• یکشنبه / ۸ آبان ۱۳۸۴ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8408-02759

مدير امور اكتشاف شركت ملي نفت: منطقه چغازنبيل در بلوك‌هاي اكتشافي قرار ندارد با تاييد كارشناسان، مسير عمليات لرزه‌نگاري در نزديكي چغازنبيل را تغيير مي‌دهيم

مدير امور اكتشاف شركت ملي نفت:
منطقه چغازنبيل در بلوك‌هاي اكتشافي قرار ندارد
با تاييد كارشناسان، مسير عمليات لرزه‌نگاري در نزديكي چغازنبيل را تغيير مي‌دهيم

مسير عمليات لرزه‌نگاري در نزديكي چغازنبيل را پس از تاييد كارشناسان معاونت امور اكتشاف شركت ملي نفت تغيير مي‌دهيم.

مهندس سيدمحمود محدث ـ مديرامور اكتشاف شركت ملي نفت ـ در گفت‌وگو با خبرنگار نفت و انرژي ايسنا افزود: پس از نامه سازمان ميراث فرهنگي در خصوص نگراني از وارد شدن خسارت به آثار باستاني منطقه چغازنبيل، دو تن از كارشناسان معاونت امور اكتشاف شركت ملي نفت را به سازمان ميراث فرهنگي معرفي كرديم تا براي بررسي شرايط جغرافيايي به منطقه اعزام شوند.

وي با بيان اين كه عمليات لرزه‌نگاري را يكي از گروه‌هاي اكتشافي معاونت امور اكتشاف شركت ملي نفت انجام مي‌دهد، خطرنشان كرد: اين منطقه جزو هيچ‌يك از بلوك‌هاي اكتشافي محسوب نمي‌شود.

محدث افزود: در صورتي كه كارشناسان ما احتمال هرگونه خسارت و صدمه به آثار باستاني منطقه چغازنبيل را تاييد كنند، مسير عمليات لرزه نگاري را تغيير مي‌دهيم.

به گزارش ايسنا ، به تازگي مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان اعلام كردند كه چندي پيش كارشناسان شركت نفت نسبت به حفر چاه‌‏هايي به منظور اكتشافات نفتي و انجام عمليات لرزه‌‏نگاري به وسيله مواد منفجره اقدام كرده‌اند كه با واكنش مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان و مكاتبات صورت گرفته، انجام اين عمليات تا 15 روز متوقف شده است.

گفته مي شود چاه‌‏هايي كه عمليات لرزه نگاري در آنها انجام شده است در محدوده 400 متري محوطه تاريخي چغازنبيل حفر شده و اين در حالي است كه حفر چنين چاه‌‏هايي حتي در محدوده چند كيلومتري چغازنبيل نيز غيرقانوني و غيرمجاز است.

محوطه تاريخي چغازنبيل در جنوب غربي ايران، در استان خوزستان و 35 كيلومتري جنوب شرقي شهر باستاني شوش قرار گرفته است.

بلندترين نقطه اين مجموعه كه قله معبد بزرگ آن است، حدود 90 متر از سطح دريا ارتفاع دارد.

گفتني است

لازم به ذكر است كه معبد چغازنبيل بزرگ‌‏ترين اثر معماري بر جاي مانده از تمدن ايلامي است كه تا كنون شناخته شده است و اين مجموعه تاريخي ، در سال 1979 ميلادي از طرف يونسكـو در ليسـت ميراث جهاني قرار گرفت. اين محوطه يكي از چهار اثر ثبت شده كشور در ليست ميراث جهاني است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha