/صنعت توريست، عامل رشد اقتصادي/ نماينده شيراز: نبايد انتظار داشت توريست آنگونه كه ما ميخواهيم عمل كند توريسم در ايران تحت تاثير موضوعات حاشيهاي قرار دارد
«توريستها بايد در حد امكان آزادانه در كشور ما رفت و آمد كنند، ولي بايد تا حدودي نيز قوانين ما را رعايت نمايند.»
محمدهادي رباني، نماينده مردم شيراز در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار داشت: «براي جذب توريست به ايران در مجموعه سازمان ايرانگردي و جهانگردي كار منسجم، دقيق و جدي صورت نگرفته است.»
وي افزود: «كشورهايي كه در جذب توريست موفق بودهاند؛ از جوانب گوناگون صنعت توريسم را مورد ارزيابي قرار دادهاند، اما متاسفانه در طول 10 سال گذشته به بهترين مكانهاي توريستي كشور توجه آنچناني نشده و تغييري در آنها صورت نگرفته است.»
عضو كميسيون فرهنگي با بيان اينكه يك توريست براي بازديد از برخي اماكن از جمله تخت جمشيد با مشكل مواجه است، تصريح كرد: «در واقع حتي از جهت اسكان و استراحت و پذيرايي گردشگران و برنامهريزي درست و دقيق براي آنها با مشكل مواجه هستيم.»
وي با تاكيد بر برنامهريزي درست و ايجاد امكانات تفريحي و رفاهي براي استفاده توريستها، گفت: «البته در اين راستا به صورت پراكنده كارهايي صورت گرفته كه اين پراكندگي باعث كاهش جاذبههاي آثار تاريخي ميشود.»
وي استفاده از تجارب كشورهاي ديگر را براي جذب توريست لازم دانست و اظهار داشت: «بايد برنامههايي اجرا شود كه در كنار ديدار از آثار باستاني، توريستها خاطرهاي به يادماندني از سفر به ايران داشته باشند.»
رباني با انتقاد از عملكرد مسؤولان در گسترش صنعت توريسم و گردشگري، افزود: «كشورهاي ديگر براي رفاه حال توريست به گونهاي سرويسدهي ميكنند كه وي جذب شود و براي بازديد مجدد و سفر به آن كشور دلبستگي پيدا كند، اما در ايران بيشتر بخاطر آنكه پولي دريافت شود، كيفيت سرويسها و خدمات پايين است.»
نماينده شيراز تاكيد كرد: «نبايد انتظار داشت توريستي كه وارد كشور ميشود آنگونه كه ما ميخواهيم عمل كند. در واقع بايد توريست هرگونه كه خود ميخواهد عمل كند.»
وي با اشاره به آنكه ايرانگردي و توريسم در ايران نيز مانند بسياري از مسائل تحت تاثير موضوعات حاشيهاي و شعاري قرار گرفته، خاطرنشان كرد: «عدم مديريت و سوء مديريت در كشور در اين راستا از گذشته تاكنون وجود داشته است. با تغيير مديريت در رأس سازمان جهانگردي كشور، بايد ديد چه تغييراتي در اين مسير ايجاد ميشود. تاكنون فقدان تدبير صحيح در مديريت اين سازمان مشكلات مختلفي به وجود آورده است.»
نماينده شيراز ادامه داد: «در مورد توريستهايي كه به كشور ما سفر ميكنند، دو موضوع قابل تأمل هستند. يكي آنكه از لحاظ ديني، فرهنگي و زباني اين افراد با ما تفاوت دارند. يعني ممكن است مسلمان نباشند و يا فرهنگ ما را قبول نداشته باشند. بنابراين لازم است كه آنها را همانگونه كه هستند به رسميت بشناسيم. در واقع چيزي از فرهنگ و پايبنديهاي خود را طبق قانون اسلام نميتوانيم به آنها الزام كنيم.»
عضو كميته فرهنگ و هنر مجلس تصريح كرد: «اين مساله بدان معنا نيست كه آنها ميتوانند اساس قانون ما را نقض كنند، بلكه بايد تا حدودي به قوانين ما احترام بگذارند. مجموعهاي از قوانين ما هستند كه طبق آن، بايد توريستها به آن عمل كنند و خود را تا حدودي با ما منطبق كنند، اما در اين راستا تنگنظريهايي فراتر از قانون مشاهده ميشود. بايد در برخورد با جهانگردان آزادي و انعطاف وجود داشته باشد.»
وي در پايان گفت: «بايد نسبت به توريستها و جهانگردان با وسعت ديد و نظر بيشتري نگاه شود.»
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات