• سه‌شنبه / ۱۹ مهر ۱۳۸۴ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8407-09578
  • خبرنگار : 71274

جهاد دانشگاهي دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران تدوين كرد؛ - - - كاركردهاي نظام سياسي در فرآيند توسعه - - -

جهاد دانشگاهي دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران تدوين كرد؛
- - - كاركردهاي نظام سياسي در فرآيند توسعه - - -

كاركردهاي نظام سياسي در فرآيند توسعه در انديشه‌هاي دكتر عظيمي آراني از سوي جهاد دانشگاهي دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران تدوين و گردآوري شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، چاپ اول اين كتاب(1384) در هزار نسخه با اشاره به مجموعه سخنراني‌هاي مرحوم دكتر عظيمي آراني از سوي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور منتشر شده است.

در بخشي از فهرست اين كتاب به موضوعاتي از جمله نگاهي به نقش دولت در توسعه‌ي اقتصادي، توسعه و دولت، توسعه‌ي سياسي و توسعه‌ي جامع، كاركردهاي نظام سياسي در فرآيند توسعه، بر بستر اين اقتصاد جامعه مدني شكل نمي‌گيرد، خروج از بحران نيازمند برنامه يا معجزه، دولت در علم اقتصاد و توسعه‌ي اقتصادي، مناسبات اقتصادي طراحي شده در قانون اساسي، الزامات تحولات توسعه‌اي و ساختار نهادي دولت به چشم مي‌خورد.

دكتر سيد منصور خليلي عراقي در مقدمه‌ي اين كتاب آورده است: « تحرير مقدمه‌اي بر مجموعه سخنراني‌هاي مرحوم دكتر عظيمي براي اينجانب كه آن مرحوم را از سال 1346 در دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران مي‌شناختم كار مشكلي است او كه دو سالي نسبت به ما ارشديت داشت دانشجويي ممتاز و محبوب بود. استادان دانشكده اقتصاد و مخصوصا صاحبان كرسي اقتصاد ايران او را بسيار دوست مي‌داشتند و براي او احترام فراوان قائل بودند، و همين امر سهم بسزايي در علاقمندي ايشان به اقتصاد ايران داشت.او كه با زمزمه‌هاي شيرين كلاس‌هاي درس اقتصاد ايران در دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران وارد حوزه مطالعات اقتصاد ايران شد 37 سال در اقتصاد ايران سير كرد و آخرين نوشته او در شب قبل ازفوت درباره برنامه چهارم توسعه اقتصادي بود.

مرحوم دكتر حسين عظيمي نمونه‌اي از ثمرات يك دانشكد خوب اقتصادي است فضاي مناسبي كه حاكم بر دانشكده اقتصاد بود او را به اقتصاد ايران هدايت كرد اما آن مرحوم معمار سرنوشت علمي خويش بود و سعي كرد همواره در مسيري گام بردارد كه آگاهانه انتخاب كرده بود.

درخلال تحصيل در دوره كارشناسي ارشد همكاري نزديكي با موسسه تحقيقات اقتصادي داشت و نيز مقاله‌اي درباره اقتصاد ايران نوشت وقتي براي ادامه تحصيل در دوره دكترا به دانشگاه آكسفورد اعزام شد مسير مطالعات خود را تغيير نداد و رساله دكترا را در توزيع درآمد در اقتصاد ايران نوشت.

بازگشت او به ايران مصادف با شور و حال سال‌هاي نخستين انقلاب اسلامي بود. مطالعات آن مرحوم در مسايل اقتصاد سياسي و اجتماعي ايران و علاقمندي ايشان به اقتصاد فقر و سياست‌هاي رشد و توسعه اقتصادي موجب شد كه جايگاه ويژه‌اي در جامعه كارشناسان اقتصادي سازمان برنامه به دست آورد. راهش را همچنان در اقتصاد ايران ادامه داد حتي در فضاي آموزشي نيز جز اقتصاد ايران و دروس مرتبط همچون توسعه اقتصادي و برنامه‌ريزي، علاقه‌اي به تدريس ساير دروس نشان نمي‌داد. حاصل اين همه تلاش، پرورش تعداد زيادي از دانشجويان در مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري بود كه بسياري از ايشان امروزه از استادان اقتصاد توسعه و اقتصاد ايران هستند.

كوشش‌هاي مرحوم دكتر عظيمي در روشنايي بخشيدن به افق‌هاي تاريك در اقتصاد ايران ويژه براي دانشجويان، كارشناسان و مديران اقتصادي كشور قابل تقدير است. مجموعه سخنراني‌هاي ايشان درباره اقتصاد ايران كه به همت دوستان عزيز جهاد دانشگاهي در دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران تهيه شده است گوشه‌اي از تلاش‌هاي خستگي ناپذير آن مرحوم را در اعتلاي سطح مطالعات اقتصاد ايران نشان مي‌دهد.»

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha