ادامهي گفتوگوي خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با «عبدالله گنجي» دبير شوراي تبيين بسيج دانشجويي دانشگاههاي استان تهران ...
ايسنا: در حال حاضر گفتمان غالب در بسيج دانشجويي چيست؟ عدالت، آزادي يا معنويت؟
گنجي: مبناي كار ما معنويت است ، بسيج منهاي معنويت بسيج نيست وميتواند مثل تشكلهاي ديگر در يك سير تاريخي منحرف شود معنويت گفتمان داخلي ماست و نمود بيروني هم دارد ولي در حوزهي اجتماعي گفتمان اساسي ما مطالبات باقي مردم است كه عدالت است.بسيار خوشحاليم كه مسير مردم هم در انتخابات همان مطالبهي بسيج دانشجويي بود.البته عدالتي كه ما به دنبالش هستيم مبناي وحي دارد و در آموزههاي ديني ما آمده است است. از نظر ما عدالت فقط معيشت نيست كه توزيع فرصتها در حوزهي اجتماع، توزيع قدرت در حوزهي سياست و در حوزهي اقتصاد، توزيع ثروت را نيز شامل ميشود.
ايسنا: نظر شما دربارهي فضاي فعاليت سياسي دانشجويان در دانشگاهها چيست و چه انتظاري براي تحقق اين خواست از وزير علوم دولت آتي داريد؟
گنجي: در حوزهي دانشگاه معتقديم اگر تشكلها به اساسنامه معتقد باشند، قانونمند حركت كنند و مديريت وزارت علوم و دانشگاه وارد مسايل تشكلها نشوند، وضعيت سياسي بهتر خواهد شد و اگر اين سه مولفه رعايت شود مديريت وزارت علوم هم ميتواند پاسخخواهي كند.
ايسنا: نظر شما دربارهي تشكيل ستاد حفاظت اجتماعي در دانشگاهها چيست؟
گنجي: در جريان نيستم.
ايسنا: تحليل آسيبشناسانهي شما دربارهي مواضع و نوع عملكرد بسيج دانشجويي را در انتخابات اخير بگوييد.
گنجي: اولين تشكلي بوديم كه زود وارد حوزهي انتخابات شديم. از مهر ماه گذشته با كانديداها ديدار كرديم، آنها را به عرصهي دانشگاه آورديم و مرتبا مواضعمان را اعلام كرديم. مسوولان بسيج هيچكدام به دنبال كانديداي خاصي نبودند و در ستاد هيچكدام هم فعاليت نميكردند. با اين حال بسيار موثر بوديم؛ چون بچههاي بسيج به دنبال منافع نبودند.
ايسنا: آقاي گنجي! اين تحليل آسيبشناسانه است؟
گنجي: در بسيج هيچ آسيبي نميبينيم.
ايسنا: نظر شما دربارهي تعامل دانشگاه و نهادهاي دولتي با تشكلهاي دانشجويي براي برگزاري مراسم، راهپيماييها و تجمعات در اين دوره چيست؟ و چه انتظاري از اين لحاظ از دولت آتي داريد؟ برخي تشكلهاي دانشجويي منتسب به اصلاحطلبان در دولت خاتمي در اينباره با مشكل مواجه بودند اما بسيج دانشجويي مشكل نداشت. پيشبيني شما از نحوهي اين تعامل در دولت آتي چيست؟
گنجي: وقتي تشكلهاي دانشجويي دربارهي منافع ملي يا مطالبات مردم خواستهايي دارند توقع داريم همكاري كنند، در اكثر موارد هم همكاري كردهاند، به ويژه در مسايل هستهيي و جهاني. پيشبيني ميكنم دولت آينده اين مسير را ادامه دهد، تشكلهايي كه با دولت فعلي مشكل داشتند اگر همين مسير را ادامه دهند با دولت آينده هم مشكل خواهند داشت. همين افراد تز عبور از خاتمي را مطرح كردند كه حتي فراتر از قانون اساسي و منافع ملي بود، طبيعي است ادامهي فعاليت به چنين تشكلي دچار اشكال ميشود؛ چرا كه مسيري نيست كه اساسنامهشان ميگويد. برخي تشكلها در اين دوران، مسير اصلاحطلبي مدنظر رييسجمهور را طي نكردند و شتاب زيادي گرفتند. اميدواريم با بازنگري و پيامي كه از انتخابات گرفتند مسير بهتري را در پيش بگيرند تا با هم همكاري كنيم.
ايسنا: نظرتان دربارهي فضاي سياسي دانشگاه آزاد چيست؟
گنجي: هويت جنبش دانشجويي و جايگاه شخصيتي دانشجو در دانشگاه آزاد شكل نگرفته است و همين باعث شده مديريت اين دانشگاه سيال و راحت نباشد و اين به ساختار و موقعيتهاي دانشگاه آزاد برميگردد. مهمترين مشكل آن نيز اين است كه فضاي فرهنگي و جنبشي شكل نگرفته است.
گفتوگو از خبرنگار ايسنا: «الهه حميديكيا»، دبير خبر: «علياصغر شفيعيان»
انتهاي پيام
نظرات