/چو ايران نباشد تن من مباد/ ويسي: طرح مسايل ارضي در خليج فارس بيش از آن كه به ايران آسيبي بزند به كشورهايي آسيب خواهد زد كه عمر سياسي كوتاهي دارند
ويسي با اشاره به برخي شيخ نشينان حوزه خليج فارس گفت: متاسفانه برخي از اين بازيگرها حضور نيروهاي بيگانه در منطقه را تشويق ميكنند؛ در حالي كه بهترين مكانيزم براي پايدار ساختن همكاري خود كشورهاي منطقه و دستيابي به راه حلهاي منطقهيي براي چالشهايي منطقهيي است.
مراد ويسي، روزنامه نگار در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص نقش برخي شيخ نشينهاي خليج فارس در ناامني و بي ثباتي منطقه و باز شدن پاي بيگانگان به اين بخش اظهار داشت: تجربهي دخالت آمريكا در عراق نشان ميدهد كه اين نوع دخالتها بيشتر سبب گسترش ناامني و بيثباتي ميشود تا امنيت منطقه؛ چرا كه پس از حملهي آمريكا به عراق شاهد گسترش ناامنيها در منطقهايم و حتي اين حمله باعث احياي القاعده و گستردهتر شدن فعاليتهاي آنان شده است.
اين روزنامه نگار در تحليل مسالهي حضور بيگانگان در منطقه از نظر شيخ نشينان گفت: بهتر است اين جريان را چنين تحليل كنيم كه در اين كشورها از مسايل منطقهيي درك ناقصي است و اين درك است كه آنان را به خطا واميدارد و بايد اظهار اميدواري كنيم اين درك نادرست تصحيح شود.
وي دربارهي نقش اين شيخ نشينان با توجه با رابطه آنها با كشورهاي سلطه گر در تضعيف نقش سازمانهاي بينالمللي اسلامي و مسلمانان افزود: به هر حال وضعيت موجود به دليل اين كه كشورهاي اسلامي راهبردهاي سياسي - امنيتي متفاوتي دارند، متاسفانه سبب شده كه در منطقه شاهد تفاوت اقدامات امنيتي آنها باشيم كه اين بحث خود به خود موقعيت كشورهاي اسلامي را در برابر كشورهاي غيراسلامي تضعيف كرده است.
ويسي دربارهي بيتوجهي شيخ نشينها به مسايل اصلي جهان اسلام از جمله فلسطين و عراق و پرداختن به مباحثي از قبيل موضوع جزاير سه گانه ايراني گفت: اتفاقا برخي كشورهاي منطقه عمدا چنين مباحثي را مطرح ميكنند تا بر رخدادهاي اصلي چشم بپوشند؛ يعني اگر ميخواستند و ميتوانستند دفاع كنند يا كاري از پيش ببرند، پيش از اين اقدام ميكردند.
وي افزود: اين كشورها در اصل ميخواهند موضع گيري نكنند و با اين اقداماتشان هم ذهنها را از مسالهي اصلي منحرف ميكنند و هم به كساني كه در پي ناامني در عراق هستند، ياري ميرسانند.
ويسي خاطر نشان كرد: به هر حال طرح مسايل ارضي در خليج فارس بيش از آن كه به ايران آسيبي بزند به كشورهايي آسيب خواهد زد كه عمر سياسي كوتاهي دارند و تاريخ سياسيشان هم بسيار كوتاه است و مباحثي از قبيل تحريف نام خليج فارس يا بحث جزاير سه گانه ايراني بيش از اين كه ايران را آسيب پذير سازد، اين دست كشورها را آسيب پذير خواهد كرد.
وي افزود: از طرف ديگر اين واقعيت هم وجود دارد كه برخي از اين كشورها احساس ميكنند شرايط بينالمللي به نفع ايران نيست و سعي در سو استفاده از اين موقعيت ميكنند كه تجربه نشان داده كه ايران حتي در سختترين شرايط هم در مورد مسايل ارضي و تماميت ارضياش بسيار سختگير و مقاوم است.
اين روزنامه نگار با اشاره به اين كه چنانچه تاريخ را بنگريم درخواهيم يافت كه پيش از قرن 19 هيچ كشوري در حاشيهي خليج فارس وجود نداشته است، ادامه داد: كشورهايي كه اكنون در خليج فارس برخي مسايل را مطرح ميكنند سابقهي سياسي لازم براي طرح چنين مباحثي را ندارند و عمرشان به چنين مباحثي قد نميدهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات