استاد دانشگاه صنعتي شريف گفت: از نظر فني، راهاندازي راديوي خصوصي در باند FM جهت پوشش در شهرهايي مانند تهران يا مراكز استانها ممكن است و هماكنون باند FM براي فرستندههاي شهري، باند AM براي پوشش كشوري و باند HF يا SW براي پخش برنامههاي برون مرزي استفاده ميشود.
دكتر «فروهر فرزانه» در گفتوگو باخبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در مورد شرايط راهاندازي راديوي خصوصي در كشور با بيان اين كه قبلا راديوي خصوصي در بسياري از كشورهاي جهان ايجاد شده و اكنون نيز مورد استفاده است، اظهار داشت: راهاندازي راديوي خصوصي در كشور، جهت پخش زميني مستلزم مذاكره و اخذ مجوزهاي لازم با مديريت و مسؤولان مربوط به اختصاص فركانس در كشور است. همچنين شايد از نظر فني براي استفاده از امكانات فني، به ناچار به توافق با صدا و سيما نيز نياز باشد، زيرا خريداري زمين، نصب دكل و فرستندهها به هزينهي بالايي نياز دارد اما با توجه به اين كه صداوسيما داراي فرستندههاي پرقدرت است، ميتوان حداقل براي پوشش شهري بر روي باند FM با صداوسيما به توافق رسيد.
وي در توضيح اين مطلب و مقايسهي هزينهي راهاندازي راديو در باندهاي مختلف فركانسي گفت: كساني كه قصد راهاندازي راديوي خصوصي دارند، اگر بخواهند خودشان نسبت به ايجاد دكل و فرستده در باند FM اقدام كنند، از نظر هزينه مقرون به صرفهتر خواهد بود.
وي استفاده از ماهواره براي راهاندازي راديوي خصوصي را روشي ديگري عنوان كرد و افزود: استفاده از سيستم ماهواره نيز از ديگر راههااست تا هر جا كسي ديش داشته باشد، بتواند برنامههاي راديوي مذكور را دريافت كند، اما با توجه به ممنوع بودن تجهيزات ماهواره در كشور از استفاده كنندگان از آن كاسته خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات