عضو اتحاديهي انجمنهاي اسلامي مستقل: سياليت ويژگي ذاتي يك تشكل دانشجويي است
عضو شوراي مركزي اتحاديهي انجمنهاي اسلامي مستقل دانشگاهها گفت: سياليت ويژگي ذاتي يك تشكل دانشجويي است. لذا به طور طبيعي دانشجويان ميتوانند در مدت محدودي فعاليت خود را در قالب تشكلهاي دانشجويي انجام دهند و اين دوره يك دورهي گذر است.
«حبيبالله خانلو» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: حركت رو به جلو در مجموعهي دانشجويي نيازمند داشتن برنامههاي درازمدت است و اين برنامهها از طرفي با حضور محدود دانشجويان در دورهي تحصيل و امكان حضورشان در مجموعههاي دانشجوي منافات دارد. البته اين به آن معنا نيست كه اين منافات قابل حل نيست، در عين حالي كه مجموعه داراي برنامههاي درازمدت، ميانمدت و كوتاهمدت است، به نظر ميآيد هرچه ميزان عقلانيت در حركتهاي دانشجويي بالاتر رفته، ثبات در مشي مجموعهها بيشتر به چشم خورده است. البته اين ثبات به معني ايستايي نيست بلكه به آن معني است كه جهت درستي كه روز اول مجموعههاي دانشجويي بر اساس آرمانها، ايدهها و نگرشهاي درست انتخاب كرده، آن را در فراز و نشيبهاي سالهاي بعدي فعاليت از دست نداده و از مسير صحيح درستي كه در ابتدا مدعي شده و با عقلانيت آن را انتخاب كرده دور نشود.
وي با بيان اينكه «سياست چالشي براي پويايي است»، افزود: در هر دورهي فعاليت مجموعههاي دانشجويي اگر افراد جديدي به دليل ويژگي ذاتي سيال بودن وارد شوند و كارها را از نقطهي صفر شروع كنند نه تنها اسم آن پويايي نيست بلكه درجا زدن در يك نقطه است. حتي نميتوان اسم آن را ثبات گذاشت بلكه پسرفت نهادينه شده در يك مجموعه است اما با شعار اينكه مجموعههاي جديد بايد تصميمگيري جديد داشته باشد نبايد مترادف با بازگشت به نقطهي صفر باشد.
خانلو، نو به نو شدن مجموعهها را چالشي براي ارتباط با بدنه خواند و تصريح كرد: وقتي در يك دورهاي تشكل جديدي از دانشجويان ما با راي دانشجويان روي كار ميآيند، فرصت آنچناني ندارند تا با بدنهي مجموعهي دانشجويي ارتباط گستردهاي پيدا كنند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه دو نوع سياليت را ميتوان در نظر گرفت افزود: دو نوع سياليت داريم؛ صوري و يا واقعي. سياليت واقعي يعني در مجموعهاي كه دانشجويان فعاليت ميكنند خودشان تصميم ميگيرند. سياليت صوري يعني اينكه از به اصطلاح خارج خط ميگيرند و وامدار هستند، با رانتهاي مديريتي در تشكلها راي آوردند و اين موضوع به تجربه در برخي مجموعهها ثابت شده و اين مشكل در آن مشهود است و هنوز از آن رنج ميبرند.
خانلو، جوانگرايي، استقلال در راي، استقلال در تصميمگيري را از ويژگيهاي يك مجموعهي دانشجويي دانست و تاكيد كرد: ريسكپذيري و تغيير وضع موجود به معناي حركت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب نيز يكي از ويژگيهاي مهم تشكل است.
وي همچنين سياليت صوري را برابر با عدم سياليت خواند و واپسگرايي و تحجر را از تبعات عدم سياليت دانست و گفت: در هر مجموعهاي كه واپسگرايي اتفاق بيفتد باعث تعارضات خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات