دهنمكي: ـ خلاء نقد نامزدها وجود دارد ـ بايد اختلاف سليقهها پذيرفته شود
مديرمسوول هفتهنامهي صبح دوكوهه اظهار كرد: به جاي بحث حمايت كانديداها بايد به مسالهي نقد عملكردها و شعارهاي نامزدهاي گذشته پرداخته شود.
«مسعود دهنمكي» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقش مطبوعات در ايجاد «مشاركت عمومي و همبستگي ملي» اشاره كرد و گفت: رعايت اخلاق يكي از مهمترين عوامل رسيدن به همبستگي است. در جامعهاي كه ميخواهد به سمت نهادينهشدن حركت كند، بايد اختلاف سليقهها پذيرفته شود و جايگاه هر سليقه و نظر محفوظ بوده و بر حسب وزن اجتماعي و سياسي خود تاثيرگذار باشد.
وي افزود: اما وقتي احزاب و جريانات سياسي و به طبع آن مطبوعات كه به عنوان تريبونهاي احزاب عمل ميكنند به دنبال زيادهخواهي باشند براي برآورده شدن اين مطالبات ناحق و نابهجا ناچارا به سمت ابتذال، ژورناليسم زرد و زير پاي گذاشتن اخلاقيات حركت ميكنند.
به اعتقاد دهنمكي اگر همهي اركان جامعهي ما از سياستمداران تا رسانهها اخلاق را سرلوحهي كار خود قرار دهند ايجاد همبستگي عمومي با وجود گرايشها و سلايق مختلف مساله غير قابل دسترسي نيست.
وي به نواقص و مشكلات مطبوعات براي تحقق همبستگي عمومي و اقتدار ملي اشاره و تصريح كرد: عدم استقلال مطبوعات از رانتهاي سياسي يكي از مهمترين دلايلي است كه اجازه نميدهد صاحبان رسانه كه تقريبا ميتوان گفت هنوز آلوده به غرايز سياستمداران نشدهاند به رسالت خود عمل كنند. به نوعي حداقل استقلال در روشها را بايد در پيش بگيرند تا بتوانند مسائل اخلاقي را رعايت كنند.
مدير مسوول دوكوهه دربارهي وضعيت فعلي مطبوعات، اظهار كرد: با توجه به اينكه انتخابات را پيش رو داريم شايد يكي از فاكتورهايي كه ارزيابي واقعي از وضعيت مطبوعات را ايجاب نميكند همين بحث انتخابات باشد ولي در شرايط عادي متاسفانه شاهد يك نوع افول در جذب مخاطب در رسانهها هستيم. البته از سوي ديگر نيز يك پاي رسانههاي مكتوب ما در نوآوري و خلاقيت ميلنگد.
وي تصريح كرد: ايجاد مشاركت حداكثري در بحث انتخاباتي كه پيش روي داريم بايد سرلوحهي مطبوعات باشد كه در آن طولاني مدت به نفع همه از جمله احزاب سياسي و مردم است و اين مشاركت حداكثري ملزوماتي دارد و آن هم ايجاد اميد در مردم در نتيجه دادن برگههاي رايشان است.
دهنمكي دربارهي موانع خود براي حمايت نكردن از كانديداي خاصي، گفت: خلاء حمايت از نامزد در كشور وجود ندارد، در واقع خلاء نقد نامزدها وجود دارد، اگر نقد بدون نيت جانبداري از كسي باشد جاي آن در عرصهي رسانهها و سياست خالي است.
وي حركت به سمت نقد عملكرد گذشتهي نامزدها و شعارها و ارائهي ملاكها براي آگاهي مردم را نتيجهبخش دانست و افزود: مشاركت حداكثري اقتضائاتي دارد كه مسووليت ايجاد اين مشاركت از يك سو با افراد، جريانات و دستگاههاي مختلف است از جمله دستگاههاي ناظر بر انتخابات، رسانهها، احزاب سياسي.
مدير مسوول دوكوهه در پايان اظهار كرد: نامزدهايي كه قرار است وارد عرصه شوند بايد به گونهاي در آنها تنوع باشد كه مردم در چارچوب قانون اساسي قدرت انتخاب داشته باشند و از سوي ديگر شعارهايي كه ميدهند شعارهاي فريبنده نبوده بلكه شعارهاي عملي باشد و از سوي ديگر براي اثبات خود به نفي دستاوردهاي انقلاب روي نياورند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات