• جمعه / ۲۰ خرداد ۱۳۸۴ / ۱۷:۰۳
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8403-08686
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

/اخلال در نظم تجمعات؛ تهديد مشاركت حداكثري/ معاون اجرايي قوه‌ قضاييه، معاونان استانداران قم و همدان، يدالله اسلامي و شرح حمله به سخنراني بهزاد نبوي و ...

/اخلال در نظم تجمعات؛ تهديد مشاركت حداكثري/
معاون اجرايي قوه‌ قضاييه، معاونان استانداران قم و همدان، يدالله اسلامي و شرح حمله به سخنراني بهزاد نبوي و ...

“مشاركت حداكثري“ مردم در انتخابات رياست‌جمهوري به ويژه با شرايط حساسي كه كشور ما در آن به سر مي‌برد، نه تنها از سوي مسوولان بلندپايه نظام مورد تاكيد قرار گرفته، بلكه تمامي دلسوزان ملك و ملت و انقلاب بر آن تصريح دارند و در سخنان خود مكررا در اهميت آن سخن گفته‌اند.

اما برخي از تحركات و رفتارهاي دور از شان چون حمله به تجمعات و ضرب و شتم فعالان سياسي در سخنراني‌ها از موارد نگران‌كننده‌اي است كه علاوه بر تهديد امنيت كشور، اين مشاركت را مورد تهديد قرار مي‌دهد.

خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، در اين ارتباط با جمعي از مسوولان مرتبط و صاحبنظران سياسي گفت‌وگو كرده است كه به همراه دو مورد از مصاديق اين اتفاقات در روزهاي گذشته، در پي مي‌آيد:

*** سهراب‌بيگ گفت: ناامني تحت هر عنواني براي ما غيرقابل تحمل است و به شدت با اين‌گونه اقدامات برخورد مي‌كنيم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) معاون اجرايي قوه‌ي قضاييه در جمع خبرنگاران درباره‌ي حمله به عليرضا رجايي و برهم زدن سخنراني وي در همدان گفت: با هر گونه اقدام خشونت‌آميزي كه باعث زدگي مردم از نظام شود، به شدت برخورد خواهيم كرد، امروز نظام اسلامي داراي اقتدار و صلابت لازم است و نياز ندارد عده‌اي دست به خشونت بزنند و اين تعداد نبايد خود را قاضي كنند. هيچ‌كس كارهاي غيرقانوني را در كشور تاييد نمي‌كند.

وي از شوراي تامين استان خواست كه اين افراد خاطي را به دستگاه قضايي استان معرفي كنند.

معاون اجرايي قوه‌ي قضاييه تصريح كرد: ناامني تحت هر عنواني براي ما غير قابل تحمل است و به شدت با اين‌گونه اقدامات برخورد مي‌كنيم؛ در اين زمينه نيروي انتظامي بايد مسببان حادثه را گزارش نمايد.

سهراب‌بيگ خاطرنشان كرد: وظيفه‌ي اصلي دستگاه قضايي تامين عدالت است و حتي مخالفان نظام نيز با حفظ حقوق شهروندي، محاكمه و در صورت بي‌گناهي تبرئه مي‌شوند، اما علي‌رغم اينكه دستگاه قضايي متولي امنيت نيست ولي آماده است با همكاري با دستگاه‌هاي مسوول از جمله وزارت اطلاعات و نيروي انتظامي با اين حوادث برخورد كند.

وي در پايان افزود: يك شهروند ايراني با هر گونه طرز تفكر و گرايش و هر گونه مذهب و عقيده‌اي در هر نقطه از كشور بايد از امنيت مساوي با ساير نقاط برخوردار باشد. تامين امنيت وظيفه حكومت در برابر مردم است و به هيچ عنوان قابل چشم‌پوشي نيست. هر گروه، دسته و يا فردي حتي به اسم حمايت از نظام امنيت مردم را به خطر بيندازد مجرم و از نظر ما قابل پيگرد است؛ اين وظيفه دستگاه‌هاي مسوول است كه متخلفان را به دستگاه قضايي تحويل دهند تا عادلانه با آنها برخورد شود.

*** معاون سياسي امنيتي استاندار قم، در ارتباط با اتفاق روز پنج‌شنبه در محوطه بيروني ستاد انتخاباتي معين در قم و حمله به بهزاد نبوي، اظهار داشت روز گذشته در هنگام سخنراني بهزاد نبوي عده‌اي قصد اخلال و بر هم زدن اين مراسم را داشتند كه به‌وسيله نيروي انتظامي به بيرون از ستاد هدايت شدند.

فتح الله حقيقي در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،در تشريح اين حادثه ادامه داد: در هنگامي كه سخنراني به پايان رسيد و سخنران قصد داشت از سالن خارج شود، همان افراد خاطي اقدام به اخلال كردند و سخنران و تعدادي از اعضاي ستاد دكتر معين را مورد ضرب و شتم قرار دادند كه خوشبختانه به هيچ كدام آسيب چنداني وارد نشد.

حقيقي با اشاره به اينكه چندين نفر در اين ارتباط دستگير شده و پرونده‌هايي در ارتباط با اين موضوع براي اين افراد تشكيل شده، گفت: مسوولان امنيتي در حال رسيدگي به اين موضوع هستند.

معاون سياسي امنيتي استاندار قم، با ابراز تأسف از وقوع چنين اتفاقاتي اظهار داشت: وظيفه همگاني است كه در جهت ارتقاي مشاركت حداكثري مردم تلاش كنيم و چنين اقداماتي كه زمينه را براي كاهش مشاركت مردم فراهم مي‌كند، محكوم است.

فتح‌الله حقيقي در ادامه با اشاره به اينكه طبق قانون استانداري موظف است كه از كانديداها، ستاد و هم‌چنين تبليغات آنها حفاظت و حمايت كند، گفت: ما به هيچ وجه اجازه نمي‌دهيم كه هيچ گروهي به گروه ديگر هتك حرمت كند و عليه كانديداهاي ديگر تبليغات يا اينكه شب‌نامه توزيع كند. با تمام موارد خلاف قانون برخورد مي‌كنيم.

معاون سياسي امنيتي استاندار قم، يكي از لوازم ايجاد مشاركت حداكثري در صحنه‌ي انتخابات را ايجاد نشاط و اميدواري در مردم ارزيابي كرد و اظهار داشت: بايد تمام دوستان با سعه‌ي صدر و همكاري در جهت ارتقاي مشاركت عمومي تلاش كنند و ما اميدواريم كه در صحنه‌ي انتخابات فضايي با نشاط و هم‌چنين آرام حاكم شود.

***«يدالله اسلامي» اظهار داشت: آيا زمان آن نرسيده كه حاكميت به صورت قاطع و همه‌جانبه با اين‌گونه فعاليت‌ها و گروه‌هاي خودسر و غيرقانوني برخورد كند؟

دبيركل مجمع نمايندگان ادوار مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با اشاره به اتفاق رخ داده براي يكي از فعالان سياسي در استان قم گفت: كساني كه اقدام به بر هم زدن تجمعات مي‌كنند افرادي بي نام و نشان و گمنام نيستند، بلكه اينها نيروهايي سازمان‌يافته هستند كه با توجه به جو موجود قصد دارند فضاي سياسي كشور را دچار خدشه كرده و باعث ايجاد هيجان‌هاي كاذب شوند، از اين رو فعالان سياسي بايد برخوردي هوشيارانه با اين مقوله داشته باشند.

اين فعال سياسي با تاكيد بر اين‌كه «مردم واقعيت‌ها را مي‌بينند و نسبت به واقعيت‌ها حساس هستند»، افزود: ميزان مشاركت مردم در صحنه‌ي انتخابات به حدي نيست كه اين احساس ايجاد شود كه نسبت به آراي مردم بي‌نياز هستند. اين‌گونه عملكردها مي‌تواند باعث تخريب روحيه‌ي مردم شود و در صحنه‌ي بين‌المللي نيز زشت است كه ما شاهد چنين برخوردهايي باشيم و نيروي امنيتي ما نتواند با اين برخوردها مقابله كند.

***سخنراني و نشست پرسش و پاسخ ستاد انتخاباتي مصطفي معين در تالار فجر همدان با حمله‌ي تعدادي از افراد ناتمام ماند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، در اين برنامه عليرضا رجايي، نويسنده و فعال سياسي در حال ايراد سخن بود.

در همين ارتباط ، مديركل سياسي انتظامي استانداري همدان در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا گفت: تمام اعضا و ستاد امنيت انتخابات در استان همدان خواهان برخورد با افرادي هستند كه درصدد برهم زدن نظم فضاي انتخاباتي‌اند.

وي گفت: مديريت سياسي استان طي ماه‌هاي گذشته تلاش كرده كه فضاي سياسي استان به سمتي پيش رود كه احزاب، گروهها و دسته‌هاي مختلف فكري و سياسي در محيطي بي‌تنش به بيان افكار و بحث‌هاي خود بپردازند.

كاوياني افزود: مصوباتي در شوراي تامين و ستاد امنيت انتخابات براي برخورد جدي با برهم‌زنندگان نظم به تصويب رسيد و هماهنگي‌هايي نيز با دستگاههاي امنيتي و قضايي صورت گرفت، اما با اين وجود شاهد بوديم كه در سخنراني‌هاي برخي از كانديداها چند مورد تنش به وجود آمد و مجري يكي از اين برنامه‌ها نيز مورد ضرب و شتم قرار گرفت كه اين قضايا را از همان زمان پي‌گيري كرديم.

وي تصريح كرد: بنابر اعلام دستگاه‌هاي امنيتي و انتظامي افرادي كه در سخنراني يكي از كانديداها سعي در برهم زدن جلسه داشته‌اند، شناسايي و به دستگاه قضايي معرفي شده‌اند. همچنين عوامل ضرب و شتم مجري برنامه يكي از كنديداها نيز شناسايي و معرفي شده است. منتظر هستيم تا دستگاه قضايي با اين عوامل برخورد كند.

كاوياني در پاسخ به سوالي مبني بر تعرض به ستاد انتخاباتي يكي از كانديداها در شهر همدان گفت: شب گذشته تعرضي به ستاد انتخاباتي آقاي معين صورت گرفته است. بررسي‌هاي اوليه در اين مورد انجام شده و ستاد امنيت انتخابات استان نيز بر شناسايي اين افراد تاكيد كرده است.

در پي اين اتفاقات ستاد انتخاباتي معين در استان همدان نيز با صدور اطلاعيه‌اي اعلام كرد كه در صورت عدم تامين جاني فعالان اين ستاد در مقابل فرمانداري همدان تحصن برگزار مي‌كند.

****بهزاد نبوي، پنج‌شنبه‌شب در ستاد دكتر معين در قم، مورد ضرب و شتم عده‌اي قرار گرفت.

به گزارش ايسنا، عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا در مورد اين واقعه چنين گفت: از ابتداي سخنراني، جمعيت زيادي در سالن حاضر شده بودند اما حدود سي‌نفر از همان ابتدا قصد داشتند جلسه را برهم بزنند كه با پافشاري من و كمك ساير دوستان موفق نشدند، از اين رو به خيابان رفتند و در آنجا شروع به شعار دادن كردند.

به گفته‌ي نبوي آن‌ها در داخل سالن از گاز اشك‌آور استفاده كرده بودند.

وي در ادامه گفت: وقتي سخنراني تمام شد، پس از مدتي نيروي انتظامي به من گفت شرايط براي خروج مهياست. وقتي بيرون آمديم گروه‌هاي فشار به سوي ما حمله‌ور شدند و وقتي نيروي انتظامي خواست از كار آنها ممانعت به عمل آورد، به آنها نيز حمله كردند.

نبوي گفت كه در اين حمله خود وي به همراه چند نفر از اعضاي ستاد و نيروي انتظامي مورد ضرب و شتم افراد حمله‌كننده قرار گرفته‌اند.

به گفته‌ي وي، اين افراد از گاز اشك‌آور و سلاح‌هاي سرد در حمله‌ي خود استفاده كردند.

نبوي همچنين گفته كه در اين حمله، سرش شكسته و صورتش بر اثر ضربات كبود شده است.

وي كه پس از اين حمله در قم اقدام به شكايت عليه اين افراد كرده، گفت كه تعدادي از حمله‌كنندگان در همان شب توسط نيروي انتظامي دستگير شده‌اند.

وي پس از شكايت براي گرفتن طول درمان به پزشكي قانوني رفته است.

نبوي همچنين گفت كه در جريان اين حمله لباس‌هايش پاره شد، به نحوي كه نيروي انتظامي براي وي يك پيراهن تهيه كرد.

ابتداي جلسه‌ي سخنراني بهزاد نبوي، عده‌اي با طرح سوال و صلوات سعي در بهم زدن جلسه داشتند كه بدين سببب بارها سخنراني قطع شد.

بر اساس اين گزارش، شعارهايي چون

نبوي {.....} يك {....} آمريكايي

نبوي {.....} يك وكيل آمريكايي

نبوي بيچاره، راه فرار نداره

مرگ بر ضد ولايت فقيه

مرگ بر منافق ، سر داده مي‌شد.

همچنين در هنگام سخنراني، با پرتاب گاز اشك‌آور جلسه به تشنج كشيده شد.

با به تشنج كشيده شدن سخنراني، درگيري ميان هواداران و مخالفان آغاز شد كه به مجروح و مصدوم شدن افرادي از دو طرف و يك سرباز نيروي انتظامي منجر شد.

در هنگام خروج بهزاد نبوي از ستاد به وسيله‌ي نيروي انتظامي درگيري ادامه پيدا كرد كه به ضرب و شتم بهزاد نبوي از سوي حمله‌كنندگان انجاميد.

در هنگام درگيري، خيابان صفاييه محل ستاد مركزي معين، با ترافيك و ازدحام شديد مواجه بود.

تلاش خبرنگاران ايسنا براي انجام مصاحبه با مسوولان وزارت كشور در اين زمينه‌ به نتيجه‌اي نرسيد اما آنها نيز در سخنان خود بارها بر برخورد با اخلاگران و برهم‌زنندگان نظم عمومي تاكيد كرده بودند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha