اولين جلسه دادگاه رسيدگي به اتهامات مسعود بهنود امروز چهارشنبه برگزار شد(1)
قاضي مرتضوي در ابتداي جلسه دادگاه گفت: با حضور شاكي و متهم و وكلاي ايشان دادگاه رسيدگي به اتهامات مسعود بهنود كه از سوي رياست دادگستري استان تهران به عنوان مدعي العموم عليه وي اعلام شكايت شده، به صورت علني برگزار ميشود.
در ادامهي جلسه دادگاه ، تشكري نمايندهي مدعي العموم بنابرخواست قاضي دادگاه در جايگاه قرار گرفت و به طرح موارد شكايت مدعي العموم پرداخت.
تشكري مقدمهاي را قرائت كرد و اظهار داشت: قرآن مجيد به قلم و محصول آن قسم ياد كرده است . پس قلم مقدس است و نبايد اين قلم حرمت شكن ، تحريف كنندهي تاريخ باشد و در خدمت اين اهداف قرار گيرد.
تشكري گفت: انديشههاي جاودانه در تاريخ انقلاب جاري خواهند ماند . اين فضاي سياسي و اجتماعي كشور حاصل خون دل خوردنهاي ملت شريف ايران و انقلاب است.
آزادي محصول انقلاب اسلامي است و براي اين گمشده ، چه بسيار خونها كه ريخته نشد و چه زندانها و شكنجهها كه كشيده نشده است و چه بسيار افرادي كه با ايثار و گذشت ، جان خود را در اين راستا دادند .
نمايندهي مدعي العموم تصريح كرد: همه بايد در قبال اين همه ايثار و گذشت مردم ، احساس وظيفه كنيم و براي حفاظت و نگهداري آن تلاش نماييم . در اين راستا قلم به دستان و نويسندگان وظيفهاي مضاعف و بيشتر دارند.
تشكري به برخي از مقالههاي بهنود كه در روزنامهها چاپ شده اشاره كرد و گفت: حضور بيسابقه و آشكار عليه نهادهاي نظام و متهم كردن نهادهايي چون شوراي نگهبان، سپاه پاسداران و ... كه اغلب زير نظر مقام معظم رهبري هستند به غير دموكراتيك عمل كردن، براي چيست؟ و چه معني دارد؟
آيا اين اقدام براي تلقين كردن اين شائبهي نيست كه كساني كه غيرآمريكايي فكر ميكنند ، صلاحيت ندارند.
وي افزود: اين افراد وقتي در مقابل و در جمع مردم قرار ميگيرند ، از اصلاحات در كشور سخن ميگويند ، به گونهاي كه گويا اصلاحات را اينها پديده آوردهاند . ولي وقتي با دوستان ضدانقلاب خود جلسه تشكيل ميدهند و به گپ دوستانه مينشينند ، حرفي از ايران و انقلاب وجود ندارد و اصلاحات به تمسخر گرفته ميشود.
نمايندهي مدعي العموم افزود: نويسنده به خاطر قلم و فكرش ، نزد مردم مورد احترام است و او هم بايد به قوانين و ارزشهاي جامعه احترام بگذارد.
تشكري در ادامه طرح شكايت اظهار داشت: در اين جا دنبال سوابق قبل از انقلاب بهنود كه با هويدا ارتباط دوستانه داشته و همراه انورسادات به اسراييل سفر ميكند ، نيستيم.
وي در مورد اتهام بهنود در مورد فروش مواد مخدر به خارج از كشور اشاره كرد و گفت: مسعود بهنود در تحقيقاتش اعتراف كرده :« در يكي از سفرهاي خارجي قصد داشتم براي دوستان خارج از كشور ترياك ببرم ولي ترسيدم و با يكي از دوستان تماس گرفتم و جريان را با وي در ميان گذاشتم . وي من را راهنمايي كرد به يك صرافي ، تا ترياك را در كتاب جاسازي كنم و اين كار را انجام دادم ولي باز هم ترسيدم بنابراين كتاب را به نشاني دوستم در لندن پست كردم و بعد از اين كه خودم به آنجا رفتم مشاهده كرم كه يكي دو روزقبل رسيده است و آن را با خودم به پاريس منتقل كردم و به دوستان تحويل دادم»
نمايندهي مدعيالعموم تصريح كرد: از منزل مسكوني بهنود مقدار قابل توجهي ترياك، شيرهي ترياك، مواد مخدر، مشروبات الكلي، لوازم استعمال آنها و نيز آلات قمار كشف شده است.
تشكري ادامه داد: بهنود در دانشگاه كانادا سخنراني كرده و در بخشي از صحبتهاي خود اظهار ميدارد تا اواسط جنگ راهي به نشريات ومطبوعات ايران نداشتيم ولي از آن پس كم كم به نشريات تخصصي از قبيل بهداشت ، زنان و... راه پيدا كرديم و حركتي خزنده و لاكپشتي را شروع كرديم و پس از آن روزنهاي به نام آدينه باز شد و با آدينه ادامه داديم تا به دوم خرداد 76 رسيديم و زمينهي حضورمان در مطبوعات مهيا شد.
وي در ادامه گفت: بهنود در بخش ديگري از سخنان خود آورده، هر وقت حرف از آزادي شده است يكي دو نويسنده به قتل رسيده اند. يعني در اصل ، آزادي با قتل يكي دو نفر نويسنده مطرح شده است و اين بار نيز با قتل فروهر و هسرش شروع شده است.
حكومتهاي ايران از اطلاعرساني مطبوعات واهمه و ترس دارند و بنابراين با آن مخالفت ميكنند.
تشكري در مورد همكاري بهنود با راديوهاي بيگانه و به خصوص بي.بي.سي اظهار داشت: بهنود در تحقيقات مقدماتي اظهار داشته است: در تهران فرهادي با من همكاري داشت و در سطح پايين روزنامهها را جمعآوري و براي دفتر راديو بي.بي.سي فاكس ميكرد و ماهيانه 90 هزار تومان از من حقوق دريافت ميكرد و علينژاد هم از خيلي قبل با من همكاري داشت و اكنون هم پسرش با بي.بي.سي در زمينهي مقاله يا خبر همكاري ميكند.
وي افزود: بهنود در بخشي ديگر آورده است ، در زمان انتخابات ايران ، راديو بي.بي.سي مدتي كوتاه را به اخبار انتخاباتي ايران اختصاص داده بود من هم اخبار را از روزنامههاي داخلي جمعآوري و تحليل ميكردم و سپس در اختيار راديو بي.بي.سي قرار ميدادم.
نمايندهي مدعي العموم به مقاله “در اين بازي احتياط كنيد“ كه نويسنده آن مسعود بهنود و در هفتهنامهي گوناگون چاپ شده ، اشاره كرد و گفت: در اين مقاله به مقام معظم رهبري كه بالاترين مقام نظام است ، توهين شده و بهنود هم اين را پذيرفته است.
تشكري افزود: در نشريهي آدينه شمارهي تيرماه 76 چاپ شده مقالهاي از بهنود منتشر شده كه نظام جمهوري اسلامي را انكار كرده و دوم خرداد 76 را به زمستان 57 تشبيه كرده است و همچنين در اين شماره 121 و 122 اين نشريه مقالهاي تحت عنوان جامعهاي كه ميخواهند و نميخواهيم ، چاپ شده كه در آن عليه نظام تبليغ شده و با نظام مخالفت شده است.
وي در ادامه به مقالهاي تحت عنوان “به ترسيم كشيدن اتفاقات بعد از انقلاب“ اشاره، آن را در راستاي تضعيف نظام عنوان كرد و گفت: بهنود در اين مقاله به تضعيف نهادهاي رسمي جمهوري اسلامي كه اغلب نهادهاي زير نظر رهبري هستند ، پرداخته است.
نمايندهي مدعي العموم اظهار داشت: بهنود در روزنامه طوس مقالهاي تحت عنوان «مصالح ملي هم » چاپ كرده است و در بخشي از آن آورده: دوستان ، باز در راستاي پوشش عملكرد خودشان به مفهوم ديرينهي تهاجم فرهنگي دستدرازي كردهاند و به هر كسي كه مخالف نظرشان يافتند ، آن را مصداق تهاجم فرهنگي معرفي ميكنند.
تشكري در پايان اتهامات مسعود بهنود را توهين و افترا، نشر اكاذيب به قصد تشويش اذهان عمومي، تبليغ عليه نظام، عبور از خطوط قرمز نظام و ارتباط با بيگانگان و مخالفين نظام، همكاري با رسانههاي بيگانه، مشاركت در فروش مواد مخدر و نگهداري مواد مخدر، مشروبات الكلي و ابزار استعمال آن عنوان كرد و گفت: طبق قانون مجازات اسلامي و قانون كيفري خواستار مجازات متهم هستم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات