/موضع حمايتآميز از صهيونيستها در ايتاليا/ فتحي: مقامات ايتاليا ديدگاه مقامات آمريكا و رژيم صهيونيستي را در قبال ايران دنبال ميكنند
يك كارشناس مسايل بينالمللي با اشاره به تنشهايي كه اخيرا از سوي ايتاليا عليه فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ايران دامن زده شده است، گفت: نبود عنصرهاي تاثيرگذار حقوقي، فني و سياسي دربارهي ايران از سوي اروپا و آمريكا، اين كشورها را مجبور به جوسازيهاي تصنعي عليه ايران كرده است.
حسن فتحي، كارشناس مسايل بينالمللي در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اقدامات اخير دولت ايتاليا عليه برنامههاي صلحآميز هستهيي ايران و اظهارات رييس جمهور كشورمان ابراز داشت: مقامات ايتاليا ديدگاه مقامات آمريكا و رژيم صهيونيستي را دنبال ميكنند، با نگاهي به گذشته ميبينيم كه وزير خارجه اين كشور زماني كه در اسراييل به سر ميبرد، خواستار ارجاع پروندهي هستهيي ايران به شوراي امنيت شده بود و برلوسكوني در ديدار با رييس جمهور آمريكا اظهاراتي را همسو با مواضع آمريكا نسبت به ايران بيان كرده بود.
وي با بيان اينكه در دولت برلوسكوني و روي كار آمدن دولت ائتلافي، فشارهاي سياسي و فرهنگي - مذهبي عليه مسلمانان و اسلام افزايش يافته است، گفت: در سه دوره نخست وزيري قبل از دولت ائتلافي برلوسكني روابط سياسي - فرهنگي مناسبي از سوي ايتاليا با كشورهاي اسلامي برقرار بود.
فتحي در عين حال خاطرنشان كرد: البته اين اقدامات ناشي از فشارهاي داخلي ايتاليا نيز ميباشد، چرا كه اين كشوردر آستانهي انتخابات پارلمانياش در سال آيندهي ميلادي قرار دارد.
وي افزود: معتقدم مسوولان ايران رابطهي متقابل و همسويي را در روابط اقتصادي و سياسي با ايتاليا در سالهاي اخير برقرار نكردهاند؛ چرا كه با حجم بالاي روابط اقتصادي و تجاري كه ايران از سالهاي 77 تا 81 با ايتاليا تا 2/5 ميليارد دلار ايجاد كرد و به دنبال آن در سطح قراردادها تا 3/5 ميليارد دلار به وجود آمد، اما روابط سياسي به اين اندازه رشد نكرد و نيز رفتوآمدهاي سياسي در سطح مقامات عاليرتبه و حتي وزراي خارجي به حداقل رسيد.
اين كارشناس مسايل بينالمللي افزود: ايتاليا در بخش صنعت از كشورهاي آلمان، انگليس و فرانسه در سطح پايينتري قرار دارد، لذا براي بالا بردن سطح خود ايران را انتخاب كرد. لذا قطعا اين نگراني در مقامات ايتاليايي وجود دارد كه ايران از ابزار اقتصادي در برابر اقدامات خلاف عرف و قواعد بينالمللي استفاده كند و كشورهاي ديگري را در اين خصوص جايگزين كند.
فتحي خاطر نشان كرد: كشورهاي موثر اروپايي در پرونده هستهيي ايران به اشكال مختلف سعي دارند عليه ايران اقداماتي را صورت دهند. در حالي كه مشكلات و ابهامات ايران و به لحاظ فني و حقوقي با آژانس رو به پايان است و از سويي ايران همكاريهاي موثري را با كشورهاي روسيه و آفريقاي جنوبي براي خروج مذاكرات از بحران صورت داده است و بر سر شروع مذاكرات با كشورهاي اروپايي اعلام آمادگي كرده است كشورهاي اروپايي همسو با مواضع آمريكا از مسيرهايي ديگر قصد تهديد و اعمال فشار ايران را دارند و به نوعي عنصرهاي تاثيرگذار بر روي ايران ديگر به طور جدي در اختيار اروپا و آمريكا نيست، لذا سعي دارند با جوسازيهاي تصنعي عليه ايران اقداماتي را انجام دهند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات