عليرضا ملكيان در گفتوگو با ايسنا: اگر ميخواهيم شعارهاي برحقمان در دنيا محقق شود بايد در علم و تكنولوژي حرفي براي گفتن داشته باشيم
عليرضا ملكيان – عضو شوراي سردبيري روزنامهي كيهان – دربارهي تاكيد مقام معظم رهبري بر افزايش قدرت علمي كشورمان به خبرنگار ايسنا گفت: مقام معظم رهبري قبلا هم بحث نهضت و جنبش علمي را مطرح كرده بودند و اين كه حيات يك جامعه و استقلال و آزادي يك كشور مرهون دستاوردهاي علمي آن كشور است.
وي گفت: اگر بتوانيم در زمينههاي علمي حرفي در دنيا داشته باشيم قطعا ديگر ما را به عنوان يك كشور عقبمانده و جهان سومي محسوب نخواهند كرد و ما همسطح كشورهاي قدرتمند و حتي در برخي زمينهها بالاتر از آنها حرفهايي براي گفتن خواهيم داشت.
ملكيان گفت: من فكر ميكنم اين جهش علمي بعد از انقلاب شروع شده و به تدريج وسعت يافته است. هشت سال جنگ تحميلي و تحريم اقتصادي هم خود نعمت بزرگي بود كه مسوولان ما و در واقع نخبگان علمي ما را به تفكر واداشت كه در اين زمينه بايد به خودكفايي و خود اتكايي بينديشند و چنين هم شد.
وي تصريح كرد: انتظار ميرود با توجهي كه نظام جمهوري اسلامي و شخص مقام معظم رهبري در اين زمينه دارند در آينده نيز به پيشرفتهاي بهتري دست يابيم. يكي ازمباحث بحث فناوري هستهاي است كه خيليها انتظار چنين جهشي را نداشتند. همهي اينها نشان مي دهد كه در كشور ما توجه ويژهاي به مباحث علمي شده است و ميشود و در واقع دولت و تمامي مسوولان نظام هم حامي اين قضيه هستند. طبعا مردم هم مايهي مباهاتشان خواهد بود كه كشور به چنين مقامهايي دست يابد.
عضو شوراي سردبيري روزنامهي كيهان خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم در دنيا حرفي بزنيم، روي پاي خود بايستيم و شعارهاي محوري كه در زمينهي سياسي مطرح ميكنيم، مثل دفاع از حقوق محرومان و مستضعفان و ملتهاي تحت ستم و آزادي و استقلال براي همه ملتها تحقق يابد، بايد حرفي براي تكنولوژي و علم داشته باشيم. اگر در زمينهي علمي بتوانيم به دستاوردهاي بهتري دست يابيم در تحقق شعارهاي عدالت جهاني موفقتر خواهيم بود.
وي با اشاره به بحث ضرورت وجود تدبير و برنامهريزي در كنار ايستادگي در مقابله با نظام سلطه جهاني گفت: بحث تدبير بايد در همهي زمينهها مد نظر باشد نه تنها در زمينه مسائل جهاني و پروندهي هستهاي.
اين روزنامهنگار دربارهي پروندهي هستهاي ايران و موضع كشورمان نيز گفت: حرف ما منطقي است و چيزي هم براي مخفي كردن نداريم. ما مي خواهيم از تكنولوژي هستهاي به صورت صلحآميز استفاده كنيم و هيچ گاه به سوي نظاميشدن نخواهيم رفت، بنابراين مذاكره براي قانع كردن اروپاييها در صلحآميز بودن فعاليتهايش مفيد است و اميدوارم بتوانيم در اين زمينه موفق باشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات