خبر تفصيلي خبرگزاري دانشجويان ايران *ورود شيرين عبادي به كشور *برگزاري مراسم استقبال * مصاحبهي مطبوعاتي
شيرين عبادي برنده جايزه صلح نوبل،حدود ساعت 21 سهشنبه شب گذشته از پاريس وارد تهران شد.
به گزارش ايسنا،مراسم استقبال از وي با حضور برخي از مسوولين و شخصيتها از جمله عبدالله رمضانزاده سخنگوي دولت، ستاري فر رييس سازمان مديريت و برنامهريزي، ابطحي معاون حقوقي و پارلماني رييس جمهور به عنوان نمايندگي از دولت، صحفي معاون مطبوعاتي وزير ارشاد،ميردامادي، يوسفيان، حقيقتجو، شهربانو اماني و تني چند از ديگر نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،شيرين عبادي در جمع افرادي كه در مقابل سالن تجمع كرده بودند حاضر شد و خطاب به تجمع كنندگان، گفت:« جايزه از آن من نيست بلكه متعلق به ملت ايران است. اين جايزه به معناي آن است كه خواست مردم ايران براي تحقق حقوق بشر، دموكراسي و صلح به گوش جهان رسيده و جهان فهميده است كه ما مردم صلحجويي هستيم.»
وي همچنين از كليه افراد، شخصيتها و انجمنهايي كه در جهت برگزاري مراسم استقبال از وي تلاش كرده بودند تشكر كرد.
عبادي در خاتمه گفت:« ميخواستم در جمع شما صحبت كنم اما خواهشمندم امشب را بر من ببخشيد از فردا مانند هميشه خدمتگزار شما خواهم بود.»
عبادي همچنين در هنگام خروج از هواپيما در پاسخ به پرسشهايي از خبرنگاران حاضر،گفت:« خواستار آزادي زندانيان سياسي هستم.»
عبدالله رمضان زاده، نيز در سخناني كوتاه در مقابل سالن ترمينال شماره 3 فرودگاه مهرآباد هر گونه قصد سوء استفاده سياسي از اهداي جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي را مردود دانست.
پس از ورود شيرين عبادي به ترمينال شماره 3 فرودگاه مهرآباد، زهرا اشراقي با اهداي يك حلقه گل بر گردن وي كسب جايزه صلح نوبل را به وي تبريك گفته بود.
در هنگام حضور شيرين عبادي در سالن انتظار فرودگاه و در حاليكه از ورود افراد به داخل سالن جلوگيري ميشد عدهاي در مقابل سالن انتظار فرودگاه ضمن تجمع، به سر دادن شعارهايي همچون «درود بر عبادي»، «عبادي، عبادي تو افتخار مايي»، «بانوي صلح ايران خوش آمدي به ايران» و «آزادي عدالت اين است شعار ملت» ميپرداختند.
همچنين شعارهايي در انتقاد از خاتمي نيز از سوي تعداد معدودي از استقبال كنندگان شنيده ميشد.
بر اساس گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مقابل سالن شماره 3 فرودگاه مهرآباد نيز عدهاي در حدود 30 تا 40 نفر با در دست داشتن پلاكاردهايي با سياسي دانستن اهداف اهداي جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي مخالفت خود را با اين امر ابراز كردند. بر روي يكي از اين پلاكاردها نوشته شده بود: « وقتي ميبيني دشمن برايت كف ميزند بايد بداني كه به تيم خودي گل زدهاي.»
گزارش خبرنگاران خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از مقابل سالنهاي انتظار فرودگاه مهرآباد حاكي از تداوم حضور استقبال كنندگان از شيرين عبادي تا نيمه شب و حضور چشمگير نيروي انتظامي براي حفظ نظم و امنيت محل بود. بنابراين گزارش، گروهي از وكلا و خانوادههاي زندانيان موسوم به ملي - مذهبي نيز در ميان جمعيت استقبال كننده مشاهده ميشدند.
گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حاكي است پس از سخنان شيرين عبادي در جمع جمعيت استقبال كننده،رفته رفته از تعداد حاضران كاسته شده و محوطه مقابل سالنهاي انتظار فرودگاه خلوتتر شد.
از ساعتي قبل از ورود عبادي خيابانهاي منتهي به فرودگاه مهرآباد با ترافيك سنگين مواجه شد و همچنين جمعيتي بالغ بر هفت هزار نفر در مقابل سالنهاي انتظار فرودگاه در انتظار ورود عبادي بودند.
پس از انجام مراسم استقبال شيرين عبادي راهي منزل شد .شيرين عبادي طي سخنان كوتاهي در منزل خود گفت كه چهارشنبه ساعت 10 صبح در كانون مدافعان حقوق بشر مصاحبه مطبوعاتي خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وي كه در بدو ورود به منزل خود مورد استقبال جمعي از دوستان، آشنايان قرار گرفته بود همچنين در سخناني به شرح چگونگي اطلاع از اهداي جايزه صلح نوبل پرداخت.
وي گفت:« من براي سيماي شهر تهران يك هفته به پاريس رفته بودم، وقتي قرار بود برگردم تلفني از كميته صلح اطلاع دادند، خبري مهم دارند در حاليكه من اصلا از كانديداتوري خودم خبر نداشتم. داستان آقاجري بود كه از من لايقتر است. پس از تصميم گيري كميته، وقتي اسم خودم را شنيدم خبرنگاران هجوم آوردند؛ فدراسيون بين المللي حقوق بشر كه مقر آن در پاريس است نيز مصاحبهاي مطبوعاتي برايم گذاشت. از آن موقع به بعد داستان همين است كه ميبينيد.امروز هم در ايران اير، دوستان بسيار لطف كردند كه خودم را لايق آن نميدانم.»
وي تاكيد كرد:« اين جايزه از آن من نيست از آن مردم ايران است. از آن همه كساني است كه براي بشريت، دموكراسي، صلح در ايران فعاليت كردهاند و ميكنند.من قطره كوچكي از اين دريا هستم.»
شيرين عبادي ساعاتي بعد در اولين كنفرانس مطبوعاتي خود در تهران با انتقاد از تئوريپردازان برخورد تمدنها، نسبت به كساني كه جنگافروزي را نظريه پردازي ميكنند، انتقاد كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شيرين عبادي،گفت:« من وظيفه داشتم كه پيام صلح هموطنان را به گوش جهانيان برسانم و بگويم ملت شريف ايران از خشونت، جنگ و درگيري، بيزار است. مردم، حرف خود را با منطق و در لفافهاي از عشق و محبت بيان ميكنند.اين جايزهي پر ارزش، چندين معنا داشت؛ اول اينكه دنيا قبول كرد كه راه صلح از حقوق بشر ميگذرد، چگونه ميشود انتظار داشته باشيم حقوق بشر در جامعه، كشور و دنيا صدمه ببيند و جنگي صورت نگيرد؟ در مقدمهي اعلاميهي جهاني حقوق بشر ميخوانيم براي اينكه جنگ ديگري رخ ندهد، دولتها موظف هستند حقوق بشر را رعايت كنند، پس فلسفهي بنيادين حقوق بشر، جلوگيري از جنگ است.»
وي دربارهي مفهوم حقوق بشر گفت:« چون ايراني هستم، اجازه دهيد اين مفهوم حقوق را با كلام زيباي حافظ عرض كنم. ساقي به جام عدل بده باده تا گدا غيرت نياورد كه جهان پربلا كند. وقتي ما به حقوق انسانها، حق حيات، آزادي، دادسري عادلانه، حق برخورداري راي، زندگي مرفه و ساير حقوق توجه نكنيم، كسانيكه به حقوقشان تعدي شده، ممكن است كه در مقطعي چيزي نگويند اما به قول حافظ “جهان پر بلا كنند“.»
عبادي در ادامه اظهار داشت:« با اهداي اين جايزه به يك فعال حقوق بشر، اين مفهوم مورد تاييد جهان قرار گرفت و اين براي من بسيار پرارزش است و به من و ساير فعالان حقوق بشر نيرو ميدهد كه اكنون دريافتيم اعتقاد ديرينهمان مورد تاييد جهان نيز هست، پس با گامهاي مصممتري پيش خواهيم رفت.»
وي تصريح كرد:« اعطاي جايزهي صلح به يك زن مسلمان، معنايي را در بر دارد و آن اين است كه اسلام دين ترور نيست؛ اسلام دين كشتن نيست. در هر كجا كه به اسم اسلام انسانها را كشتند، بدانيد از نام اسلام سوءاستفاده ميكنند، اسلام دين صلح و برابري است و جهان آن را تاييد كرد.»
عبادي گفت:« مفتخرم، يكي از اولين كساني كه به من تبريك گفتند، عالي جناب پاپ، رهبر كاتوليكهاي جهان بود.
اين پيام نه به من، بلكه بين به مسلمانان بود يعني بين اسلام و مسيحيت مسالهاي نبوده است.»
اين وكيل دادگستري اظهار داشت:« قرنها مذاهب مختلف در كنار هم زندگي ميكردند؛ پس چه شد كه يكباره عدهاي تئوريپرداز برخورد تمدنها شدند و جنگ را توجيه كردند؟ مسلمان با ساير مذاهب با مسالمت و صلح رفتار ميكند و آنها را قبول دارد. برخورد تمدنها چه معني دارد؟ نظر ميپردازند كه جنگ افروزي كنند.»
عبادي تاكيد كرد:« پيام اسلام اين است «عشق، دوستي، برابري»؛ افتخار ميكنم كه كميتهي صلح نوبل اين معنا را پذيرفت و افتخار ميكنم كه پاپ با پيام خودش بر اين پيام عشق مسلمانان تاكيد كرد.»
وي با بيان اينكه اعطاي اين جايزه معناي ديگري نيز داشته است، گفت:« اين جايزه را به يك زن مسلمان شرقي دادند كه در حقيقت تاييدي بود بر مبارزات حقطلبانه و انسانمدارانهي زنان مسلمان جهان. »
عبادي گفت:« زنان مسلمان جهان خواهان بهبود وضعيت حقوقي خود هستند و بر اين باورند كه اگر ستمي در يك كشور مسلمان بر آنها ميرود، از فرهنگ مردسالار ميآيد و نه از مذهب؛ ما با مذهب مساله و مشكلي نداريم؛ اين ستم از فرهنگ مردمسالار ميآيد كه تفسير خود را از شريعت اسلام اين گونه داده است.»
اين وكيل دادگستري تاكيد كرد كه زنان مسلمان، خواهان ارتقاي وضعيت خود هستند و جهان با اعطاي جايزهي نوبل اين معني را قبول كرد.
عبادي تصريح كرد:« اين مطالب ما را بر اين ميدارد كه در راهي كه رفتيم، استوارتر باشيم و بدانيم كه به خطا نرفتهايم، توانستيم فرياد رساي مسلمانان صلحدوست و عدالتجوي جهان را به گوش ساير مذاهب نيز برسانيم.»
وي سپس به فعاليتهاي خود در زمينهي حقوق بشر اشاره كرد و گفت:« از چند سال قبل، علاوه بر كارهاي تئوري كه در زمينهي حقوق بشر كرده بودم و انتشار كتابهايم كه سه تاي آنها به زبان انگليسي ترجمه شده و در دانشگاهها تدريس ميشوند، فكر كردم كه بايد وارد عمل هم شويم. حقوق بشر براي من از كودكان شروع شده است، چون آنها كمتر سخنگو دارند؛ اولين NGO كودكان را به همراه تعدادي از دوستان پيريزي كرديم. »
عبادي تاكيد كرد:« بايد گلههاي گذشته را فراموش كنيم، به آينده بنگريم، كودكان نيازهايي دارند كه در اولويت برنامهها حقوق كودكان قرار دارد؛ افتخار ميكنم كه يكي از موسسان انجمن دفاع از حقوق كودك هستم. پس از اين كه با همت و غيرت اعضاي فعال انجمن حمايت از كودكان راهش را ادامه داد، احساس كردم نياز آنها به من كمتر شده لذا از رياست انجمن حمايت از حقوق كودكان، عليرغم خواست آنها كنار آمدم و به عنوان مشاور حقوقي، در كنار انجمن باقي ماندم.»
وي افزود:« اوضاع ايران و جهان، به كيفيتي بود كه طلب ميكرد يك NGO كامل مستقل در زمينهي حقوق بشر در ايران تاسيس شود. با همفكري تعدادي از دوستان كه رهرو صديق حقوق بشر بودهاند و مهمترين پروندههاي سياسي و مطبوعاتي را در اين كشور اداره ميكردند و به ياري خدا، كانون مدافعان حقوق بشر را پيريزي كرديم، هدف ما اين بود كه به وضعيت حقوقي بشر در ايران با ديدي تخصصي و كاملا بيطرف نه نگاه كنيم، زيرا كه گزارشهايي دربارهي حقوق بشر در ايران را احساس ميكرديم صادقانه نبود، يا بسيار سياه و يا بسيار سفيد بود.»
عبادي تصريح كرد:« همواره، سعي كرديم در طي يك سال كه كانون تاسيس شده است، انصاف و عدالت را سرلوحهي كار خود قرار دهيم، عينك بدبيني را برداريم و واقع بينانه مسائل را تجزيه و تحليل كنيم.
مهمترين كار كانون، علاوه بر نگاه بيطرفانه به مسائل حقوق بشر در ايران، قبول پروندههايي در محاكم است كه در صورت لزوم، همكاران در اين زمينه صحبت خواهند كرد.»
عبادي ادامه داد:« ببخشيد كه كارهايي كه انجام دادم، زياد نبوده اما توان من اين بود؛ سعي كردم با تمام توان كوشش كنم. ياد داستاني ميافتم كه ميگويند قصر سليمان نبي آتش گرفته بود، گنجشكي كوچك قطرهي آبي به منقار گرفته بود و به سوي آن پرواز ميكرد. گفتند چه ميكني، گفت: آب ميخواهم به اين آتش برسم، گفتند اين قطره فايده دارد؟ وقتي سليمان ميسوزد، فقط همين كار را ميتوانم كنم. من هم آنچه در توان داشتم انجام دادم، سعي ميكنم با همكاري دوستان، فعاليتهاي خود را گسترش دهيم تا حداقل به خودمان ثابت كنيم كه لياقت دريافت اين جايزه را داشتيم.»
عبادي سپس گفت:« من پيام صلح و دوستي ايرانيان را به جهان اعلام ميكنم، ما ملتي صلح طلب هستيم، ما از خشونت بيزاريم، ما ترور را محكوم ميكنيم، ما با ساير اديان در ستيز نيستيم و در زمينهي داخلي، آرزومندم هرچه زودتر، زندانيان مطبوعاتي و سياسي آزاد شوند. اجازه دهيد با همهي فرزندان اين مرز و بوم، ايران آباد و آزاد بسازيم.»
شيرين عبادي در ادامهي نشست مطبوعاتي امروز در تهران به پرسشهاي خبرنگاران داخلي و خارجي نيز پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) عبادي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه آيا به عرصهي سياسي وارد خواهيد شد؟ گفت:« اگر ورود به عرصهي سياست را دستيابي به قدرت معني كنيد، خداوند آن روز را براي من نياورد؛ اما خطاب فعالان حقوق بشر به حكومتهاست، متاسفانه اين مقوله را برخي ورود به سياست معني ميكنند.»
وي افزود:« فعال حقوق بشر در هر كشور بايد سخنگوي افراد خاموش جامعه باشد كه حقوق بنيادين آنها تخطي شده است؛ من هرگز افتخار خدمتگزاري در زمينهي حقوق بشر را از خودم دريغ نميكنم.»
عبادي در پاسخ به پرسش ديگري دربارهي واكنش رييسجمهور كه در برخي رسانهها منتشر شده است، گفت: « فرمايش آقاي خاتمي، اظهار عقيدههاي ايشان بود؛ راجع به جايزهي صلح نوبل هر كسي آزاد است كه هر عقيدهاي را بيان كند لذا مطلبي را ندارم بگويم، اعتقاد ايشان است و من به آن احترام ميگذارم.»
عبادي دربارهي چگونگي ادامهي فعاليتش گفت:« گسترش فعاليتهايمان در چارچوب قانون خواهد بود؛ همانطور كه از بدو تاسيس كانون مدافع حقوق بشر قانوني عمل كردهايم و به قانون احترام ميگذاريم، در چارچوب قوانين رسمي دولت جمهوري اسلامي ايران فعاليت خواهيم كرد؛ البته هر جا كه قانون نيازمند بازنگري باشد، با ديد كارشناسانه و صرفا تشخيص فارغ از ديدگاههاي سياسي در اين حيطه وارد شدهايم و ميشويم، زيرا حقوقدانيم و اظهارنظر در مورد قانون، يكي از وظايف ماست.»
عبادي در پاسخ به پرسش ديگر مبني بر اينكه فعاليتهاي خود را چگونه ادامه ميدهيد، گفت:« اعطاي اين جايزه، بار سنگيني بر دوش من گذاشت زيرا بايد حداقل خود را براي دريافت اين جايزه راضي كنم، پس نه تنها فعاليتم را كم نميكنم بلكه بيشتر ميكنم. در مورد دفاع از زندانيان سياسي همچون گذشته ادامه ميدهيم.»
وي در مورد پروندهي هاشم آقاجري، با بيان اينكه وي وكيل دارد، گفت:« وكيل ايشان تا به حال زحمتهاي زيادي كشيدهاند. در مورد پروندهي زهرا كاظمي هنوز چيزي به من گفته نشده، در آن صورت بررسي ميكنم.»
وي دربارهي اولويتهايش گفت:« به هيچ وجه روش قبلي را عوض نخواهم كرد زيرا اعطاي اين جايزه به من نشان داد كه راه و روش درست بوده است؛ اولويت، كار تخصصي و كارشناسانه در مورد بازنگري در قوانين ماست و خواست ما همواره اين بوده كه دولت جمهوري اسلامي ايران به تعهدات بينالمللياش در زمينهي حقوق بشر احترام بگذارد و آن را رعايت كند. ما ميثاق بينالمللي حقوق مدني و سياسي و نيز اقتصادي و اجتماعي و بسياري از كنوانسيونهاي مربوطه به حقوق بشر را پذيرفتهايم و به اجراي آن متعهديم. زمان آن است كه به تعهداتمان عمل كنيم.»
وي در پاسخ به پرسشي دربارهي برخي اظهارنظرها در جرايد داخلي در مورد دريافت جايزه صلح نوبل گفت:
« اميدوارم همه با هم متحد براي پيشبرد حقوق بشر كار كنيم. شكر خدا، امروز كه مشكلي نيست؛ اگر پيش آمد، عرض خواهم كرد.»
عبادي در پاسخ به پرسشي مبني بر ارزيابي وضعيت حقوق بشر و دموكراسي در ايران در مقايسه با ساير كشورهاي منطقه و كشورهاي اسلامي گفت:« اساسا جواب به اين گونه سوالات دشوار است؛ زيرا كدام كشور اسلامي را ملاك بگيرم؛ آيا عربستان را ببينم و يا امارات متحده عربي را؛ كويت يا مصر را. بنابراين به اين سوال نميتوانم جواب دقيقي بدهم اما كلا در كشورهاي اسلامي اميدوارم وضعيت حقوق بشر ارتقا يابد و نيز در ايران.»
وي دربارهي احساس خود در زمان دريافت جايزه، گفت:« من حتي از اين كه نامم براي اين جايزه به آنجا رفته بود، بياطلاع بودم. قبلا خبري در روزنامهي ياس نو نوشته بود كه از ايران يوسفي اشكوري، آقاجري و شيرين عبادي، اسمشان در بين كانديدها بود و در همان روزنامه نوشته بود كه در گزينشهاي اوليه اسم عبادي و اشكوري رد شده و آقاجري به فينال رسيده است، اما احتمال دارد كه پاپ برندهي اين جايزه شود لذا پس از شنيدن برنده شدن،تعجب كردم.»
به گزارش ايسنا شيرين عبادي در پاسخ به پرسش ديگري گفت:« انشاالله فعاليتهاي خود را دقيقا به شكل سابق دنبال خواهم كرد و اميدوارم هرگز در مسند قدرت نباشم.»
به اعتقاد وي فعال حقوق بشر نبايد جزء حاكمان باشد، در هر كشوري؛ زيرا خطاب حقوق بشر به حكومتهاست، پس يك فعال حقوق بشر چگونه ميتواند وارد حكومت شود.
وي خاطرنشان كرد:« در اساسنامه كانون مدافعان حقوق بشر پيشبيني شده است كه هركس به قدرت وارد شود، بايد استعفا دهد، ما هرگز در پي كسب قدرت نيستيم.»
عبادي دربارهي رعايت نكردن حجابش در زمان كنفرانس مطبوعاتياش در لندن گفت:« قوانين جزايي، درون مرزي هستند، طبق قانون دولت جمهوري اسلامي ايران، رعايت حجاب براي زناني كه در ايران به سر ميبرند ضروري است من به قانون احترام ميگذارم و حجاب سر ميكنم و اما اينكه با اين پول چه ميكنم، هنوز براي پاسخ به اين پرسش زود است، زيرا تصميم خاصي نگرفتهام، اما ميدانم كه در راه پيشبرد اهدافي كه از قبل داشتهام، خرج خواهد شد.»
وي درباره فعاليتهاي آيندهاش نيز گفت:« اگر منظور از آينده سياسي اين است كه داخل قدرت و يا حكومت شوم، به كرات عرض كردهام كه فعال حقوق بشر بايد دور از قدرت و در داخل مردم باشد زيرا بايد سخنگوي افراد خاموش جامعه باشد.»
وي در ارزيابي پيامهاي تبريك از سوي مسوولان برخي از كشورهاي غربي گفت:« هر كس مسوول اعمال و سخنان خودش است. شما نميتوانيد معنا و مفهوم كلام ديگري را از من سوال كنيد. همان گونه كه درباره نظرهاي مخالف در داخل پرسيدند، چنين است.»
عبادي درباره حضور آمريكا در منطقه و دخالت عراق و نيز كشتار ملت فلسطين، از سوي رژيم صهيونيستي گفت:« بر اين اعتقادم كه سرنوشت هر كشور را همان ملت تعيين ميكند، هيچ كشوري حق ندارد به بهانه دموكراسي، حقوق بشر و صلح، در مسائل داخلي كشورها دخالت كند، پيشبرد حقوق بشر از طريق تانك و ابزارهاي جنگي امكانپذير نيست. از طريق همان ملت است. اميدوارم با انتخابات آزاد زير نظر سازمان ملل، هرچه زودتر اداره عراق از سوي مردم آن كشور صورت گيرد. در مورد فلسطين نيز بايد گفت، حديث نابرابري سنگ است با گلوله.»
عبادي درباره حقوق زنان گفت:« اعطاي اين جايزه به يك زن مسلمان شرقي، از ديد من اين طور معنا ميدهد كه جهان مبارزات حقطلبانه، انسانمدارانه و آزاديخواهان زنان مسلمان را به رسميت ميشناسد، لذا اميدوارم شاهد بهبود وضعيت حقوق زنان در كشورهاي مسلمان باشيم.»
اين وكيل دادگستري در مورد احساس خود در زمان دريافت جايزه صلح نوبل گفت:« وقتي به من تلفني اعلام كردند، چون حتي از كانديداتوري خودم بياطلاع بودم، با ترديد به آن توجه كردم ولي وقتي اسم خود را شنيدم، شگفتزده و طبيعتا خوشحال و مفتخر شدم.»
وي درباره كنوانسيون رفع هرگونه تبعيضي عليه زنان، گفت:« اميدواريم دولت جمهوري اسلامي ايران به كنوانسيون رفع هرگونه تبعيض عليه زنان بپيوندد.»
وي با اشاره به پيوستن ايران به برخي ميثاقهاي بينالمللي، افزود:« چون سرفصل اين ميثاقها، برابري انسانها صرفنظر از جنسيت، مليت، مذهب، نژاد و جايگاه اقتصادي و اجتماعي است، پيوستن به اين كنوانسيون بينالمللي ادامه تعهدات بينالمللي ايران است.»
عبادي در پاسخ به پرسشي درباره فعاليتهاي هستهاي ايران، گفت:« من بر اين باورم كه دولت ايران بمب اتمي ندارد. نه دولت ايران و نه هيچ كشوري در جهان، نياز به بمب اتمي هم ندارد. اميدوارم با همكاريها و مذاكراتي كه با سازمان بينالمللي انرژي هستهاي ميشود، ثابت شود و اين مساله حل شود.»
وي درباره اولويتهاي بررسي قوانين گفت:« قوانين مربوط به زنان، در اولويت بازنگري و اصلاح كارشناسانه است. همچنين قوانيني كه مربوط است به حقوق بنيادين انسانها، اما تكرار ميكنم پس از كارشناسي و بازنگري عدهاي از محققان و حقوقدانان.»
عبادي درباره مراسم استقبال از خود گفت:« من شرمسار محبت مردم هستم، ضمنا خجالتزده هستم، زيرا قرار بود بعد از صحبت كوتاهي با مردم در فرودگاه مهرآباد به ميان آنها بروم، محبت دوستان آنچنان بود كه اين امكان را از من گرفت؛ حتي به خاطر ترافيك استقبال كنندگان، يك ساعت و نيم طول كشيد تا به منزل رسيدم. ديدن اين لطف، من را بيش از پيش شرمنده كرد.من از طرف مردم شريف ايران براي استقبال از خدمتگزار كوچكشان، سپاسگذاري ميكنم و نيز از كساني كه نظم و انتظامات فرودگاه را رعايت كردند، سپاسگذارم.»
عبادي درباره محدوديت ايران در دستيابي به حقوق بشر گفت:« كانون مدافعان حقوق بشر در همه زمينههاي حقوق بشر، تمام مسائل را ارزيابي كرد، و اين شيوه را ادامه خواهد داد. در زمينه حقوق بشر، هر چيزي اولويت دارد؛ همه حقوق بنيادين بشر در اولويت هستند.»
به گزارش خبرنگار ايسنا در ابتداي اين كنفرانس، محمدعلي دادخواه، عضو كانون مدافعان حقوق بشر، با قرائت متني از سوي اين كانون، دريافت جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي را افتخار بزرگ همراه با غرور ملي خواند و عبادي را بانوي صلح ايران ناميد.
وي با بيان اينكه كانون مدافعان حقوق بشر، خواستار فعاليت عبادي در جهت عدالت و حقوق بشر است، مسووليت وي را از گذشته سنگينتر خواند.
دادخواه مشكلات انسان امروز را ناشي از بيعدالتي دانست و گفت: در راه عدالت كوشا باشيد و واقعبينانه در راه سعادت مصلت بشر امروزي گام برداريد.
محمد سيفزاده از سوي كانون مدافعان حقوق بشر، نيز با تبريك دريافت جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي، شعري خواند. همچنين رستگار، رييس كانون وكلاي مستقل دادگستري، از سوي وكلاي دادگستري، گفت: اميد و انتظار داريم كه هم به عنوان يك وكيل دادگستري و نيز مدافع حقوق بشر گامها را استوارتر، انديشهها را فراتر در كل جامعه تسري دهيم و بدانيد كه وكلاي دادگستري با شما هستند و جامعه ايراني شما را همراهي خواهند كرد.
گيتيپور فاضل، وكيل دادگستري نيز از سوي وكلاي زن، با ابراز خشنودي از دريافت جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي، گفت: درود بر تمام زنان ايراني.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات