كارشناس مسائل اقتصادي: تحولات منطقه تأثير گستردهاي بر اقتصاد ايران نخواهد داشت
اقتصاد ايران به دليل نداشتن انسجام، به شكل گسترده تحت تاثير تحولات منطقه قرار نخواهد گرفت.
سيروس فرهنگ، كارشناس مسائل اقتصادي در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد عمومي خبرگزاري دانشجويان ايران درباره تأثير تحولات منطقهاي بر اقتصاد ايران گفت: اقتصاد ايران با توجه به تكمحصولي بودن و نداشتن انسجام كافي در صورت وقوع بحران تحت تأثير قرار نخواهد گرفت و مشكلات به وجود آمده كمتر در زمينههاي ديگر وارد ميشوند.
او افزود: هر چند ممكن است مشكلاتي چون افزايش قيمت نفت و گران شدن كالاهاي خارجي، ناامني در مناطق نفتخيز و بخصوص بحث كشتيهاي نفتكش رخ دهد، اما وقوع بحران نميتواند راه تنفس ما را به طور كامل ببندد.
فرهنگ با اشاره به نقش مسائل سياسي در اقتصاد ايران اظهار داشت: ممكن است تحت تاثير بحرانهاي منطقهاي و فشار بر سياستمداران، تصميمهايي گرفته شود كه اقتصاد ايران را متأثر از خود كند.
او در ادامه با اشاره به افزايش قيمت نفت گفت: كشورهاي مختلف عضو اوپك از افزايش قيمت نفت در كوتاهمدت راضي هستند، اما اين كشورها مثل ايران مستقيما با بحران درگير نيستند، پس اين افزايش قيمت براي ما باعث مشكلاتي خواهد شد. از سوي ديگر كشورهاي اروپايي سعي خواهند كرد بزودي اين افزايش قيمت را كاهش دهند تا از گران شدن كالاها و جلوگيري به عمل آورند.
اين كارشناس اقتصادي درباره افزايش قيمت يورو و ارتباط آن با بحرانهاي منطقهاي و جهاني گفت: افزايش قيمت يورو هر چند در چند ماهه اخير اندكي متاثر از تحولات و بحرانها بوده است، اما اين امر تازگي ندارد، زيرا كشورهاي اروپايي از ابتدا قصدشان از ايجاد پول واحد اروپايي رقابت با دلار بود. به همين منظور سعي خواهند كرد همواره قيمت يورو نسبت به دلار افزايش يابد.
او در پاسخ به اين سؤال كه استفاده از يورو به جاي دلار در معاملات چقدر به سود ايران خواهد بود، اظهار داشت: دلار به دليل نوسانات شديدي كه دارد، نميتواند نقطه اطميناني براي اقتصاد ايران باشد. اينجا استفاده از پول دوم كه ميتواند يورو باشد، بسيار مفيد است. به همين منظور كشورهايي كه علاقهمندند اقتصاد سالم خود را حفظ كنند و از نوسانات شديد و خسارت آنها به دور باشند، از چند پول استفاده ميكنند.
او ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامي هم نزديك به 20 ميليارد دلار پول اضافه در بانكهاي اروپايي داشتيم كه همة آن صرفا به صورت دلار نبود، بلكه بسياري از اين سپردهها به شكل پوند، فرانك و مارك آلمان غربي بود. منظور اين است كه تكيه اقتصادي نبايد صرفا به يك پول باشد.
فرهنگ درباره راهكارهاي پيشگيري از تاثير نامطلوب بحرانهاي منطقه بر اقتصاد ايران گفت: آمادگي براي پذيرش آوارگان احتمالي عراقي كه نياز به صرف هزينه دارد و ممكن است منجر به كسري بودجه شود. همچنين آمادگي براي ناامن شدن راههاي عبوري نفت و گاز كه شريانهاي اقتصادي ايران هستند از جمله مواردي است كه بايد مدنظر كارشناسان و مسوولان اقتصادي كشور باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات