/همهپرسي قانون اساسي در عراق/ يك تحليلگر مسايل دنياي عرب: برخي گروههاي عراقي درخصوص اين همهپرسي بر سر دوراهي قرار گرفتهاند
يك تحليلگر مسايل دنياي عرب معتقد است كه در شرايط كنوني و به واسطهي استفادهي دوگانهاي كه ممكن است از نتيجهي راي مثبت همهپرسي قانون اساسي در عراق به دست آيد، برخي گروههاي سياسي اين كشور در خصوص اين همهپرسي بر سر يك دوراهي قرار گرفتهاند.
سيد محمد صادق حسيني، تحليلگر مسايل دنياي عرب و جهان اسلام در مركز گفتوگوي تمدنها در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در پيشبيني نتيجهي همه پرسي قانون اساسي عراق كه امروز (شنبه) در اين كشور در حال برگزاري است، اظهار داشت: در حال حاضر صاحبنظران عراقي بر سر يك دو راهي قرار دارند.
وي افزود: امروز صاحبنظران و نخبگان عراقي در جايي قرار دارند كه از سويي براي خروج از بحران فعلي كشورشان و بهبود مسايل امنيتي يا حتي بحث طي رها خروج بيگانگان از عراق، ناگزير از شركت در چنين انتخاباتي هستند، از سوي ديگر هم برخي از گروههاي عراقي كه بخشي از آنها را گروههاي شيعي تشكيل ميدهند، با شركت در اين همهپرسي مخالفت دارند، چرا كه آن را نهايتا در راستاي منافع اشغالگران تصوير ميكنند.
اين تحليلگر مسايل دنياي عرب با بيان اينكه عليرغم تمامي نظرات اعلام شده از سوي رسانهها بين نخبگان عراقي براي شركت در اين همهپرسي تشكيكاتي اساسي وجود دارد، ادامه داد: حتي گروههايي اين سوال را طرح ميكنند كه آيا در صورت شركت در اين همهپرسي در واقع امنيت برايمان به ارمغان خواهد آمد؟ يا اينكه اين همهپرسي به عنوان محملي براي تداوم حضور اشغالگران خواهد شد؟
وي در ادامه اظهار داشت: ميتوان چنين نتيجه گرفت كه آرايش نيروها در خصوص اين همهپرسي در عراق بيسابقه است، چرا كه حتي برخي گروههاي شيعه در كنار اهل تسنن ايستاده و مواضعشان با آنها همخوانيهايي را دارد، به هر صورت، از آنجايي كه در اين مساله مواردي از ترديدات وجود دارد، برخي گروههاي عراقي در خصوص آن با يك دو راهي دشوار مواجه شدهاند.
اين تحليلگر مسايل دنياي عرب با بيان اينكه اكثريت ملت عراق در اين همهپرسي شركت خواهند كرد، گفت: اگر هم به دلايل امنيتي مشكلاتي براي حضور اكثريت مردم در اين انتخابات ايجاد شود، به دليل تاكيد شخص جورج بوش بر لزوم كسب نتيجهاي مثبت از اين همهپرسي، مسلما آنچه از صندوق بيرون ميآيد، "آري" خواهد بود.
حسيني دربارهي آيندهي عراق كه بر اساس قانون اساسي اين كشور رقم ميخورد افزود: در حال حاضر دو خطر آيندهي عراق را تهديد ميكند: نخست خطر تقسيم و تجزيهي اين كشور به سه بخش است و ديگر از بين رفتن امنيت اجتماعي در اين كشور و به راهافتادن درگيريهاي داخلي و قومي كه بررسي آخرين تحولات آمريكا مبني بر وارد آوردن فشارهايي براي خروج نيروهاي آمريكايي از عراق نيز در اين خصوص مزيد علت خواهد بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات