حجتالاسلام والمسلمين مهدي كروبي،يكي از كانديداهاي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، عصر امروز(شنبه) با حضور در خبرگزاري دانشجويان ايران از حضور پرشور و پرنشاط مردم در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري تشكر و تقدير كرد و در عين حال اعتراض خود را به روند شمارش آراء اعلام كرد.
گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، وي با بيان اينكه «همه بايد بدانند كه از نظر فكري به شدت به نظام جمهوري اسلامي، قانون اساسيوتفكرات امامخميني(ره) وابستهومعتقدم» اضافه كرد:« براين اعتقادم كه ظرفيت قانون اساسي بسيار بالاست و مشكل درآن است كه برخي مواقع از اين ظرفيتها استفاده نشده و گاهي بندهاي قانون اساسي بلااجرا ميماند.»
اين كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با تاكيد بر اينكه با تحجر،دگم بودن و با واپسگرايي بشدت مخالفم و همواره به قرائت مترقي از قانون اساسي تمكين ميكنم، درعين حال ورودش به عرصه انتخابات را بسيار دشوار عنوان كرد و اظهار داشت:« من براي ورود به عرصه انتخابات از چند طرف مورد فشار بودم،اما با ايستادگي وارد عرصه شدم.از يك سو تفكري در بين خود ما بود كه ميگفت حال كه سرنوشت انتخابات مجلس هفتم به آن شكل رقم خورده است، بگذاريم انتخابات رياست جمهوري به نفع آنها تمام شده و يك كاسه شوند؛ من با اين نظر مخالف بودم و همواره ميگفتم كه نبايد بگذاريم حالت انفعال و انزوا بوجود آيد.»
كروبي عدم حضور در عرصه انتخابات را مساوي با آسيبزدن به جمهوريت عنوان كرد و با بيان اينكه براي گرمكردن انتخابات وارد صحنه شدهام،ادامه داد:« تفكر ديگري از سوي ديگر به اين دليل كه ميخواست چهره مدنظر خود را به صحنه آورده و آن شخصيت بدون رقيب پيروز ميدان شود،براي حضور نيافتن من در صحنه فشار وارد ميكرد،لذا من در اين شرايط وارد صحنه شدم و اين حضور مورد استقبال مسؤولين و از جمله مقام معظم رهبري قرار گرفت.البته اين به اين معنا نيست كه رهبر انقلاب حضور من را در اين عرصه ضروري ميدانست بلكه از حضور من و سايرين استقبال كردند.»
اين كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد:«پس از اين، نظرات عجيبي از سوي وزارت كشور و اطلاعات و برخي از گروههاي سياسي شنيده ميشد و نظرسازيهايي با اين مضامين كه فلاني راي و جايگاهي در بين مردم ندارد را ميشنيدم. برخي ميخواستند انتخابات سرد و مرده باشد، اما من در مقابل ايستادم و وارد صحنه شدم و بيشترين رونق را با سفرها و سخنرانيهاي خود به انتخابات دادم و فضاي يخزده را به يك فضاي گرم انتخاباتي تبديل كردم.»
كروبي با بيان اين كه «از چند روز پيش احساس كردم نيروهاي مسلح و بخشي از افراد منتسب به بسيج و سپاه و همچنين برخي از مديران دولتي تحركاتي دارند»،اضافه كرد:« من در ابتدا مودب تذكر دادم و در مصاحبهاي عنوان كردم نيروهاي مسلح و مديران دولتي حق ورود به صحنه انتخابات را ندارند.»
وي با بيان اين كه «تا ديروز هم در مقابل اين سوال كه پيشبيني از نتيجه انتخابات چيست؟ بر خلاف برخي از آقايان كه رداي رئيس جمهوري را به تن خود ميديدند سكوت كردم»،خاطرنشان كرد:«ديروز عصر با موسوي لاري وزير كشور صحبت كردم و از وي خواستم ساعت انتخابات را بيشتر از 2 ساعت تمديد نكنند،وي در پاسخ به بنده گفت: پيشنهادخوبي است اما كاش زير فشار نبودم.»
كروبي ادامه داد:« تا ساعت 7 صبح امروز بنده در صدر قرار داشتم، اما ناگهان طي يك جهش غيرمعمول يكي از آقايان حدود يك ميليون راي كسب كرد.بعد از آن فورا با خاتمي تماس گرفتم و وي گفت دارم به وزارت كشور ميروم.»
اين كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با انتقاد از نظرسنجي وزارت اطلاعات اضافه كرد:« راي من برخلاف تمام تحليلها و نظرسنجيهاي وزارت اطلاعات بالا بود و اينجا ميگويم اگر ساير گزارشات اين وزارتخانه هم همينطور باشد، بايد عزا گرفت و اينگونه عملكرد جاي تاسف دارد.»
وي با بيان اينكه تمام اين مسايل به شبكههاي اصلي و تشكيلات پيچيدهايي كه گرداننده خيمهشب بازيهاست برميگردد، در عين حال ابراز عقيده كرد:« بايد در برخي شهرها دستور بررسي انتخابات داده شود و اين قضيه را تنها براي دفاع از حقوق مردم ميخواهم والا من كه رايام را آوردم.»
مهدي كروبي كه به در خواست خود در محل خبرگزاري دانشجويان ايران حضور يافته بود، در ادامه سخنان خود به جايگاهش در آراي مجلس هفتم اشاره كرد و افزود:« در مجلس هفتم،سيويكي بودم اما كنار رفته و هيچ نگفتم چرا كه نظام برايم مهم بود، اما در اينجا شاهدم كه حقوق مردم دارد ضايع ميشود.»
كروبي اضافه كرد:« كساني كه اينگونه اعمال را انجام ميدهند يا متهم هستند و ميخواهند به نفع يك شخص خاص كار كنند و يا منفعل هستند و يا از جاهاي غيرمرئي فشارهايي دارند كه مجبور ميشوند تسليم شوند.»
حجتالاسلام كروبي با بيان اينكه چه بخش نظارت و چه بخش اجرا نميتوانند به وظيفهي خود عمل كنند، اظهار داشت:« من حاضرم با هر كسي كه مايل است مناظره كنم و اسنادم را ارايه دهم و بگويم كه چه كساني منفعلند. وزارت كشور و شوراي نگهبان قدرت ندارند.»
وي در تشريح پيشنهاد خود براي حل اين مساله گفت:«هركجا كه مشكلي پيش بيايد ما اين امتياز را داريم كه از رهبري بخواهيم وارد شوند و مساله را حل كنند.»
رييس سابق مجلس شوراي اسلامي از دعوت رهبري براي حل مسايلي چون پروندهي لقمانيان (نمايندهي مجلس ششم شوراي اسلامي) و چگونگي تصويب بودجهي شوراي نگهبان ياد كرد و همچنين به اختلاف نظري ميان شوراي نگهبان و وزارت كشور (در زمان تصدي حجتالاسلام محتشميپوردر وزارت كشور) در زمان حيات حضرت امام خميني (ره) اشاره كرد كه آن امام فقيد براي حل آن هيات و نمايندهاي جهت رسيدگي تعيين كردند.
وي با تاكيد بر اينكه از رهبري ميخواهد تا براي عدم تضيع حقوق مردم و كالبدشكافي وضع انتخابات و بررسي مداركي كه ميتواند ارايه دهد، هياتي را براي رسيدگي تعيين كنند، ادامه داد:« اصل انتخابات باشكوه بود؛ اما اينكه چهرهي محترم ناشناسي بيايد و در دو-سه روز اين اتفاقات بيفتد جاي سوال دارد. چرا در مورد جاسبي، رضايي و يا شمخاني اينگونه نشد؟ چرا يكدفعه به سمت قاليباف رفتند و بعد نظرشان تغيير كرد؟»
كروبي ادعا كرد:« پاي بحث كه بيايم، مدارك خود را مبني بر اينكه برخي افراد در بعضي جاها سخنراني كردهاند نشان ميدهم.»
وي گفت:« به آقاي حجازي، مسوول محترم بسيج گفتم كه اگر ميخواهيد حزب تشكيل دهيد، برويد دبيركل شويد و بسيج را هم حزب خودتان كنيد. ولي اگر بسيج آن چيزي است كه امام(ره) گفت و من عضو آن هستم، نبايد پول دولت را بگيريد و در اينگونه امور دخالت كنيد.»
اين كانديداي نهمين دورهي انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه وزارت كشور و شوراي نگهبان را در اين مساله متهم ميداند، خاطرنشان كرد:« بايد هياتي مستقل، شجاع و امين با حضور هركسي كه رهبري صلاح ميدانند، تشكيل شود و مدارك و گزارشات شهرستانها در آن بررسي شود.»
وي اظهار داشت:« اين درخواست من براي نظام مفيد است، ولي كاري كه شده براي نظام بد است. اينكه يكدفعه تغيير راي ايجاد شود.آنها كار زشتي ميكنند كه به نظام ضربه ميزنند و تشكيك افكار عمومي ميكنند. نظام عزيز است، رهبري بزرگوار است، ولي مردم خودشان بايد انتخاب كنند.»
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، در اين بخش از كنفرانس مطبوعاتي حجتالاسلام والمسلمين مهدي كروبي، خبرنگاران حاضر در جلسه كه بيش از 70 نفر از بيش از 30 رسانهي داخلي و خارجي بودند، به طرح سوالات خود پرداختند.
نخستين سوالي كه مطرح شد اين بود كه آيا وعدهي ماهيانه 50 هزار تومان در آراي وي موثر بوده است؟ كروبي در پاسخ گفت:« قطعا اثر داشته، ولي به طور كلي مساله جدي و سياسي است.»
خبرنگار ديگري با طرح اين سوال كه «فكر نميكنيد حال كه انتخابات به پايان رسيده و نتايج اكثر شعب اعلام شده است، حرفهايتان دير شده؟» پاسخ شنيد:« ما براي آنها برنامه داريم. من با آقاي خاتمي صحبت كردم و ايشان شخصا به وزارت كشور رفتند،ولي به هر حال معتقدم كه دولت خيلي ضعيف است و قدرت جمع كردن موضوع را ندارد. البته من هنوز به رهبري مراجعه نكردهام.»
كروبي همچنين در واكنش به انتشار خبري مبني بر برگزاري تحصني با موضوع اعتراض وي به عملكرد شوراي نگهبان و وزارت كشور، گفت:« در ابتدا چنين چيزي در ذهنمان بود، ولي نميخواهيم كاري كنيم كه حوادث تلخي ايجاد شود. درحال حاضر هيچ برنامهاي براي تحصن در هيچ جا نداريم.»
«متهم اصلي كيست؟» سوالي بود كه كروبي در پاسخ به آن اظهار داشت:« شوراي نگهبان متهم است كه طرفدار اين جريان فكري است. عدهاي معدودي هم از سپاه كمك ميكنند و آنها را ميگردانند. دوست دارم از من شكايت كنند تا در كيفرخواستم و دفاعيهام اسامي آنها را بياورم.»
خبرنگار يك رسانهي آمريكايي با اشاره به سخنان بوش كه پيشاپيش انتخابات ايران را غيردموكراتيك خوانده بود، پرسيد «آيا اين حرف شما در راستاي تاييد سخنان بوش نيست؟ رابطهتان را با آمريكا چگونه تنظيم ميكنيد؟». اين كانديداي نهمين انتخابات رياست جمهوري اظهارات رييسجمهور آمريكا را مغرضانه و حرفهاي خود را مخلصانه خواند و توضيح داد:« من يك مطلب را ميگويم و آن اين است كه بخشي از سپاه دخالت كرده است و من ميخواهم جلوي آن را بگيرم. البته ارتش كاملا جداست و اصلا وارد اين مقولات نشد.»
وي با تاكيد بر اينكه موضعگيريهاي آمريكا مغرضانه بوده است، ادامه داد:« آزادي همين است كه من نسبت به عملكرد شوراي نگهباني كه در قانون اساسي است و من آن را قبول دارم، اعتراض كردم.»
كروبي افزود:« اصلا به بوش چه كه دخالت ميكند؟ ما خودمان بلديم از حقوقمان دفاع كنيم. او وقتي حرف ميزند كار ما را خراب ميكند.»
اين نامزد انتخابات رياست جمهوري در واكنش به اينكه شوراي نگهبان احمدينژاد را به عنوان دومين فرد منتخب كشور اعلام كرده است، گفت:« شوراي نگهبان اگر بتواند، بدون انتخابات، احمدينژاد را نفر اول ميكند! من داستانهايي را دارم كه آنها را ميگويم. [در اين بخش از ميزگرد، جمعي از خبرنگاران از او خواستند تا اين داستانها را همين الان بگويد ولي همراهان كروبي اشاره كردند كه نميشود].»
خبرنگار ديگري نظر كروبي را راجع به اظهارات دولت مبني بر تاييد سلامت انتخابات پرسيد و پاسخ شنيد:« ضمن احترام به دولت و وزارت كشور، بايد بگويم كه بهتر است حرفهاي خصوصي آنها را بشنويد كه همين است كه من ميگويم. وزارت كشور حركات نسنجيدهاي را كرده كه براي رفو كردنش بايد خيلي كارها كند. من به آنها گفتم كه تندروي نكنيد تا مجبور نشويد پسروي كنيد، ولي گوش نكردند. درهر حال نظر آقاي خاتمي براي خودش محترم است.»
كروبي در پاسخ به خبرنگار ديگري كه پرسيد اگر رهبري با پيشنهاد وي مخالفت كند، عكسالعمل او چه خواهد بود، گفت:« يك نامه خطاب به رهبري مينويسم و يك نامهي سرگشاده هم براي مردم. ولي هرگاه از رهبري خواستهام تا وارد شوند، ايشان پذيرفتهاند. الان هم دير نشده است. اگر من اكنون اعتراض كردم براي اين بود كه اگر زودتر چيزي ميگفتم، به من ميگفتند كه هنوز نتيجه معلوم نشده است. من چند شب پيش با عبدالهي جانشين نيروي انتظامي و فيروزآبادي تلفني صحبت كردم و به آنها گفتم كه اخبار بدي به گوش ميرسد. به آقاي يونسي هم تلفن زدم، ولي نتوانستم با ايشان صحبت كنم و به يكي از معاونينشان گفتم كه اخبار بدي ميشنوم. به همهي اينها گفتم كه اگر روز انتخابات خراب شود، من بياطلاع مصاحبه خواهم كرد.»
«آيا نياز به بازشماري كل آراي مأخوذه است؟» سوالي بود كه كروبي در پاسخ به آن گفت:« حداقل در برخي شهرها كه گفتم بايد آرا بازشماري شود.»
وي در پاسخ به سوال ديگري كه واكنش وي را در صورت تاييد همين روند از سوي هيات پيگيري رهبري جويا شد، گفت:« من تسليم خواهم شد، ولي بايد مداركم را ارايه دهم تا آنها جواب بدهند.»
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري نهم در پاسخ به اينكه «بهجز توسل به رهبري، چه تدبيري براي جلوگيري از مخدوش شدن آرا خواهد انديشيد؟ و آيا براي تضييع حقوق ديگر كانديداهاي اصلاحطلب كاري خواهد كرد؟» افزود:« شما با تفكر من آشنا هستيد. من هيچوقت راجع به خودم حرف نميزدم. اينقدر در رابطه با ردصلاحيت افراد مختلف موضع گرفتهام كه اندازهي يك كتاب قطور ميشود. در مجلس هفتم هم كه نفر سي و يكم شدم به خاطر نظام موضع نگرفتم،ولي الان احساس ميكنم كه حقي ضايع شده و بايد موضعگيري كنم و از آنجا كه عاليترين مقام را رهبري ميدانم و هميشه از ايشان كمك گرفتهام، اين بار نيز چنين كردم.»
وي افزود:« اصل كار دست عقبههاست كه ميشناسيمشان و ميخواهم دست مراكز قدرت را قطع كنم. عقبهها بايد بدانند كه ما بچههاي امام(ره) ايستادهايم و براي منافع مردم تا جايي كه توان داريم ميايستيم. تمامي دوستان با عشق و كمپولي كار كردهاند. نه پول اسكله، نه پول قاچاق، نه پول تراكم و نه شكرفروشي داشتهاند، ولي با جان كردن كار كردند. ما فداكاري كرده، رنج برديم و ماههاست كه عذاب كشيدهايم و در دو سه جبهه جنگيديم تا انتخابات آبرومند برگزار شود.»
وي در پاسخ به خبرنگاري كه پرسيد «آيا بار ديگر با اصلاحطلبان در مرحلهي دوم انتخابات جبههي مشتركي تشكيل خواهيد داد يا نه؟» گفت:« الان گير جاي ديگري است كه بايد اين بخش از انتخابات تصحيح شود. ممكن است تجديدنظر به گونهاي باشد كه ما اول باشيم. براي اين مساله كه شما گفتيد بعدا تصميم ميگيريم.»
از اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري پرسيده شد كه «در صورت راه يافتن احمدينژاد و هاشمي به مرحلهي دوم از هاشمي حمايت خواهد كرد؟» كروبي پاسخ داد:« انتخابات خوبي برگزار شد و با شور و نشاط بود، ولي نتايجش مخدوش است.»
وي در پاسخ به اينكه چرا وزارت كشور را نيز متهم ميداند؟ اظهار داشت:« منظور من وزير كشور نبود و از همين جا از تلاشهاي آقاي موسوي لاري تشكر ميكنم، ولي عدهاي از همكارانش از اول به دنبال مسايل خاصي بودند كه به آنها تذكر دادم و اگر توجه ميشد، امروز به اينجا نميرسيديم.»
كروبي افزود: «پس از انتخابات مجلس هفتم، اتفاقاتي در وزارت كشور افتاد كه نميتواند انتخابات را خوب برگزار كند. ما در مجلس ششم ميخواستيم آقاي محتشمي را به جاي آقاي موسوي لاري بگذاريم تا از اينگونه اتفاقات جلوگيري شود. خاتمي هم از اين پيشنهاد استقبال كرد. به موسوي لاري هم آن را گفتيم، ولي نگذاشتند اين اتفاق بيفتد.»
وي در واكنش به اينكه براساس آخرين آمار ارايه شده احمدينژاد نفر اول كشور اعلام شده است، اظهار داشت: « برايم فرقي نميكند كه احمدينژاد نفر اول باشد يا نه. بحث من اين است كه انتخابات خراب شده و بايد اصلاح شود. من ميخواهم پشت پرده مشخص شود تا معلوم شود كه چه كساني تصميم ميگيرند و چرا قاليباف و لاريجاني را رها كردند؟»
خبرنگار ديگري بر اساس آنچه كه از كنفرانس مطبوعاتي احمدينژاد شنيده بود، گفت طرفداران وي نيز به نتيجهي انتخابات معترضند. كروبي نيز گفت:« خيلي خوب است. همه برويم مداركمان را ارايه بدهيم.»
انتهاي پيام
نظرات