نابودي طبقه متوسط اقتصادي تبعات خطرناكي در پي دارد
طبقه متوسط اقتصادي، ستون اصلي قوام و دوام يك ملت است و از بين رفتن آن تبعات اقتصادي و اجتماعي خطرناكي در پي دارد.
دكتر عبدالحسين ساسان، عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران، حجم طبقه متوسط اقتصادي ايران را در حال كاهش مداوم دانست و عنوان كرد: فربه و بزرگتر شدن طبقه متوسط نشانگر فرايند سالم اقتصادي در يك كشور است، ولي به نظر ميرسد طبقه متوسط ايران در حال تقسيم بين دو بخش ثروتمند و فقير است.
وي با بيان اينكه مجموعه سياستهاي اقتصادي انجام شده، بتدريج باعث كاهش حجم طبقه متوسط در ايران شده است، تصريح كرد: عواملي چون بروز تورم ناشي از كسري بودجه در يك دوره طولانيمدت، و بيكاري كه باعث افزايش تعداد افراد بدون شغل و سربار در خانوادههاي طبقه متوسط ميشود، مهمترين دليلهاي كاهش حجم طبقه متوسط به شمار ميروند.
وي افزايش حجم طبقه متوسط را نشانگر رشد اقتصادي يك جامعه دانست و توضيح داد: معمولا افراد در فرايند ثروتمندتر شدن با توجه به شرايط فرهنگي و اقتصادي به خارج از كشور ميروند و تبديل بخشي از طبقه متوسط به طبقه ثروتمند به معني فرار سرمايه و خروج آن از كشور است.
اين استاد دانشگاه، پيوستن گروهي از طبقه متوسط جامعه به قشر فقير را به معناي كاهش افراد سهيم در رشد فرهنگي، اقتصادي و سياسي جامعه دانست.
او همچنين افرادي را در قشر متوسط يك جامعه طبقهبندي كرد كه در سلسله مراتب نيازهاي زيستي و فرازيستي انساني به سطحي از قدرت مالي رسيدهاند كه از تلاش براي معاش فارغ هستند و براي رفع نيازهاي فرازيستي خود تلاش ميكنند و بيان كرد: تقويت اقتصاد كشور با كنترل تورم و كاهش نرخ بيكاري، در رشد طبقه متوسط جامعه تأثيري مثبت دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات