مبارزه با قاچاق كالا در صورت تعريف واحدي از قاچاق امكانپذير است
ناظر گمركات استان آذربايجان غربي گفت: رسيدن به تعريف واحدي از قاچاق كه مورد قبول تمام نهادهاي درگير مبارزه با اين امر باشد، قطعا منجر به موفقيت بيشتر در راه مبارزه با قاچاق ميشود.
نصير جعفري، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران، با اعلام اين مطلب افزود: وقتي كه عنوان ميشود كالايي كه در بازار مسلمين به وفور يافت ميشود، قاچاق نيست؛ اثبات قاچاق كالا براي گمرك بسيار مشكل است.
وي قاچاق را جريان ورود و خروج كالا به كشور به منظور نپرداختن مالياتهاي متعلقه و ساير نظارتهاي دولتي تعريف كرد و گفت: هرچه خطر و ريسكپذيري قاچاق كالا بيشتر و بالاتر باشد، گرايش به اين مساله كمتر خواهد شد.
وي عمدهترين دليل تمايل به قاچاق كالا را نيازهاي مادي عنوان كرد و اظهار داشت: براي حل ريشهاي اين امر بايد دستكم در مناطقي كه شرايط سخت جغرافيايي دارند و مردم به لحاظ كشاورزي دچار مشكل هستند، مساله اشتغال حل شود.
جعفري تشكيل بازارچههاي مرزي در استان را اقدامي مثبت براي مبارزه با قاچاق كالا عنوان كرد و در خصوص اقدامات گمرك در اين خصوص گفت: آذربايجان غربي داراي 850 كيلومتر مرز مشترك است كه فقط در 14 نقطه آن گمرك فعاليت ميكند و محدوده گمركي نيز در مقايسه با مرز طولاني، ناچيز است.
وي كل پروندههاي قاچاق سال 80 در استان را هفت هزار و 672 مورد ذكر كرد كه اكثر آنها توسط نيروهاي نظامي و انتظامي استان تشكيل شده است.
جعفري تعداد پروندههاي قاچاق تشكيل شده در چهار ماهه نخست سال جاري را سه هزار و 148 مورد، و ارزش كالاهاي ضبط شده را 41 ميليارد و 765 ميليون ريال و تعداد قاچاقچيان دستگير شده را چهار هزار و 598 نفر ذكر كرد و گفت: اين ارقام در مقايسه با مدت مشابه سال 80، رشد بالاي 50 درصدي داشته است.
وي عمدهترين كالاهاي قاچاق شده به داخل كشور را پارچه، تلويزيون، ويدئو، لوازم برقي و صوتي، لوازم يدكي، البسه، چاي، شكر و برنج و عمدهترين كالاهاي قاچاقي به خارج را احشام و بنزين ذكر كرد.
ناظر گمركات استان آذربايجان غربي و مديركل گمرك اروميه به جزئيات تشكل شده در گمركات مختلف استان اشاره كرد و گفت: در چهار ماهه نخست سال 81 در گمرك مهاباد يك هزار و 306 پروژه قاچاق به ارزش 11 ميليارد و 956 ميليون ريال، در گمرك خوي 935 پرونده به ارزش هشت ميليارد و 248 ميليون ريال، در گمرك اروميه 608 فقره پرونده به ارزش هفت ميليارد و 406 ميليون ريال، و در گمرك بازرگان 132 پرونده به ارزش 10 ميليارد و 300 ميليون ريال تشكيل شده است.
وي فعاليت همه نيروهاي سختافزاري در برخورد با قاچاق كالا در استان را مطلوب ارزيابي كرد و توجه به عرضه و توليد، و بازنگري در وضعيت ساكنان مرزي و توجه به كيفيت توليدي كالاهاي داخلي را از جمله موارد منجر به كاهش قاچاق كالا در استان عنوان كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات