• چهارشنبه / ۲۶ اسفند ۱۳۸۳ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8312-11308.29651
  • خبرنگار : 71144

تحليل روزنامه‌ الشرق الوسط از وضعيت نفت ايران نگاه ايران به توليد 8 ميليون بشكه‌اي نفت

تحليل روزنامه‌ الشرق الوسط از وضعيت نفت ايران
نگاه ايران به توليد 8 ميليون بشكه‌اي نفت

روزنامه‌ الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت: ايران اميدوار است تا سال 2020 حجم توليد نفت خود را دو برابر كند و به هشت ميليون بشكه در روز برساند و با توجه به ركورد شش ميليون بشكه در روز سال 1974 به نظر نمي‌رسد كه اين موضوع بلند پروازانه باشد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين روزنامه در گزارشي نوشت: به اين منظور ايران به دنبال جذب سرمايه‌گذاران خارجي براي سرمايه‌گذاري در چند پروژه‌ نفتي است و اين كمبود سرمايه‌گذار بدان معني است كه اين كشور همچنان به مناطق قديمي توليد نفت خود متكي است.

اين روزنامه در ادامه‌ گزارش خود آورد: مجتمع اسماري اهواز همچنان مهمترين ميدان نفتي با توليد روزانه 700 هزار بشكه است.

اين روزنامه همچنين از كشف چند ميدان نفتي در منطقه‌ خوزستان خبر داد و در ادامه نوشت: دو مورد از مهمترين اكتشافات نفتي، ميدان آزادگان و بنگستان است كه ميدان آزادگان در سال 1999 كشف شد و بلافاصله از آن به عنوان بزرگترين اكتشاف نفتي در30 سال گذشته با ظرفيت 30-25 ميليارد بشكه ياد شد.

در ادامه‌ گزارش مي‌خوانيم: يك كنسرسيوم ژاپني قراردادي را در فوريه سال 2004، به منظور شروع توسعه‌ ميدان آزادگان به امضا رساند، اما اين پروژه متصديان قدرتمند‌تري را احتياج دارد.

اين روزنامه در ادامه آورد: سرماه‌گذاري كنوني مجتمع بنگستان خوب است، اما دولت به منظور توسعه‌ سريع ذخاير در حال مذاكره با شركت‌هاي بزرگ نفتي دنيا است.

حجم توليد كنوني اين مجتمع 250 هزار بشكه در روز است و پيش‌بيني مي‌شود با سرمايه‌گذاري مناسب اين ميزان دو يا حتي سه برابر نيز شود.

بر اساس قانون اساسي ايران، سرمايه‌گذاري مستقيم شركت‌هاي خارجي در بخش نفت ممنوع است، اما دولت براي مواجهه با اين مشكل قراردادهاي كوتاه مدت منعقد مي‌كند.

بر اساس اين سيستم سرمايه‌گذاري خارجي در هيچ ميدان يا بلوكي سهام ندارند اما هزينه‌ توسعه را دريافت مي‌كنند و در صورتي كه توليد شروع شود، مواد سود معيني را نيز دريافت خواهند كرد.

روزنامه‌ الشرق الاوسط در ادامه‌ گزارش خود مي‌نويسد: با اين حال كه سودها محدود است، سرمايه‌گذاران در ريسك 100 درصدي قرار دارند و هر شركتي كه اكتشافي انجام مي‌دهد، مجبور است قراردادي براي توسعه‌ آن به امضا برساند و اين به آن معني است كه سرمايه‌گذاران خارجي نمي‌توانند در توسعه‌ بلندمدت بلوك‌ها شركت كنند، زيرا كنترل اين ميدان‌ها در پايان قرارداد كوتاه مدت متعلق به شركت ملي نفت ايران (NIOC) است.

اين روزنامه در ادامه افزود: برنامه‌ اصلاح پنج ساله‌ اقتصادي ايران آماده شده است اما احتمال اجراي همه جانبه‌ آن بسيار كم است چون محافظه كاران بيم آن را دارند كه آزادي اقتصادي منجر به آن شود كه شركت‌ها و دولت‌هاي خارجي كنترل بيش از حد اقتصاد ايران را به دست گيرند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha