مدير جهادكشاورزي خرمشهر: احياي نخيلات خرمشهر، تا چهل درصد بيكاري منطقه را كاهش خواهد داد
احياي نخيلات خرمشهر، ضمن ايجاد اشتغال تا چهل درصد از حجم بيكاري در منطقه را كاهش خواهد داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران اين مطلب را مهندس « عبدالعظيم طبيشي »، مدير جهاد كشاورزي اين شهرستان، اعلام و خاطرنشان كرد: در قبل از جنگ تحميلي حدود دو ميليون اصله نخل در منطقه وجود داشت كه نود درصد آن در جريان جنگ از بين رفته است و هم اكنون ده درصد از نخيلات باقي مانده كه حجمي از آن هم دچار پيري و اصابت تركش است.
طبيشي، با اشاره به اينكه طريقه آبياري نخيلات خرمشهر از ديرباز بهوسيله جريان جذر و مد رودخانه بوده و وجود سدبندها و خاكريزهاي ايام دفاع مقدس را مانع جدي براي احياي نخيلات منطقه خواند و گفت: در سالهاي اخير نيز شوري آب هم مشكلات عديدهاي براي كشاورزان نخل كار خرمشهر ايجاد كرد.
وي با اشاره به اينكه در قبل از جنگ قريب به سي درصد مردم از همين نخيلات امرار معاش ميكردند، گفت: در صورت اجراي يك برنامه مدون و حركت ملي، با احياي اين نخيلات حجم عظيمي از بيكاري در منطقه از بين خواهد رفت.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان خرمشهر، احياي اين نخيلات را همچنين به نفع اكوسيستم و محيط زيست منطقه خواند و گفت: با افزايش نخلستانها و بالا بردن بهرهوري و محصول آن ميتوان صنايع تبديلي خرما، خصوصا در صنايع غذايي و نوشابه سازي، الكلسازي، چوب، فيبر و كاغذ، خوارك دام و صنايع دستي را در منطقه بوجود آورد.
وي همچنين به كشت ميانكاري در نخلستانها اشاره و تاكيد كرد: با توسعه نخيلات در بخش ترهبار و صيفيجات نيز ميتوانيم بازارهاي كشورهاي حاشيه خليجفارس، بهويژه كويت را محل مصرف اين محصولات كنيم.
طبيشي در پايان، برنامههاي اين اداره در جهت افزايش محصول خرما با وجود همه مشكلات اشاره كرد و گفت: توسعه نخيلات و كشاورزي بايد در اولويت كاري قرار گرفته و مسوولين دانشگاهي منطقه با اختصاص رشتههاي مرتبط با نخل و كشاورزي ميتوانند در اين راه ما را ياري دهند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات