/ گزارش تحليلي/ شكاف بين ميانهروها و تندروها در آمريكا شدت گرفته است
« پس از آن كه فاش شد سخنان تند و آتشين معاون رييس جمهور آمريكا بدون هيچ ارتباطي با كاخ سفيد اجرا شده است، بوش فاصله خود را با وي بيشتر كرد.»
به گزارش ايسنا، روزنامهي گاردين در گزارشي تحليلي با اشاره به مطلب فوق آورده است: « سخنان ستيزه جويانه و تند ديك چني، معاون رييس جمهور آمريكا كه طي آن بر بيهوده بودن بازگشت بازرسان تسليحاتي به عراق تاكيد كرد، حاكي از بينظمي وآشفتگي فراوان در ميان دولت مردان بوش است.
اين آشفتگي در ميان اعضاي دولت بوش با گزارشي كه يكشنبه شب گذشته مبني بر قصد كالين پاول، وزير امور خارجه آمريكا، براي كناره گيري از سمت خود در پايان اولين دور رياست جمهوري بوش شدت گرفته است. به اين ترتيب فرصت انتخاب مجدد بوش در انتخابات سال 2004 و محبوبيت وي كاهش مييابد.
پاول در مصاحبه خود با شبكه خبري بي.بي.سي گفت كه بازگشت بازرسان به عراق اولين گام در جهت حل مسئله عراق و تهديدهاي صدام است.
اين اظهارات به طور كامل با سخنان چني مبني بر اينكه بازرسان نميتوانند هيچ گونه تضميني براي تعهد عراق به سلاح يا تعهد به قطع نامههاي سازمان ملل متحد باشند تناقض دارند.
يك ديپلمات اروپايي در اين باره ميگويد:« تا آنجا كه به ما مربوط است سخنان چني يك سخنراني آزاد بود و منعكس كننده نظر هيچ سازمان يا نهاد خاصي نبود.»
اين برداشتها و عقايد در گزارش اخير نيوزويك قوت گرفت. در اين گزارش آمده است كه اندي كارد، رييس ستاد كاخ سفيد گفته است كه رييس جمهور به چني اجازه اين گونه صحبت كردن درباره بازرسان را نداده است .
در اين گزارش همچنين به نقل از يك منبع ديگري دولتي آمده است كه چني نتوانسته است به رغم اتهاماتي كه عليه عراق مطرح ميكند و مدعي است كه سيا و ديگر سازمانها مدارك لازم را در اختيار دارند هيچ مدرك خاصي ارائه دهد .
گفته ميشود نلسون ماندلا، رييس جمهور پيشين آفريقاي جنوبي مخالفت خود را با حمله به عراق بطور مستقيم ابراز داشته و از بلر خواسته است با اين اقدام مخالفت كنند.
ايان دانكن اسميت، رهبر حزب محافظهكاران انگليس نيز از بلر خواسته است دلايل جنگ پيشگيرانه را براي همه توضيح دهد .
مسئله بازرسان تسليحاتي از مسائل مهم و اصلي در محافل و مذاكرات دولت مردان بوش و جنگ طلبان به سركردگي ديك چني و دونالد رامسفلد است .
نظر سنجيهاي اخير نشان داد كه مردم آمريكا از ميانهروها حمايت ميكنند. در اين نظرسنجي كه توسط نيوزويك صورت گرفته آمده است 81 درصد خواهان حمايت رسمي سازمان ملل براي اقدام نظامي و 86 درصد خواهان حمايت متحدين اروپايي شدهاند .
ديپلماتهاي واشنگتن معتقد هستند كه كاخ سفيد درنظر دارد يك اولتيماتوم تازه از سوي شوراي امنيت در رابطه با مسئله عراق و بازگشت بازرسان به دست آورد؛ مسئلهاي كه هفته گذشته با حمايت اروپا روبرو شد .
اولتيماتوم سازمان ملل ميتواند هدف اصلي آمريكا را كه تغيير حكومت در عراق است از بين ببرد. بوش قرار است 12 سپتامبر در مجمع عمومي سازمان ملل متحد سخنراني كند .”
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات