يك روزنامه سعودي: هنوز هيچ كشوري نتوانسته است مشخص كند كه تلاشهاي ايران در جهت توليد سلاح هستهيي است
تحليلگر يكي از روزنامههاي عربستان مدعي شد: با پيوستن اتحاديهي اروپا به آمريكا براي اعمال فشار بر ايران براي امضاي پروتكل الحاقي، اين كشور به اين نتيجه رسيده است كه به بهانهي برنامهي هستهيي كه به عنوان منشاء قدرت و منبع افتخار براي ايرانيان محسوب ميشود، در معرض به حاشيه كشيده شدن است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،يك روزنامهي چاپ عربستان سعودي با ارايهي تحليلي در اين زمينه ادعا كرد:گروههاي سياسي ايران كه اصلاح طلبان و محافظه كاران از عمدهترين اين گروهها محسوب ميشوند، هم عقيده هستند كه اين حق ايران است كه از قدرت هستهيي برخوردار باشد
در ادامهي اين مطلب با طرح اين ادعا كه تعدادي معتقدند ايران بايد سلاح هستهيي داشته باشد؛ آمده است: دليل منطقي مقامات ايراني اين است كه چرا بايد همسايگان ايران همچون پاكستان و اسراييل (رژيمصهيونيستي)دشمن اصلي تهران رسما و آشكارا از چنين سلاحـي برخوردار باشند؛ اما ايران اين اجازه را نداشته باشد كه از چنين قدرتي برخوردار باشـد.
در بخش ديگري از اين تحليل آمده است: سياستهاي اتخاذ شدهي ايران، چنان نشان ميدهد كه اين كشور آمادگي همكاري با آژانس بينالمللي انرژي هستهيي را دارد و ميتوان اين نوع تغيير سياست را به فشارهاي اروپا كه جديدا با سياستهاي آمريكا عليه ايران همسو شده است، مرتبط دانست. ايران به طور مداوم نياز به تبادل تجاري با اروپا دارد و در كنار اين نياز اقتصادي، به حمايت اروپا جهت كاهش فشارهاي آمريكا نيازمند است. بنابراين نميتواند خواستههاي اروپا را ناديـده بگيـرد.
تحليلگر اين روزنامهي عربستان در ادامه نوشته است: با وجود اينكه ايران به همكاري اروپا نيازمنـد است، نمـيتوان به اين نتيجه رسيد كه ميتواند براي اين بحران خطرناك راهحلي بيابد. به همين دليل مقامات ايران اعلام كردهاند كه پروتكل الحاقي را امضا خواهند كرد؛ اما اين امر را به استفاده از فنآوري صلحآميز هستهيي مشروط كردهاند و اين خواستهاي است كه عملي شدن آن از سوي جامعهي بينالمللي مشكل خواهد بود؛ زيرا ايران ميتواند اين پروتكل را به امضا برساند و پس از گذشت 90 روز، خروجش را از معاهدهي منع گسترش تسليحات هستهيي اعلام كند. همان كاري كه كرهي شمالي سابقا انجام داد. بنابراين به صورت عملي هيچ تيمي بازرسي تسليحاتي به ايران وارد نخواهد شـد.
در پايان اين تحليل آمده است: برنامهي هستهيي در ايران از زمان حكومت پهلوي آغاز شد و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، اين فعاليت به طور موقت متوقف گرديد؛ اما دولت ايران به مدت 20 سال است كه براي رسيدن به چنين تواني تلاش ميكند و هنوز هيچ كشوري و گروهي نتوانسته است مشخص كند كه اين تلاشها در جهت توليد سلاح هستهيي است يا اين كه ايران قصد دارد؛ از اين فنآوري در جهت صلحآميز بهرهبرداري كند. با اين حال آن چه آشكار است، اين است كه ايران در دستيابي به اين فنآوري مصمم است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات