غلامرضا خارکوهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: همهپرسی جمهوری اسلامی در روزهای دهم و یازدهم فروردین سال ۱۳۵۸ و یک و نیم ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد.
وی بیان کرد: مردم در دوران مبارزه علیه شاه در راهپیماییها و اجتماعات سیاسی شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» سر میدادند و این آرزوی آنها در روز دهم و یازدهم فروردین سال ۵۸ به رفراندوم گذاشته شد و بیش از ۹۸ درصد مردم آزادانه و مشتاقانه به این نوع حکومت رای آری دادند.
وی برگزاری این رفراندوم را نشاندهنده روحیه مردم سالاری و آزادی خواهی دانست که توسط حضرت امام (ره) انجام شد و بیان کرد: در هیچ یک از انقلاب های دنیا در این مدت کوتاه، همهپرسی برای نظام ها انجام نشده است و این یک اتفاق نادر در دنیا بود.
تاریخنگار گلستانی همهپرسی جمهوری اسلامی به فاصله بسیار کوتاه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی را اتفاقی کم نظیر در دنیا دانست و گفت: این رویداد تاریخی در مناطق مختلف این خطه به بهترین نحو برگزار شد. البته در ترکمنصحرا گروههای ضد انقلاب مشکلاتی ایجاد کردند.
خارکوهی تاکید کرد: در همهپرسی ۱۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۸، اقشار مختلف مردم زن و مرد حتی اقلیتهای قومی و مذهبی آزادانه شرکت کردند، این رفراندوم طی ۲ روز برگزار شد تا همه حتی ساکنان مناطق محروم و دورافتاده و مناطق مرزی کشور فرصت شرکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه گروه های ضد انقلاب در مناطق قومیتی و مرزی، توطئه زیادی به پا کردند، اضافه کرد: در مناطق ترکمن صحرا (گرگان و دشت آن زمان) که تعداد زیادی از مردم محروم ترکمن زندگی می کردند گروهک سازمان چریک های فدایی خلق و نوچه آن به نام «ستاد خلق ترکمن» شب و روزدر ترکمن صحرا علیه جمهوری اسلامی و مسئولان انقلابی تبلیغات منفی می کردند.
خارکوهی با اشاره به اینکه کمونیست هایی که در آن زمان ادعای آزادی خواهی و دمکراسی برای ترکمن ها را داشتند، اجازه نمی دادند که مردم ترکمن آزادانه رای واقعی خود را به جمهوری اسلامی بدهند، اضافه کرد: این گروهکها رسما اعلام کردند که ما به جمهوری اسلامی رای نمی دهیم و به همین جهت در روزهای دهم و یازدهم فروردین جلوی برادران و خواهران ترکمن را با تهدید و ارعاب و زور اسلحه می گرفتند و مانع رای دادن آنها می شدند.
تاریخنگار گلستانی بیان کرد: البته ترکمنهایی که در مناطق امن و فارس نشین بودند شرکت کردند اما سایر ترکمنها در مناطق ترکمن صحرا مانند آق قلا نمیتواستند در همه پرسی شرکت کنند و یا با سختی شرکت کردند. بهطوری که صندوق آرا توسط ستاد خلق ترکمن به آتش کشیده شد که این از جنایات فراموش نشدنی کمونیست ها در ترکمن صحرا بود. ستاد خلق ترکمن گروهی با عقاید کمونیستی بود که مروج افکار لنین و استالین بود و این رویه برخلاف عقاید انبوه مردم مسلمان ترکمن بود زیرا ترکمنها مردمی بسیار مذهبی و عاشق قرآن و پیامبر هستند.
خارکوهی کمونیست های ترکمن صحرا و ستاد خلق ترکمن را «یک مشت افراد دروغگو و جنایتکار» دانست و تاکید کرد: بعد از سرکوب آنها، ترکمن ها آزاد شدند و در انتخابات های بعدی فعالانه شرکت کردند و در دفاع مقدس و صحنه های مختلف انقلاب فعالانه شرکت و حتی تعداد زیادی شهید و جانباز تقدیم کردند.
این پژوهشگر و نویسنده گلستانی بیان کرد: امام خمینی پس از پایان رفراندوم در روز ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ بنا به رای و خواسته اکثریت مردم، رسمیت نظام جمهوری اسلامی را در کشور ایران اعلام کرد. به همین دلیل فردای آن روز که مصادف با سیزدهبهدر بود مردم شادترین روز طبیعت را در تاریخ کشور برگزار کردند.
انتهای پیام
نظرات