وزير جهاد كشاورزي: سطح مبادلات ايران و سودان به 30 ميليون دلار رسيده است
سطح مبادلات دو كشور ايران و سودان از دو ميليون دلار در سال 78 به 30 ميليون دلار در سال 81 رسيده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايسنا، مهندس محمود حجتي، وزير جهاد كشاورزي و رييس هيات ايراني در هفتمين اجلاس كميسيون مشترك ايران و سودان كه در تهران برگزار ميشود افزود: يكي از مسائل قابل بحث در اين اجلاس پرداخت بدهيهاي سودان به ايران است.
او ميزان بدهي سودان را 160 ميليون دلار اعلام كرد و گفت: مشكل اصلي مربوط به بازپرداخت سود اين بدهي است كه در جلسات مشترك به آن رسيدگي ميشود.
وي با اشاره ديدار علي عثمان طه معاون اول رييس جمهوري سودان از ايران كه درجريان آن مسايل و روابط دو كشور به تفضيل مورد بحث و بررسي قرار گرفت، افزود: اجلاس حاضر نيز مكمل مسايل مطروحه در سطح معاونان اول روساي جمهور دو كشور خواهد بود.
حجتي با ابراز خوشحالي از اين كه در اجلاس حاضر علاوه بر حضور هياتهاي دولتي و شركتهاي بزرگ دو كشور، بخش خصوصي نيز فعالانه حضور دارند تصريح كرد: اين امر نشانهاي گويا بر امكان گسترش و تحرك هر چه بيشتر همكاريهاي اقتصادي ما بين دو كشور است.
وزير جهاد كشاورزي در ادامه گفت: اين آمادگي از طرف جمهوري اسلامي ايران وجود دارد چند سند پايه كه متضمن و پشتوانه گسترش همكاريهاي دو كشور است شامل موافقتنامه بازرگاني، موافقنامه حمل و نقل دريايي و هوايي، موافقتنامه گمركي، برنامه اجرايي همكاريهاي دامي و شيلاتي، موافقنامه اجتناب از اخذ ماليات مضاعف ( كه البته اگر در اين خصوص مذاكرات دو طرف به نتيجه قطعي برسد) و يادداشت تفاهم هفتمين اجلاس كميسيون مشترك دو كشور به امضا برسد.
وي با اشاره به اين كه موافقتنامه تشويق و حمايت از سرمايهگذاري متقابل قبلا بين دو كشور به امضا رسيده است تصريح كرد: چنانچه بتوانيم در اجلاس حاضر با توجه به حضور هيات بلند پايه سودان قرار داد مربوط به بدهيها را به طور نهايي امضا كنيم خواهيم توانست گام بسيار بلندي را در توسعه روابط اقتصادي دو كشور برداريم.
رييس هيات ايراني، حجم مبادلات تجاري ايران و سودان را در سال 81 نزديك به سي ميليون دلار عنوان كرد و گفت: مرور همكاريهاي دو كشور در بخشهاي مختلف در دو سال گذشته گوياي اين است كه خوشبختانه از ظرفيت دو كشور در بخش، راه آهن بخوبي استفاده شده است و علاوه بر بازسازي لوكوموتيو مورد درخواست سودان و تحويل حدود 80 درصد اين قرارداد به طرف سوداني بخش عمدهاي از قرارداد مربوط به ساخت واگن نيز در اجلاس حاضر به سودان تحويل خواهد شد.
وي در ادامه در مورد مسايل ديگر قابل بحث در اين اجلاس گفت: خريد و مونتاژ تراكتور، بيمه و اعتبارات كشاورزي سودان در ايران، مبارزه با بيماريهاي دامي و آفات گياهي، همكاريهاي عمراني و راه سازي و همكاريهاي پزشكي و دارويي در جلسه مشترك مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
حجتي با اشاره به مشكلات اخير شركتها و بازرگانان ايراني در دو زمينه اخذ رواديد و وضع مالياتهاي جديد در سودان افزود: طبق قانون، سرمايهگذاران خارجي در سودان تا 10 سال از پرداخت ماليات معاف هستند ولي اخيرا مشمول پرداخت ماليات شدهاند، كه اين امر بر نحوه فعاليت آنها اثر منفي داشته است و اميدواريم هر چه زودتر اين موانع برطرف شوند.
به گزارش ايسنا در ادامه دكتر عوض احمد الجاز ، وزير انرژي و معادن سودان با بيان اين كه دو كشور ايران و سودان مورد حسد ديگران و در معرض تحريمها قرار دارند، گفت: براي رسيدن به اهداف بايد صبر و شكيبايي داشت و راه خروج از بن بست را پيدا كرد.
او با اشاره به حضور سرمايهگذاران و بازرگانان خارجي در خارطوم اظهار اميداوري كرد: سرمايهگذاران ايراني براي سرمايهگذاري در سودان و در رقابت با كشورهاي ديگر شركت كنند تا روابط دو كشور علاوه بر روابط سياسي در مسايل اقتصادي نيز محكمتر شود.
وزير انرژي و معادن سودان در مرود بدهيهاي دولت سودان به ايران گفت: بدهيها مانند حقي است كه بايد پرداخت شود ولي به علت شرايط خاص سودان اين امر هنوز محقق نشده است؛ كشور سودان اين بدهيها را فراموش نكرده و در آينده نزديك آن را پرداخت ميكند.
رييس هيات سوداني در پايان با اشاره به دسته بنديهاي جديد در جهان افزود: اميدواريم دو كشور ايران و سودان در كنار همديگر بمانند و تمام توان خود را براي انجام فعاليتهاي سودمند براي دو كشور به كار برند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات