/ميزان راي ملت است/2/ مردم با حضور گسترده شاخصهاي امنيت و منافع ملي را ارتقاء دادند سيروس ناصري،حبيبي، دولتآبادي، دهقان، تابش، صفاييفر و سليمي نمين
***عضو تيم مذاكرهكنندهي پروندهي هستهاي ايران، با اشاره به حضور كانديداهايي از سليقههاي مختلف سياسي، اجتماعي در انتخابات نهمين دورهي رياستجمهوري، گفت: اين حضور انگيزهاي براي مشاركت وسيع مردم شد.
سيروس ناصري، عضو تيم مذاكرهكنندهي پروندهي هستهاي ايران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به برگزاري انتخابات نهمين دورهي رياستجمهوري اين دوره از انتخابات را بسيار جذاب و جالب دانست و اظهار داشت: حضور همهي سليقهها و رقابت نزديك آنها با يكديگر در جذابيت هر چه بيشتر اين دوره از انتخابات موثر بود.
وي گفت: در 25 سال گذشته در هيچيك از ادوار انتخاباتي كشور انتخاباتي به اين جذابيت نداشتهايم.
ناصري گفت: اين انتخابات نشاندهندهي تكامل سياسي مردم بود.
عضو تيم مذاكرهكنندهي پروندهي هستهاي ايران، با بيان اينكه انتخاباتي نظاممند و با حضور همهي تفكرات و سليقهها را در ايران تجربه كرديم، گفت: با آنكه هنوز نتيجهي اين انتخابات به طور كامل مشخص نيست، اما ماهيت حضور مردم در اين انتخابات از جذابيت و شگفتي بسياري برخوردار است.
وي همچنين گفت: از آنجا كه در اين انتخابات كانديداهايي از سليقههاي مختلف حضور داشتند معتقدم انگيزه براي مشاركت وسيع مردم كه نشاندهندهي بلوغ سياسي آنها بود، افزايش يافت.
*** دولت آبادي حضور گستردهي مردم در انتخابات رياست جمهوري را اتمام حجت ديگري بر مسوولان دانست.
سيد محمود حسيني دولتآبادي، مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه حضور مردم در انتخابات رياست جمهوري بسيار خوب بود، گفت: اين حضور اتمام حجت ديگري است بر مسوولان كه مردم آمدند شما چه خواهيد كرد؟ بود. مردم دشمنان را نااميد كردند و 27 خرداد مصداقي بر نااميدي دشمنان بود اما مسوولان چه خواهند كرد.
وي افزود: مردم نظام و رهبري را تاييد كردند و مسوولين را تشويق كردند كه راه براي خدمت باز است حالا ببينيم وعدهها چه ميشود، آيا دوباره فراموش ميشوند، يا در جهت سعادت مردم به كار گرفته ميشوند؟
نمايندهي مردم برخوار و ميمه در خانهي ملت، با بيان اينكه وظيفهي مسوولين در مقابل مردم بسيار سنگين است، گفت: از خدا ميخواهيم به همهي مسوولين توفيق دهند كه بتوانند زير بار مسووليت رو سفيد در مقابل ملت باشند و خدا نكند غفلتهاي قبلي ادامه داشته باشد.
***مخبر كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي، معتقد است: مردم ايران در پاي صندوقهاي راي نشان دادند كه توجهشان به شخصيت افراد است و نه گروهها و احزاب.
محمد دهقان، نمايندهي مردم چناران و طرقبه در خانهي ملت، در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين دوره از انتخابات رياست جمهوري را داراي دو ويژگي خاص دانست و اظهار داشت: مهمترين ويژگي اين دوره از انتخابات وجود تعدد كانديداها و انتخاب سلايق مختلف بود چرا كه هر شخصي ميتوانست با توجه به عقايد خود از كانديداي مورد نظرش حمايت كند و لذا بهانهاي براي اينكه در انتخابات امكان اظهارنظر وجود نداشته است باقي نمانده بود.
اين عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي، همچنين ويژگي دوم اين دوره از انتخابات را خواست مردم براي به دست آوردن حقوق حقهي خود عنوان كرد و گفت: مردم عليرغم نارساييها، اشكالات، ياسها و عمل نكردنها مشاركت چشمگيري داشتند تا بتوانند با انتخاب فرد مورد نظر خود به خواستههايشان برسند.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد تا رييس جمهور آيندهي كشور بتواند به خواستههاي مردم توجه كند و اصل شايستهسالاري را نيز رعايت نمايد.
***مردم ايران با وجود موج تبليغاتي كه با محوريت عدم مشاركت در انتخابات به راه افتاد، وظيفهي خود را به خوبي انجام دادند.
دكتر نجفقلي حبيبي، عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها و رييس دانشگاه علامه طباطبايي در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا با بيان مطلب بالا گفت: مردم، حضور چشمگيري در انتخابات داشتند كه اين امر، مايهي سپاسگزاري است؛ مردم، مسووليت خود را در برابر مسائل كلان كشور با حضور در انتخابات به خوبي انجام دادند.
وي افزود: همبستگي ملي و مشاركت عمومي، هميشه بايد در كشور تقويت شود تا ديگر شاهد بروز درگيري و تنش نباشيم، از سوي ديگر، همكاري صميمانه بايد ادامه يابد تا با برگزاري مرحلهي دوم انتخابات، اين رسالت كامل شود.
رييس دانشگاه علامه طباطبايي گفت: مردم بايد همت كنند و مسووليتي را كه تاكنون انجام دادهاند، در مرحلهي دوم تكميل و با شور و شوق بيشتري در انتخابات شركت كنند.
حبيبي همچنين تاكيد كرد كه احزاب بايد با بررسي شرايط پس از برگزاري مرحلهي اول انتخابات، موقعيت و شرايط خود را در كشور بسنجند و در مرحلهي دوم، متناسب با اصول خود حركت كنند.
***عضو فراكسيون اقليت مجلس شوراي اسلامي، گفت: با توجه به اوضاع و شرايط، حضور مردم فراتر از برآوردها بود.
محمدرضا تابش، نمايندهي مردم اردكان در خانهي ملت، در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب تاكيد كرد: ميزان مشاركت مردم در پاي صندوقهاي راي در اين دوره از انتخابات رياست جمهوري، قابل تقدير است.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي، با ابراز اميدواري از نتايج مثبت انتخابات، خاطر نشان كرد: اميدواريم روند انتخابات در اين دوره در عرصههاي آينده به گونهاي باشد كه اعتماد و باور مردم به برقراري فضاي سالم بيشتر شود.
وي همچنين ابراز اميدواري كرد تا مسوولان نيز بتوانند اين اعتماد را در باور مردم بپرورانند و صحت فضاي سالم را به آنها بقبولانند.
***حضور مردم در انتخابات رياستجمهوري، قابل قبول و البته براي كشور ما طبيعي بود.
عباس صفاييفر، در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، با بيان اين مطلب، افزود: تحليل خبرگزاريهاي خارجي از اوضاع داخلي كشور ما كاملا درست نيست؛ چراكه آنها حوزههاي روشنفكري و شهرهاي بزرگ را همواره معيار تحليلهاي خود قرار ميدهند، درحالي كه هميشه در حدود 45 درصد از مردم از انتخابات رويگردان نيستند. در اين دورهي هم علاوه بر اين گروه، با تلاش گروههايي چون اصلاحطلبان، درصد شركتكنندگان به حد قابل قبولي رسيد.
وي ميزان شركت مردم در انتخابات را متناسب با جامعهي ايران دانست و گفت: احزاب و گروهها براي دور دوم انتخابات و ديگر عرصهها بايد خود و استراتژي گروه خود را بازشناسي كنند و به شناخت دوبارهي مردم در عرصهي انتخابات بپردازند تا بتوانند حلقهي مفقود ميان خود و مردم را پيدا كنند؛ در اينصورت، شايد ديگر نتايج نظرسنجيها و رفتار مردم در پاي صندوقهاي راي اينقدر متفاوت نباشد.
عضو انجمن دفاع از آزادي مطبوعات همچنين تاكيد كرد كه گروههاي مختلف بايد با شناخت بستر جامعه، در مسير تحولات اصلاحطلبانهي آينده موفقتر عمل كنند.
***عباس سليمي نمين از كانديداها خواست ميوهي شيرين نتيجهي انتخابات را با بزرگنمايي برخي از مسائل تلخ نكنند.
عباس سليمي نمين در مورد انتخابات اخير به خبرنگار ايسنا گفت: در اين دوره از انتخابات نظام سياسي ما پختگي قابل ملاحظهاي از خود نشان داد و بر اين اساس، رسانهي ملي كاركردي را داشت كه در تقويت مشاركت بسيار مؤثر بود. هر چند برخي، انتقاداتي را كه در قالب عملكرد رسانهي ملي ايجاد شد، برنتابيدند، اما خوشبختانه واكنش خوبي از اين مسائل پخش شده، وجود داشت.
وي افزود: در انتخابات برخي از مسائل مطرح ميشود كه شايد تا حدودي از اعتدال هم خارج شود، اما نفس طرح نقد گذشته و اين كه شخصيتهاي وابسته به جريانها در رسانهي ملي در حضور نمايندگان ساير كانديداها امور همديگر را به نقد بكشند اولين بار رخ داد و اين براي كشور ما يك قوت و اقتدار بود.
سليمي نمين خاطرنشان كرد: اميدوارم در آينده هم رسانهي ملي برنامهريزي كند تا بتواند بيشتر ايفاي نقش كند.
اين آگاهيها به حضور گستردهي مردم در انتخابات منجر شد و مردم احساس كردند براي اولين بار نظام سياسي اعتبار فوقالعادهاي قائل شده و برنامهريزي قوياي براي آنها داشته است، به آنها احترام گذاشته و براي تغذيه آنها براي انتخاب آگاهانه تلاش نشان داده است.
وي همچنين تصريح كرد: برنامههاي انتخاباتي رسانهي ملي بيش از ده ميليون بينننده داشت و خيلي مهم بود، يعني برنامههاي سياسي در اولينبار در كشور آن هم در پايان شب ده ميليون بيننده را جذب كرد و توانست منشاء آگاهيبخشي شود.
سليمي نمين با بيان اين كه اين انتخابات ميوهي شيريني داشت يادآور شد: اين ميوهي شيرين را در حضور مردم شاهد به بار نشستن بوديم. البته شايد برخي مسائل جزئي سعي شود بزرگنمايي شود تا اين ميوهي شيرين به كام ملت ما تلخ شود. درايت و فهم سياسي از جانب گروهها و جريانهاي سياسي حكم ميكند كه اين مسائل و اختلاف نظرها در ارتباط با نحوهي برگزاري انتخابات بزرگنمايي نكنند، به خصوص اين كه خوشبختانه دربارهي نظارت و اجراي انتخابات سلايق و گرايشهاي مختلف را حاضر و ناظر ميبينيم و مطمئن هستيم وجود اين تركيب سلايق و ناهمگون بودن و يا يكپارچه و يكدست نبودن باعث شود كه انتخابات بسيار سالم برگزار شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات