عضوانجمن اسلامي دانشجويان: * امروز عرصههايي متفاوت با تسخير لانه براي تاثيرگذاري وجود دارد * جنبش دانشجويي ميتواند فضاي گفتمان سياسي كشور را بسازد
عضو شوراي مركز ي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اينكه «جنبش دانشجويي در انفعال نيست» گفت: انفعال امروز توصيف كنندهي فضاي سياسي حاكم بر تمام جريانهاي دموكراسي خواه در كشور است و مختص به جنبش دانشجويي نيست.
«اميرحسين رحماني» در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا گفت: جداي از انفعالي كه در ميان تمام جريانهاي دموكراسي خواه ايجاد شده است، در جنبش دانشجويي شايد نوعي تغيير در رويكردها هستيم. اين تغيير در روكيردها باعث شده است كه نوع فعاليتها نسبت به گذشته تغيير كند كه اين تغيير روكرد باعث شده به نظر برسد كه جنبش دانشجويي در انفعال است.
اين فعال دانشجويي گفت: در سال 76 جنبش دانشجويي يكي از اركان اصلاح طلبي بود اما به دليل پيش رو بودن آن كف مطالبات جنبش دانشجويي فراتر از آنچه كه اصلاح طلبان پيگيري ميكردند بود. اين مساله باعث شد كمكم جنبش دانشجويي مسير خود را از صحنهي اصلاحات جدا كند.
رحماني در ادامه گفت: زماني جنبش دانشجويي در انتخابات كانديدا معرفي ميكرد اما امروز كه رويكردش دوري از ساختار قدرت است قاعدتا نوع فعاليتهايش به آن شكل نيست و فعاليتهايي در قالب روشنگري انجام ميدهد و به نظر ميرسد كه منفعل شده است.
وي افزود: جنبش دانشجويي در حال تغيير مسير است كه اين تغيير مسير نياز به زماني براي تدوين استراتژيهاي ويژهاي دارد، پس اين انفعال مقداري طبيعي است.
رحماني با بيان اينكه «در انتخابات رياست جمهوري جنبش دانشجويي به انفعال محكوم شد» تصريح كرد: جنبش دانشجويي نسبت به هر جريان ديگري بيشترين نشستها و سمينارهاي تحليلي را در اين باره برگزار كرد.
وي گفت: به دليل سيال بودن جنبش دانشجويي تغيير زيادي در آن صورت گرفت و امروز فضاي كاملا متفاوتي را تجربه ميكند. در فضاي سال 76 استراتژي جديدي را به عنوان اصلاح طلبي و تغيير مطرح كرد كه پيش از آن اصلا در جبنش دانشجويي وجود نداشت.
اين فعال دانشجويي جايگاه و رويكرد فعلي جنبش دانشجويي را مثبتتر از رويكرد آن در سالهاي گذشته و همينطور سال 76 دانست و گفت: شايد به نظر منفعل برسيم اما كاركرد واقعي جنبش دانشجويي حتي آنچه كه سال 86 انجام ميداد نبود. سال 76 يك مرحله از مراحل استقلال بود، امروز بهترين رويكردي كه جنبش دانشجويي ميتواند داشته باشد اين است كه فضاي گفتمان سياسي كشور را بسازد. گفتماني كه روشنفكران، مردم و فضاي سياسي كشور را متاثر ميكند، گفتمان آيندهي كشور را جنبش دانشجويي ميتواند رقم بزند. هر چند فضاي سياسي كشور و دنيا نسبت به گذشته بسيار تغيير كرده و باعث شده كه جنبش دانشجويي فعاليت و رويكردي كه قبلا داشته است مانند تسخير لانهي جاسوسي نتواند داشته باشد، اما عرصهها و نوع فعاليتهاي متفاوتي براي تاثيرگذاري وجود دارد.
وي گفت: هرچند كه ميتوان با نهادهاي مدافع حقوق بشر در كنار حفظ استقلال تعامل داشت، اينكه بيگانگان بخواهند حقوق مردم را زير پا گذارند چه در گذشته و چه در حال مطلوب جنبش دانشجويي و هيچ جريان آزادي خواه ديگري نيست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات