رييسجمهور پرداختن به منابع آبي در ايران را موهبتي بزرگ بهويژه براي فلات مركزي ايران عنوان كرد كه با تهديدات بزرگي مواجه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين سيدمحمد خاتمي رييسجمهور موجوديت برخي بخشهاي فلات مركزي ايران را به دليل وجود تهديدات نسبت به حتي آب شرب اين مناطق در خطر دانست و تاكيد كرد كه پروژههاي آب كه در همه جا داراي بركت است براي فلات مركزي ايران، كاري فوقالعاده و موهبت محسوب ميشود.
خاتمي طراحي و اجراي عملياتهاي بزرگ در عرصهي آب، خاك، فاضلاب، انتقال و مهار آب را يكي از دستاوردهاي كشورمان پس از انقلاب اسلامي دانست و گفت كه هيچكس نميتواند اين دستاوردها را انكار كند و يا ناديده بگيرد.
وي با اشاره به اينكه دولت بايد از كارهاي جزئي حذر كند و به اقدامات اساسي و اصلي بپردازد، اظهارداشت كه پس از كنار رفتن از منصبش در كنار اقدامات بزرگي كه توسط همكاران وي انجام شده، به ارتقاي سطح كار و آفرينش در اين كشور و بهرهبرداري از دانش نيروهايي كه لحظه لحظه از وابستگي به خارج كم كردند و با نزديك كردن خود به استانداردها در پروژههاي بزرگ، موفق عمل كردند، افتخار خواهد كرد.
رييسجمهور با اشاره به اجراي طرحهاي سدسازي و مهار آب، توان فني به وجود آمده در اين عرصه را امر بسيار مهمي دانست و گفت: سدسازي كه يكي از بزرگترين و فنيترين كارهاست، امروزه تبديل به يكي از كارهايي شده كه جزو كارهاي روزمره در جمهوري اسلامي ايران است.
وي با اشاره به ديداري كه در محضر مقام معظم رهبري داشتهاند، گفت: در اين ديدار، جناب مهندس موسوي كه يادشان به خير، گفتند اگر هر كاري به اندازهي سد كارون 3 در كشور ديگري انجام ميشد، چند روز جشن ميگرفتند و رسانهها چند روز اين جشن را به عنوان پروژهي ملي مطرح ميكردند.
رييسجمهور زمينهي رسيدن به اين توانمندي را استعداد و توان ايراني دانست.
خاتمي در ادامه احداث تونلهاي بزرگ و طولاني در فضاهاي زيرزميني را از امور پيچيدهاي دانست كه توان اجراي آن موهبتي بزرگ است كه فرزندان ايران نصيب ما كردند.
وي بزرگترين عمليات تونلكشي را مربوط به چشمه لنگان دانست و با تاكيد بر اين كه همهي اين پروژه توسط ايرانيان صورت گرفته است و اين افتخار بزرگي نسبت به خود پروژهي چشمه لنگان است.
رييسجمهور در ادامه با مقايسهي تونلهاي كشيده شده قبل و بعد از انقلاب و ارايهي آماري در اين زمينه كه پس از انقلاب افزايش چشمگير داشته است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر 225 كيلومتر تونل در دست اجراست كه بخش زيادي از آن در طول عمر اين دولت آغاز شده است.
خاتمي، زايندهرود را رگ حياتي فلات مركزي ايران دانست و نقش زايندهرود را به عنوان سرچشمهي حيات كه وسط فلات خشك ايران جاري است داراي اهميت فوقالعاده دانست و بر حفظ آن تاكيد كرد.
وي يادآور شد كه با بهرهبرداري از طرح سد و انتقال آب چشمه لنگان، علاوه بر اينكه آب شرب و صنعت اصفهان بزرگ تامين ميشود، كاشان و نائين نيز از آب شرب برخوردار خواهند شد.
رييسجمهور در ادامه به مسالهي انتقال آب به يزد اشاره كرد و با بيان اينكه اين پروژه در زمان دولت هاشمي و قبل از آن در زمان دولت موسوي صحبت شده بود، گفت: يزد و كاشان و ديگر شهرها كه به يكباره در كوير نروييدهاند و نميتوان آنها را رها كرد. در يزد صحبت از آب كشاورزي نيست بلكه مساله تامين آب شرب و آب صنعتي است.
خاتمي در ادامه افزود: با اين طرح، 120 ميليون متر مكعب بر حجم زايندهرود افزوده ميشود.
وي بر لزوم استفاده از بخش زيادي از آبهايي كه به خارج ميشوند و يا تبخير ميشوند، بدون آسيب به نقاطي كه از آن استفاده ميكردند، تاكيد كرد و گفت كه اين بخش از آبها را بايد به فلات مركزي ايران رساند.
رييسجمهور همچنين با تشكر از مردم فريدونشهر گفت كه براي اداي دين به مردم قرار شد 200 ميليون ليتر آب براي اراضي پاييندست فريدونشهر در نظر گرفته شود.
پيش از سخنان رييسجمهور، حبيبالله بيطرف وزير نيرو با بيان اينكه طرح سد و تونل چشمه لنگان يك سال زودتر از موعد مقرر به بهرهبرداري رسيده است، خاطرنشان كرد: با توجه به وضعيت استان اصفهان و نيازمندي آن به تامين آب، تسريع در اين طرح ضرورت داشت.
در اين مراسم، خاتمي به 4 نفر از مجريان طرح سد و تونل چشمه لنگان لوح تقدير اهدا كرد.
انتهاي پيام
نظرات