حدادعادل: /2/ ـ از 850 هزار دانشجوي دولتي فقط 50 هزار نفر پول نميدهند ـ همه دست در دست هم براي حل مشكلات كشور تلاش كنيم
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مشكلاتي كه سيستم كنكور براي ورود به دانشگاه ايجاد كرده است، تاكيد كرد: بايد براي كنكور فكري كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، دكتر حدادعادل در ادامهي سخنراني در مسجد دانشگاه تهران در جمع اساتيد، افزود: يك نكته در مسايل دانشگاه كنكور است كه روز به روز وحشتاكتر شده است و در واقع شيوهي كنكور در تحصيلات قبل از دانشگاه و خود دانشگاه تاثير گذشته است. امروز در هر دبيرستاني كه برويد متوجه ميشويد دانشآموزان در ميدان قوي مغناطيسي كنكور قرار گرفتهاند و نميتوانند به امور ديگر توجه كنند. در واقع مسابقهي تستزني ايجاد شده است براي اينكه در كنكور موفق نشوند. ميزان توجه دانشآموزان به درسها و معلمها تابع ميزان تاثير اين درسها و اين معلمها در كنكور است. همه چيز با كنكور تعريف ميشود، همين كنكور هم تعيينكنندهي رشتهي دانشجويان است. بعد هم كه وارد دانشگاه ميشوند چه بخواهند و چه نخواهند كنكور راهي را پيش پاي او گذاشته كه او بايد همان را ادامه دهد. بايد فكري براي كنكور كرد. سالهاست كه همه در آموزش و پرورش و دانشگاه طرح ميدهند، تغيير عمدهاي هم پيدا نشده است. من هم الان نميخواهم راهحلي عرضه كنم ولي مسلما يكي از مسائل اجتماعي و علمي و دانشگاهي ماست.
حداد عادل با اشاره به مسالهي مالي و شهريه در دانشگاه، گفت: وقتي ما خدمت رهبري بوديم يكي از اساتيد گفت اين چه عدالت اجتماعي است كه يك دانشجو به دليل اينكه يك سوال را اشتباه زده است يا نرسيده جواب بدهد يكباره از دانشگاه دولتي حذف ميشود، به دانشگاههاي ديگر سر و كارش ميافتد و مثلا مجبور است چند صد هزار تومان يا دو – سه ميليون تومان پول بدهد به خاطر اينكه در يك رتبهي پايينتر قرار گرفته است. اين اگر به اندازهي يك تست سوادش كمتر بوده است آيا بايد مجازاتش اين اندازه باشد؟ يعني تفاوت اين دو دانشجو اين ميزان است كه اگر ظرفيت آنجا پر شد نفر بعدي بايد از مجاني بودن دو – سه ميليون تومان پول بپردازد.
وي گفت: مسالهي مهمتر اين است دانشگاههاي ما آرام آرام همه پولي ميشوند. مثل روز كه شب ميشود و آدم متوجه نميشود كي شب شد، ما در اين چند سال متوجه شديم كه همه جا پولي شده است. هفتهي گذشته من يك ساعتي فرصت كردم در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به بحثها گوش كردم. جناب حجتالاسلام و المسلمين ابوترابي هم عضو آن كميسيون هستند و حضور داشتند، آنجا اعلام شد كه امسال از هشتصد و پنجاه هزار دانشجوي ورودي دانشگاههاي دولتي فقط پنجاه هزار نفر بدون پول پذيرفته شدهاند. هشتصد هزار نفر امسال به صورت عصرانه و شبانه و نوبت دوم و پيام نور و ... پولي شده است. اگر اينطوري است آن پنجاه هزار نفرش را هم پولي كنيد بعد يك تعريفي براي همه كنيد. چرا ما پنجاه هزار نفر را آوردهايم اسم خودمان را هم بدنام كردهايم؟ مقداري توقع هم ايجاد كردهايم، بالاخره وضع بودجهي دانشگاهها و سرانهي دانشگاهها و شيوهاي كه ما در پيش گرفتهايم با توجه به اينكه ما از اول انقلاب گفتيم كه علم و تحصيل بايد در اختيار همه باشد درست بر عكس شده است. در كميسيون گفتم كه وقتي دانشگاه آزاد تازه تاسيس شده بود يك عدهاي از نيروهاي انقلاب سخت با اين دانشگاه مخالفت ميكردند، علت مخالفتشان هم اين بود كه اين دانشگاه پول ميگيرد، ميگفتند كه اين دانشگاه باعث شده است كه يك عدهاي كه قدرت مالي دارند به تحصيلات عاليه دست پيدا كنند و آنهايي كه ندارند نتوانند دست پيدا كنند. همان دههي اول انقلاب كه شعار عدالت اجتماعي گفتمان اصلي خصوصا نيروهاي چپ بود و هر جا ميرفتند از اين ديدگاه همه چيز را تجزيه و تحليل ميكردند مخالفت شديدي با دانشگاه آزاد ميشد كه چرا دانشگاه آزاد پول ميگيرد و اگر از آنها ميپرسيديم كه چه كار كنيم ميگفتند كه دانشگاه آزاد هم بايد مثل دانشگاه دولتي باشد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، افزود: من آن روز بدون اينكه در مورد پول گرفتن يا پول نگرفتن دانشگاه آزاد صحبت كنم در كميسيون گفتم دانشگاه آزاد كه دولتي نشد ولي ما شاهد اين بوديم كه همهي دانشگاههاي دولتي دانشگاه آزاد شدند. همه گفتند مثل اينكه بد هم نيست ما هم پول بگيريم، الان ديگر فرقي ميان دانشگاه دولتي و آزاد نمانده است، وقتي از هشتصد و پنجاه هزار نفر فقط پنجاه هزار نفر پول نميدهند
حداد عادل ضمن تاكيد بر نقش تحقيقات و پژوهش در دانشگاه، گفت: دانشگاه جاي اين نيست كه فقط استاد برود درس بدهد و امتحان بگيرد، حتي دبيرستان هم نبايد اين طور باشد. آموزشي كه در دانشگاه است شرط لازم و مقدمهي پژوهش است. دانشگاه درخت علم است و ميوهي درخت علم پژوهش و نوآوري و دست يافتن به مطالب تازه و علم تازه است. اگر در دانشگاه پژوهشها در جايگاه خود قرار نگيرد مشكلات كشور حل نميشود.
وي گفت: دولت در سالهاي اخير بودجهي بيشتري صرف پژوهش كرده و قوانين و مقرراتي وضع كرده است ولي حقيقتا آن كساني كه بايد تحقيق و پژوهش را سامان دهند دانشگاهيان هستند، اگر خودشان جدي نگيرند هيچ كاري از كسي ساخته نيست و اين شرطش اين است كه بودجهي تحقيقاتي هدر نرود. امروز كه كشور در شرايط است كه همه ميخواهند كار كنند و ديگر آن جار و جنجالها و بحرانها و سر و صداها كه مايهي كندي كار بود فروكش كرده، وقت اين است كه شما در دانشگاه، ما در مجلس و دوستان ما در دولت، همه دست در دست هم براي حل مشكلات كشور تلاش كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات