در دومين همايش داستان نويسان جوان ناصر ايراني: نويسندگان جوان ما به محض چاپ يك كتاب دچار غرور ميشوند
دومين همايش داستان نويسان جوان با عنوان« جستاري درچرايي» آموزش 18 شهريور ماه با حضور حجتالاسلام زم سرپرست حوزه هنري، ناصر ايراني و محمد جزيني مسوول هنرستان ادبيات داستاني در تالار انديشه حوزه هنري برگزار شد.
به گزارش ايسنا ناصر ايراني، نويسنده، در اين همايش ضمن تاكيد بر عناصر خلاقيت، روايت و صناعت در داستان نويسي درباره هنر و نقش آموزش درافزايش توانمندي هنرمندان گفت: هنر ميراث جهاني است و به هيچ ملت و گروه خاصي تعلق ندارد، زيرا هر اثر هنري كه در يك فرهنگ آفريده ميشود مخاطبان جهاني دارد.
وي افزود: ميبايست درمكتب استادان گذشته شاگردي كرد و آموخت اما اين آموزشها و حتي دورههاي نهادهاي آموزشي مانند هنرستان داستان نويسي پايان ميرسد، ولي اين مساله وظيفه شاگردي و آموختن هنر جويان را منتفي نميكند.
اين مراكز تنها كار را آسان ميكنند و طي يك نظام حساب شده علمي تمام آنچه را كه دانشجويان درمورد صناعت داستان نويسي و طي چنين مراحلي براي جامعه مفيد و در آينده داستان نويسي ما تاثير خواهد داشت.
ايراني درمورد متوقف ماندن داستان نويسان بخاطر بسنده كردن به آموختههاي خود گفت: راه برون شد از اين خطر اين است كه كارهاي بزرگ جهان را مطالعه كنيم و ببينيم كه آنها از لحاظ صناعت و تكنيكهاي روايت چه كردهاند و چه معناهاي عميقي را استنباط و استخراج نمودهاند.
داستان نويسي ميتواند با حشر و نشر دائمي با آثار بزرگ، تاثير گرفتن از آنها و چشم داشتن به قلهها رفيع داستان نويسي، كار را با دانايي بيشتر و بهتر ادامه دهد.
وي خطاب به دانشجويان داستان نويسي گفت: شما كار خود را با يك آموزش نظاممند آغاز كردهايد و بهترين توصيه من به شما اين است كه درنويسندگي بالاترين هدفها را انتخاب كنيد و سعي كنيد كه با بهترين داستان نويسان جهان رقابت كنيد.
تنها در اين صورت است كه امكان نزديك شدن به هدف را به دست ميآرويد؛ داستان نويس نبايست به مرحلههاي پاييني و كوهستاني هنر بسنده كنند زيرا در پس قله، قله بلندتري هست و ما ميبايست سعي كنيم كه به بالاترينها برسيم.
ناصر ايراني افزود: بسياري از نويسندگان جوان ما به محض اينكه يك يا دو كتاب يا مجموعه و رمان منتشر ميكنند، ديگر دچار غرور ميشوند و گويي به نهايت مكاني كه بالقوه درعالم هنر وجود دارد رسيدهاند و به همين خاطر از حركت باز ميمانند.
حسن بني عامري نويسنده و منتقد پس از اين سخنراني داستان «باز هم غريبه آمد» از مجموعه داستان «دلقك به دلقك نميخندد» خود را براي حضار قرائت كرد.
درادامه اين همايش از برگزيدگان هنرستان ادبيات داستاني ابراهيم خدادوست، مردعلي مرادي و مونا كرباسچي و برگزيدگان و برگزيدگان پيك قصه نويسي علي الله سليمي، فروغ كشاورز و مريم يوشيزاده و از صديقه محمدي نويسنده مجموعه داستان «شب چله» مريم خدادايان نويسنده مجموعه داستان مسافر و مهدي فرمانزاده برگزيده دوره آموزش مكاتبهاي داستان نويسي تجليل و قدرداني شد.
تقدير از اعضاي انجمن مترجمان، انجمن شوراي داستان نويسان و مهران بقايي بخاطر راهاندازي انجمن مترجمان، انجمن داستان نويسان دزفول از ديگر برنامههاي اين همايش بود.
اكران فيلم سفر قندهار به كارگرداني محسن مخملباف بخش پاياني اين همايش را به خود اختصاص داد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات