/معرفي كشورهاي فراموش شده-8/ كيپ ورد؛ جزيرهاي با خشكساليهاي فراوان
"كيپ ورد" مجمع الجزايري است كه در اقيانوس اطلس در غرب آفريقا و غرب سنگال واقع شده است. اين كشور از مستعمرههاي سابق پرتغال بوده و از 10 جزيره و 5 خرده جزيره تشكيل ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مساحت اين كشور 4 هزار و 33 كيلومتر مربع است. پايتخت كيپ ورد، پرايا نام دارد و جمعيت آن طبق آمار مختلف بين 418 هزار تا تا 482 هزار نفر است. زبانهاي اصلي مردم كيپ ورد پرتغالي وكريولو است و مذهب اصلي مردم اين كشور نيز مسيحيت است. طبق آمار سازمان ملل متوسط طول عمر مردان اين كشور 67 سال و زنان آن 73 سال است.
از مهمترين محصولت صادراتي اين كشور ميتوان به صادرات كفش، لباس، ماهي، موز، پوست حيوانات و نوعي سنگ آتشفشاني به نام پوزولانا اشاره كرد. مهمترين منابع طبيعي اين كشور نيز شامل نمك، سنگ بازست، سنگ آهك، ماهي، خاك چيني، خاك رس و سنگ گچ است.
آب و هواي اين كشور گرم، با تابستانهاي خشك و همراه با بارندگيهاي اندك و بسيار نامنظم است. خطرات طبيعي در اين كشور شامل خشكساليهاي طولاني مدت وزش بادهاي فصلي و در نتيجه ايجاد غبارهاي تيره و نيز آتشفشانها و زمين لرزههاي فعال است. خطراتي كه محيط زيست اين كشور را تهديد ميكند عبارت از فرسايش خاك، تخريب جنگلها به دليل مصرف چوب درختان به عنوان سوخت، صيد بيش از حد و افزايش بيابانها است كه اين اسيبهاي محيط زيستي حيات گونههاي مختلفي از پرندگان و خزندگان را به خطر انداخته است.
اين كشور كه به لحاظ منابع طبيعي فقير است و در معرض خشكسالي قرار دارد در واقع جزيرهاي است كه به شدت به واردات مواد غذايي و حتي گاهي اوقات به صورت كمك از كشورهاي ديگر نيازمند است.
در طول قرن بيستم وقوع خشكساليهاي سخت باعث مرگ و مير 200 هزار تن مهاجرتهاي سنگين و در نتيجه منجر به اين شد كه بسياري از مردمي كه اصليت آنها از كيپ ورد است در خارج از اين كشور زندگي كنند.
خشكساليهاي اواسط دههي 1990 80 درصد از محصولات غلهي اين جزيره را از بين برد و در سال 2002 دولت اين كشور براي جبران اين آسيب شديد از جامعه بينالمللي تقاضاي كمكهاي غذايي كرد.
با اين وجود درآمد سرانهي اين كشور بيشتر از بسياري از كشورهاي آفريقايي است براي مثال جاذبههاي محيط زيستي و فرهنگي در اين كشور موجب جذب تعداد زيادي توريست شده و در رشد صنعت گردشگري اين كشور نقش بسزايي دارد.
كيپ ورد يك سال بعد از آزادي مستعمرهي خواهرياش، گينه بيسائو از پرتغال يعني در سال 1975 از كشور پرتغال مستقل شد. هر دو كشور در نظر داشتند كه از آن پس با يكديگر متحد شوند اما اين طرح پس از كودتاي گينه بيسائو در سال 1980 كه منجر به بروز حوادث پرتنش شد، عقيم ماند.
در سال 1991 نخستين انتخابات آزاد رياست جمهوري در كيپ ورد برگزار شد كه فاتح اين انتخابات آنتونيو ماسكارنهاس مونتيرو بود كه جانشين نخستين رييس جمهور اين كشور يعني اريستيدس پريرا شد.
در مارس سال 2001 پدرو پايرس پس از شكست رقيبش كارلوس ويگا در انتخابات ماه فوريهي همان سال و تنها با 17 راي بيشتر رسما به عنوان رياست جمهوري اين كشور برگزيده شد. وي به اين ترتيب آنتونيو را از صحنه خارج كرد.
پايرس و ويگا از زمان استقلال اين كشور يعني سال 1975 جزو شخصيتهاي سياسي حاكم در كيپ ورد محسوب ميشوند و هر دو سابقا نخست وزير بودهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات