عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي: ـ شرايط زماني تسخير لانهي جاسوسي بسيار متفاوت بود - بايد به فكر چاره و ميدان دادن به جنبش دانشجويي اصيل باشيم
عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي استان تهران اظهار داشت: چند سالي است كه رخوت معناداري در جنبش دانشجويي حاكم شده است كه اين سكوت و بيصدايي براي ما هم خوشايند نيست.
«مهدي واحدي» در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا گفت: سياسي بودن دانشگاهها خواست ماست، رهبري نيز گفتهاند كه خدا لعنت كند كساني را كه ميخواهند دانشگاهها غيرسياسي باشند. اينكه از سال 76 حركتهاي دانشجويان كمرنگ شده، درست نيست. در آن سالها ميتوان تاثير جنبش دانشجويي را بر جريانها ديد.
مسوول بسيج دانشجويي دانشگاه علامه طباطبايي افزود: طبيعي است وقتي جنبش دانشجويي به عنوان خط مقدم دانشگاهها تحركي نداشته باشد، دانشگاهها نيز سست ميشوند.
وي اظهار كرد: در سال 76 جامعهي دانشگاهي خاتمي را مطرح كرد اما سوال اينجاست كه چرا اين جنبش، در همين هشت سال دچار رخوت و سستي شد؟ بايد ريشهي اين امر را در نحوهي رويكرد دولت به جنبش دانشجويي و سياستهاي آن بررسي كرد.
اين فعال دانشجويي دربارهي ويژگي استقلال خواهي دانشجويان گفت: جوانهاي يك جامعه به واسطهي ويژگيهاي جواني معمولا به استقلال و عرق ملي اهميت زيادي ميدهند. بهويژه وقتي كه دانشجو بودن و شعور نيز به اين شور افزوده شود، اين ويژگي قوت ميگيرد. در همين زمينه انتظارات خاص از دانشجو و عقبهي جنبش دانشجويي در اين امر او را به عنوان سمبل استقلال معرفي ميكند.
واحدي دربارهي كاركرد جنبش دانشجويي پس از انقلاب افزود: امام(ره) تسخير لانهي جاسوسي را توسط دانشجويان، انقلاب دوم ناميد. روزهاي ملي ما به صورت مستقيم و پررنگ و يا غيرمستقيم و كمرنگ نشاني از اثرگذاري دانشجويان دارد.
وي گفت: اينكه دانشجو واسطهي بين روشنفكران و مردم باشد تعبير درستي نيست؛ چرا كه شايد از طرفي اين تعبير، فاصله انداختن روشنفكران با مردم باشد كه به مذاق خودشان هم خوش نيايد و از طرفي ديگر قشر دانشجو را هم با كمي تساهل ميتوان روشنفكر ناميد. البته معمولا روشنفكران تمايل به برقراري ارتباط با دانشجويان را دارند و اين ارتباط دوطرفه است. وقتي هم كه دانشجو از دانشگاه خارج ميشود طبعا سخن روشنفكران را به مردم منتقل ميكند.
اين عضو بسيج دانشجويي دربارهي حركتهاي فراگير و تاثيرگذار دانشجويان مانند تسخير لانهي جاسوسي گفت: شرايط آن زمان بسيار متفاوت بود و عمدهي دانشجويان با توجه به اينكه دانشگاهها تقريبا به حالت تعطيل درآمده بودند، به فعاليت سياسي روي آورده بودند؛ در حقيقت بستر براي اينگونه فعاليتها فراهم بود.
وي افزود: امروز جامعه و حاكميت سامان گرفته و ديگر حركتهاي انقلابي و فراگير با آن وسعت جايي ندارد. البته اگر دانشجو به رسالت خود كه تغذيهي فكري جريانهاي سياسي جامعه است بپردازد و استقلالش را حفظ كند ميتواند تاثيرگذار باشد. ضمن اينكه در شرايط فعلي جنبش دانشجويي از تعريف حقيقي خود فاصله گرفته است و احساس شور، تفكر، ولايتپذيري و احساس مسووليت كمرنگ شده است و دست به دست دادن همهي اين عوامل موجب ميشود تا انتظار چنين حركتهاي فراگيري بسيار انتظار بزرگي باشد.
واحدي در پايان گفت: هميشه پشت سر سكوتهاي معنادار، حركتهاي جهشي ديده ميشود كه براي جامعهي ما مفيد نيست. اگر در فكر چاره كردن و ميدان دادن به جنبش دانشجويي اصيل نباشيم، اين زخم جايي سر باز خواهد كرد كه پرداختن به آن هزينههاي سنگين را طلب ميكند. اگر الان سكوت هست و جهش نيست، شايد تعبير آتش زير خاكستر تعبير خوبي نباشد اما بيارتباط هم نيست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات