اتحاديهي انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا: هنر مهم امام تلفيق آزادي و دموكراسي با دينداري بود نميگذاريم انقلاب به دست نااهلان و كجانديشان دچار آفت شود
اتحاديهي انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا به مناسبت 14 خرداد سالروز ارتحال امام خميني (ره) بيانيهاي صادر كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين بيانيه ضمن تسليت به اين مناسبت آمده است: شخصيت حضرت امام در طول تاريخ در نوع خود بينظير بوده، حركت او با ابعاد گوناگون ميتواند الگويي براي تمام رهبران و سياستمداران جهان باشد. او نشان داد كه يك حركت پويا نياز به صبر و بردباري و تفكر و تعقل دارد. جنبهي وجودي او تمام اقشار مردم را شيفتهي خود كرده بود و ايستادگي او در برابر استعمار و استبداد مثالزدني است. بيشك امام راحل به عنوان يك رهبر بزرگ مسلمان در قرن بيستم راه نويني فراروي جوامع مسلمان گشود.
اين بيانيه ميافزايد: ايران به عنوان يك جامعهي مسلمان با پيشينهي تاريخي هفت هزار ساله در مواجهه با مدرنيته نه تنها راه مقابله و واپسگرايي را طي نكرده بود بلكه با تمام وجود به سمت آن به پيش رفته بود اما نقصان عنصر آزادي و دموكراسي، مدرنيزم با قرائت خاندان پهلوي را همچون پوستيني وارونه جلوه داده بود. هنر مهم امام (ره) تلفيق آزادي و دموكراسي با دينداري بود. حضرت امام (ره) ايران را با اجتهاد پوياي خود به حركت درآورد و منشأ تحولي شد كه به موجب آن ملت ايران به سوي آزادي رهنمون شد و از استبداد شاهنشاهي نجات يافت اما اين بدان معني نبود كه با خلاصي از آن فلاح و سعادت هميشگي مردم تضمين شود. در اينجا بود كه هشدارها و نگرانيهاي آن پير عارف همواره در گوش فرزندان راستين و آزاديخواه انقلاب زنگ خطر ظهور و بروز نوعي استبدادي كه به مراتب بدتر و خطرناكتر از نوع استبداد شاهنشاهي بود را به صدا درآورد.
در ادامهي اين بيانيه با اشاره به آن چه كه ”استبداد ديني“ خوانده شده، ابراز عقيده شده است: اين نوع استبداد هرچند بعد از رحلت امام [بعضا] توسط كساني كه خود پيشتاز مبارزه با استبداد شاهنشاهي بودند تئوريزه و عملياتي شد اما آموزههاي پير جماران مانع از آن شد كه جامعهي ايران به ويژه نسل نو ايراني تسليم قرائت اقتدارگرايانهي ايشان از دين شوند.
در ادامهي اين بيانيه آمده است: امام و مردم در پي يك جامعهي آزاد، آباد، توأم با عدالت سياسي و اجتماعي بودند و طي سندي به نام قانون اساسي اين آرمان را تدوين كردند و به موجب اين سند كه در واقع قراردادي ميان حاكمان و مردم بود، به هيچ بهانهاي حتي استقلال و وحدت ملي و هيچ مقامي حتي قانونگذار حق ندارد مردم را از حقوق و آزاديهاي فردي و اجتماعي محروم كند، انتقاد از حاكمان نه فقط حق مردم كه تكليف مردم شد (اصل 69). سخنان و انديشههاي امام به عنوان بخشي از منشور انقلاب اسلامي، تبلور خواستههاي مردم بود.
اتحاديهي انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا همچنين آورده است: پس از ارتحال آن پير عارف، مخالفانش ابتدا سعي كردند انديشههاي ايشان را به طاق نسيان بسپارند. سپس غافل از حافظهي ملت سعي بر تحريف و تفسيرهاي ناصواب، خود را حاملان واقعي انديشههاي امام (ره) معرفي كرده و هدف و جوهر انديشهي امام (ره) را استحاله كنند. در سالروز ارتحال جانسوز آن رهبر فقيد با روح بلند ايشان پيماني مجدد ميبنديم كه از آرمانش كه همانا آزادي و مردمسالاري بود دفاع خواهيم كرد و نخواهيم گذاشت نهالي كه با حركت ايشان در 15 خرداد 42 پايهگذاري شد و در بهمن 57 به ثمر نشست، به گفته ايشان به دست نااهلان و كجانديشان دچار آفت شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات