يك بازرس پيشين سازمان ملل: عراق احتمالا تعداد زيادي مواد شيميايي و بيولوژيكي در اختيار دارد
يكي از بازرسان پيشين سازمان ملل گفت، به رغم انكار مقامهاي عراقي، اين كشور احتمالا مقدار زيادي مواد عصبي، گاز خردل و باكتري سياه زخم در اختيار دارد.
به گزارش ايسنا، بازرسان پيشين سازمان ملل و ديگر متخصصان معتقدند كه صدام احتمالا بمب هستهاي در اختيار ندارد، اما در نظر دارد در صورت به دست آوردن مقدار كافي پلوتونيوم يا اورانيوم غني شده هر چه سريعتر سلاح هستهاي بسازد.
بر اساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اعضاي تيم سازمان ملل كه از سال 1991 تا 1998 مشغول بازرسي در عراق براي يافتن سلاحهاي كشتار جمعي بودند، گفتهاند صدام احتمالا حداقل 9 موشك دوربرد اسكاد در اختيار دارد و از سوي ديگر سلاحهاي شيميايي و بيولوژيكياي را در اختيار دارد كه به سادگي ميتواند اين موشكهاي خود را با آنها تجهيز كند.
ريموند زيلينسكاس، بازرس پيشين سازمان ملل كه رياست برنامهي خلع سلاح بيولوژيكي و شيميايي را در واحد مطالعات بينالمللي موسسهي مانتري به عهده دارد، در اين باره گفت: «چيزي كه باعث نگراني من است اين است كه عراقيها خواهند توانست خيلي زود تمام سلاح هاي خود را مجددا بازسازي كنند و اين سلاحها را براي اهداف نظامي يا تروريستي به كار برند.»
اين در حالي است كه بسياري از بازرسان پيشين سازمان ملل در عراق ميگويند، زرادخانه عراق آن قدر بزرگ نيست كه يك تهديد به حساب آيد.
آنها ميگويند، صدام تاكنون به دليل مواجه شدن با تهديداتي كه از سوي آمريكا يا ديگر كشورها مطرح شده از ساخت و پيگيري سلاحهاي كشتار جمعي باز داشته شده است و ظاهرا تمايلي به در اختيار گذاشتن سلاحهايش به تروريستها نداشته است.
اين در حالي است كه رابرت گالوچي، معاون پيشين برنامه هاي بازرسي تسليحاتي سازمان ملل در اين باره ميگويد: «به عقيده من در اختيار داشتن اين سلاحها به خودي خود نميتواند تهديدي براي آمريكا يا ديگر كشورهاي متحد آمريكا در منطقه باشد.»
جورج بوش، رييس جمهور آمريكا گفته است، در اختيار داشتن سلاحهاي شيميايي، بيولوژيكي و برنامههاي سلاحهاي هستهاي توسط عراق دلايل اصلي بركناري صدام از قدرت محسوب ميشود و شايد آمريكا مجبور به استفاده از زور براي اجراي اين خواستهاش شود.
به رغم اظهارات بوش ، مقامات دولت آمريكا جزييات اندكي را دربارهي سلاحها و تجهيزاتي كه عراقيها ممكن است در اختيار داشته باشند، به اطلاع عموم رسانده است.
با اين حال سلاحهاي غير متعارف عراقي ميتواند شامل موارد ذيل باشد:
- عامل عصبي وي ايكس كه سمي ترين سلاح شيميايي محسوب ميشود
- عامل عصبي سارين كه به صورت گاز يا مايع ميتواند باعث ايجاد شوك و مرگ شود.
- گاز خردل، كه باعث تجزيه بافتها و آنزيمها ميگردد و چشمها و ريهها به شدت تحت تاثير آن قرار ميگيرند
- سياه زخم، يك باكتري كشنده كه سال گذشته توسط پست در آمريكا مورد استفاده گروههاي تروريستي قرار گرفت
- بوتولونيوم توكسين، مادهاي كه توسط باكتريها ايجاد ميشود و ميتواند سبب ايجاد فلج و مرگ شود
- آفلاتوكسين ، سمي كه توسط قارچهاي حبوبات خوردني ايجاد ميشود
بازرسان ميگويند صدام احتمالا از زماني كه بازرسان اين كشور را ترك كردهاند مقدار زيادي از اين سلاحها را توليد كرده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات