• یکشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۴ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8402-10556

معين در جمع دانشجويان دانشكده‌ي فني دانشگاه تهران:/1/ براي تحقق فرصت‌ها سه راه مي‌شناسم "دموكراسي، دموكراسي و فقط دموكراسي"

مصطفي معين اظهار داشت: انتخابات وسيله‌اي براي رسيدن به فرآيند دموكراتيك در جامعه است و تنها جايگزين دموكراسي، استبداد و ديكتاتوري است و لاغير. به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين كانديداي مورد حمايت جبهه‌ي مشاركت ايران اسلامي و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي طي سخناني در جمع دانشجويان دانشكده‌ي فني دانشگاه تهران با تاكيد بر ضرورت تفسير دموكراتيك و بشردوستانه از قانون اساسي به جاي تفسير به راي و آن‌چه قرائت‌هاي جزمانه ناميد، اظهار داشت: دموكراسي با هيچ پسوند و پيشوندي قابل جمع نيست و صرفا با عينك سياسي نيز نمي‌توان آن را در بعد سياسي ترجمه كرد، بلكه دموكراسي به همه‌ي ابعاد زندگي اجتماعي افراد و جامعه برمي‌گردد و همانند عدالت يك مفهوم چندجانبه است. معين با اشاره به اينكه دموكراسي سياسي، اجتماعي و اقتصادي اضلاع يك مثلث هستند كه با برداشتن هريك دموكراسي مخدوش خواهد شد، تصريح كرد: در دموكراسي سياسي همه‌ي افكار و انديشه‌ها حق دارند تلاش كنند و خود را در معرض انتخاب شدن و انتخاب كردن قرار دهند. انتخابات نتيجه‌ي فرآيند دموكراسي سياسي است و طي زمان شكل خواهد گرفت. معين دموكراسي سياسي را داراي سه جزء لاينفك برشمرد و ادامه داد: آزادي انديشه، بيان و قلم، آزادي احزاب و اجتماعات و همچنين انتخابات اين سه جزء هستند و در انتخابات عيار آزادي و حقوق شهروندي افزايش مي‌يابد و ساير ابعاد آزادي، قدرت نقش‌آفريني پيدا مي‌كنند. وي همچنين پيش‌نياز دموكراسي اجتماعي را وجود آزادي و امنيت كامل در حريم خصوصي افراد برشمرد و ادامه داد: دموكراسي اجتماعي مستلزم پذيرفتن تكثر فرهنگي و اجتماعي و حاكميت قوانين، آزادي عمومي و نهادمند شدن حق مشاركت مردم در همه‌ي عرصه‌هاست و شهروندان به عنوان شهروند توانمند بايد حضور خود را از حاكميت طلب كنند. اين كانديداي نهمين دوره‌ي انتخابات رياست جمهوري، نظارت استصوابي را در تعارض با دموكراسي سياسي و همچنين مميزي و سانسور را در تعارض با دموكراسي اجتماعي و فرهنگي عنوان كرد و گفت: بايد پذيرفت كه ايران ملك مشاع تمام ايرانيان است و هيچ شخص و گروهي ايراني‌تر از سايرين نيست. معين همچنين با اعتقاد به اين كه ساختار اقتصادي كشورمان به دليل وابستگي به نفت بيمار است، تصريح كرد: حتي صندوق ذخيره‌ي ارزي بي‌رويه صرف امور جاري مي‌شود و اين نحو برخورد با اين ثروت طبيعي باعث شده منابع نفت مانعي براي پيشبرد دموكراسي شود و دولت به جاي گرفتن ماليات از مردم كه در قبال آن بايد پاسخگو باشد به دليل برخورداري از اين ثروت ملي خود را موظف به پاسخگويي نمي‌داند و اين نفي حقوق شهروندي است. وي با بيان اينكه انتخابات نهم چهره‌اي از دموكراسي است و نه خود آن، تصريح كرد: به عنوان يك دانشگاهي و بر اساس مسووليت اجتماعي پا به اين عرصه گذاشتم و آماده‌ي پذيرش همه‌ي هزينه‌هاي آن هستم. وي از دانشجويان خواست كه مانند هميشه راهنما، كمك و همراه او باشند و گفت: براي نجات كشور از تهديدات جدي در سطح ملي و بين‌المللي و فعليت بخشيدن به همه‌ي فرصت‌هايي كه در سه عرصه‌ي دموكراسي وجود دارد، به عرصه قدم گذاشتم و سه راه براي تحقق آن مي‌شناسم "دموكراسي، دموكراسي و فقط دموكراسي". معين در ادامه به سؤالات دانشجويان پاسخ گفت كه مشروح كامل پرسش و پاسخ در ادامه ارسال مي‌شود. انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha