نيز نقش اپوزسيوني ميخواند را نفي كرد و گفت: ما با توجه به هويت تاريخي روشنفكري ديني و حركت اصلاحطلبانه و گام به گام، به رسيدن به ايران اسلامي و پيشرفته فكر ميكنيم.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي افزود: به كليهي انجمنهاي اسلامي معتقد به اين فكر و حداقلهاي هويتي انجمن اسلامي پيشنهاد داديم كه بتوانيم ائتلافي با آنها داشته باشيم. در اين راستا بيشترين هم و غم انجمن تهران همراهي با فراكسيون روشنگري طيف علامه و فراكسيون دموكراسيخواه ملي طيف علامه بوده است. در آيندهي نزديك با ائتلاف انجمنهاي اسلامي اين دو فراكسيون ائتلاف براي روشنفكري ديني را در كشور شاهد خواهيم بود و چيزي حدود 20 دانشگاه مطرح و بزرگ كشور به اين ائتلاف براي روشنفكري ديني ميپيوندند.
علامه گفت: همهي طيفهاي ديگر تحكيم ميتوانند به فعاليتشان ادامه دهند، منتها ما با هيچكدام از اين دو مجموعه نقاط استراتژيك و وحدتي كه امكان كار عملي را محقق كند نداريم. انجمن تهران به شدت ائتلاف براي روشنفكري ديني را پيگيري ميكند، ما در آينده جلسات منسجمتري به همراهي فراكسيون روشنگري و دموكراسيخواه ملي خواهيم داشت.
وي اظهار داشت: انجمن اسلامي عزمي جدي براي فعاليت نقادانه در سطح دانشگاه و مسائل داخلي و بينالمللي دارد. متأسفانه دو لبهي قيچي شامل اپوزيسيون خارج از نظام و بعضي از نيروهاي امنيتي سعي در افراطي كردن جريان دانشجويي داشتند، نقطهي عطف و بارزترين مورد و شاهد مثال در اين زمينه را ميتوانيم پيگيري جريان تحريم انتخابات رياست جمهوري كه منجر به حدف اصلاحطلبان و روي كار آمدن چنين دولتي شد ببينيم.
علامه با بيان اينكه «فضاي يأس و نوميدي در جنبش دانشجويي از نظر نيروهاي امنيتي و اپوزيسيون فوايدي دارد»، گفت: انجمن اسلامي دانشگاه تهران چون به جمهوري اسلامي اعتقاد دارد و فرمايش امام(ره) را كه فرمودند مواظف باشيد صبح از خواب بلند نشويد كه ببينيد انجمن حجتيه تمام امورات كشور را در دست گرفته را مدنظر دارد، اعتقاد دارد كه بايد با تمامي ناملايمات و فشارها ايستاد و از اصلاحطلبي گام به گام و روشنفكري ديني دفاع كرد.
وي افزود: تفكري متأسفانه در جريان رأي اعتماد به وزراي پيشنهادي آقاي احمدينژاد شروع شده و در روزهاي اخير شدت پيدا كرده است. ما امروز شاهديم بعضيها اهانت به رييس جمهور را اهانت به مقدسات تلقي ميكنند، ما خيرخواهانه تذكر و انتقاد جدي خودمان را از صحبتهاي اينچنيني اعلام ميداريم. اين بازگشت به شعار مخالف رييس جمهور دشمن پيغمبر است، است، ار جملهي دستاوردهاي هشت سال دورهي آقاي خاتمي، دوري از چنين فضايي بود شعارش تحمل صداي مخالف بود و متاسفانه اين مساله در معرض خطر جدي از سوي جريانهاي اقتدارگرا قرار دارد. به شدت اعلام خطر ميكنيم كه با قدسي كردن رييس جمهور آزادي بيان و دموكراسي در كشور ما با خطر روبرو ميشود. از نظر ما زمزمههايي كه در مورد دولت و حكومت اسلامي ميشنيديم و سازوكارهاي مقدماتي كه براي نيل به اين هدف ديده ميشود اين خطر بزرگي را براي جمهوري اسلامي ايجاد ميكند.
اين فعال دانشجويي با اشاره به فرار سرمايه از كشور گفت: طرح شعارهاي افراطگونه و عدم توجه به منافع ملي و ژستهاي شعاري دادن باعث كاهش شديد شاخص بورس، فرار سرمايه شده است. در اين راستا تغيير شديد مديران مياني، مديران بانكها و ضربههاي بزرگ رواني كه به بازار سرمايه در چند ماه اخير خورده است را گامي در سست كردن پايههاي عدالت ميدانيم و آن را منجر به ضعف درازمدت جمهوري اسلامي ميدانيم. هشدار ميدهيم مديران از طرح شعارهايي كه در توان ما نيست يا با زباني كه به تحقق آرمانهاي ايدئولوژيك ما ضربه ميزند بيان نكنند.
وي با انتقاد از طرح واگذاري حفاظت دانشگاهها به حراست، گفت: به شدت از امنيتي كردن فضاي دانشگاهها و نگاه غيرفرهنگي به مقولهي امنيت در دانشگاه اعلام خطر ميكنيم. متأسفانه در انتخاب چندين رؤساي دانشگاه از نظر اعضاي هيأت علمي و دانشگاهيان هيچ استفادهاي نميشود و اين در آينده خطرات زيادي را براي فضاي علمي دانشگاهها به وجود ميآورد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، «سيدجلال موسوي» ديگر عضو شوراي مركزي اين تشكل نيز گفت: گرچه معتقديم كه تئوريهايي كه امروز از سوي دولت اجرا ميشود ما را به ناكجاآباد ميبرد اما در عمل معتقدم كه بايد به هر تئوري زمان داد.
موسوي با انتقادر از چگونگي پرداختن برخي از مسوولان به دو مفهوم عدالت و ظهور گفت: اگر هر چيزي را در طول تاريخ از ما گرفتند اين دو مفهوم براي شيعه باقي مانده است.
وي با انتقاد از آنچه كه به كارگيري نيروهاي متخصص در به كار گيري مديران سطوح بالا ميناميد، گفت: تعويض يك شبهي مديران بانكهاي كشور صدمات جبران ناپذيري وارد ميكند.
موسوي گفت: رييس جمهور شعار دادند كه مديران ما بايد در سطح مردم باشند، وضعيت وزير نفت پيشنهادي ايشان را برآورد كنيد! بايد به چه صورت آن را تحليل كرد؟
وي افزود: در دولت گذشته مجموعهي برنامههايي كه فقط شبكهي 5 از شهرداري نشان داد در عرض يك سال به اندازهي كل برنامههايي بود كه صدا و سيما براي دولت نشان داد، اين يك آمار رسمي است. سخنراني رييس جمهور آن زمان پخش نميشد اما امروز با اولين تذكرها و انتقادهايي كه از رييس جمهور جديد ميشود ايشان آشفته ميشوند!
اين فعال دانشجويي در ادامه با انتقاداتي از برخي از اظهارنظرها درباره فلسفه ظهور امام زمان (عج) گفت: يكي از وظايفي كه ما بر عهدهي خودمان ميدانيم اين است كه به بررسي تئوريهاي تحقق ظهور هم بپردازيم. متاسفانه برخي با اظهاراتشان، ظهور را بازيچهاي در دستشان گرفتهاند كه بتوانند اهدافشان را مححق و افكار انجمن حجتيه را در جامعه احيا كنند، به اين دوستان ميگوييم از روزي بترسند كه فرياد «انا بقيه الله» از مكه به گوش رسد، چگونه ميخواهند پاسخ دهند.
وي با بيان اينكه بحث انرژي هستهيي بحثي ملي است، گفت: متأسفانه عملكردهاي فعلي و استراتژيهاي فعلي گاهي نتيجهي عكس ميدهد. خواستاريم در بحث سياست خارجي تجديدنظري صورت گيرد كه بتوانيم انرژي هستهيي را در كشور داشته باشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات