زنگنه در خصوص اهداف اجلاس اوپك به خبرنگاران گفت:« ما در اوپك همانند ساير اعضا به دنبال حفظ منافعمان هستيم و به گمان من اوپك در اين چند سال تلاش كرده است تا منافع مصرفكننده و توليدكننده را رعايت كند.»
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به اصفهان، زنگنه ـ وزير نفت كشورمان ـ درخصوص سياست اوپك در قبال تخلفات سهميههاي اين سازمان و رعايت نكردن آن گفت:« اوپك تاكنون بسيار موفق بوده و از سقف توليد 27 ميليون بشكه مصوب اوپك تنها 500 تا 600 هزار بشكه بيشتر توليد كرده است و با توجه به تفاوت ميان ارقام رياضي و فيزيك به اين ميزان تفاوت مطلوب است و اعضا تاكنون همكاري خوبي نشان دادهاند.»
وي در ادامه در خصوص پيشنهاد عربستان براي افزايش 500 هزار بشكه حجم توليد و اينكه اين پيشنهاد در راستاي منافع ايران خواهد بود يا خير؟ گفت:« تشكيل نشست با اين هدف است كه اعضا اين مطالب را مورد بررسي قرار دهند. من اعتقاد ندارم كه بعد از نشست ما شروع به موضعگيري در مقابل يكديگر كنيم. تشكيل جلسه براي اين است كه اعضا بتوانند حرف خود را بزنند.»
زنگنه گفت:« من نميدانم اين پيشنهاد دقيقا چيست اما به احتمال زياد ممكن است به رسميت بخشيدن بخشي از توليد واقعي باشد.»
او در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در خصوص اينكه آيا از قيمت بالاي نفت با توجه به اينكه ما يك صادركننده بزرگ هستيم راضي هستيد يا خير؟ گفت:« قيمتها بسيار خوب است و فكر نكنم كسي از اين بابت نگراني داشته باشد.»
وزير نفت همچنين در خصوص اينكه آيا اعلام اكتشاف ميادين جديد در ايران و همچنين اعلام كاهش ذخاير نفت كشورهاي غير عضو در بازار نفت آينده تاثيرگذار خواهد بود يا خير؟ گفت:« گمان نميكنم تاثير چنداني داشته باشد اما تحليلها اينگونه هستند كه سهم اوپك در سالهاي آينده در بازارهاي جهاني نفت افزايش خواهد يافت. در صورت افزايش تقاضاها براي نفت اوپك ميزان تقاضاها براي نفت ايران نيز افزايش خواهد يافت و اين نفت قابل استحصال كه ما داريم ميتواند پشتوانهاي باشد كه ما را در تحقق آن سهميهاي كه داريم كمك كند.»
زنگنه همچنين در ادامه در خصوص اينكه سياست اوپك در قبال اندونزي كه تبديل به يك واردكننده محض شده است چيست؟ گفت:« ما با اندونزي كه سالهاست از اعضاي اوپك است مشكلي نداريم.»
انتهاي پيام
نظرات