حمزه مشایخی در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر حفاظت از پوششهای گیاهی در طبیعت گردی اظهار کرد: همزمان با افزایش طبیعتگردیها و شروع چرای دامها در فصل بهار، راهکارهای مختلفی در حفاظت از پوشش گیاهی باید به کار گرفته شود که مهمترین آن تعدیل در بهرهبرداری است. در این راستا باید بین دام و مرتع از طریق تجدید ممیزی مراتع، براساس توان اکولوژیکی حاکم بر مناطق تعادل ایجاد کرده و نظارت بر ورود و خروج به موقع دام به مراتع باید مد نظر قرار بگیرد.
مشایخی ادامه داد: همچنین تشویق متقاضیان و بهره برداران گیاهان دارویی به کشت در مزارع شخصی و حمایت دولت از آنها میتواند بخش اعظم بازار اقتصادی این موضوع را پشتیبانی کند.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت زیستگاهها و مناطق اداره کل حفاظت محیط زیست البرز یادآور شد: حفاظت و احیای پوشش گیاهی و در صورت لزوم اعمال قرق میتواند به عنوان راهکارهای لازم کمک کننده باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: نقش جوامع بومی، گردشگران، کوهنوردان و علاقهمندان به طبیعت در حراست و پاسداشت ذخایر ژنتیکی از جمله پوشش گیاهی استان بسیار موثر و با اهمیت است.
مشایخی گفت: با توجه به شروع فصل بهار و حضور گردشگران در دامان طبیعت باید سعی کنیم جز رد پا چیزی در طبیعت از خود به جا نگذاریم. از برداشت گونههای گیاهی در مناطق حفاظت شده به دلیل حفاظت از بانک ذخایر ژنتیکی و حفظ آن برای آیندگان پرهیز کنیم.
وی با اشاره به خطر گسترش روشن کردن آتش در طبیعت و آسیب به پوششهای گیاهی، بیان کرد: روشن کردن آتش در مناطق حفاظت شده به جز در مواردی که توسط محیط بانان توصیه میشود؛ با خطر آتش سوزی همراه است. از این رو تاکید میشود گردشگران در صورت روشن کردن آتش در طبیعت، تمام ملاحظات ایمنی در آتش سوزی با حس مسئولیت شهروندی رعایت و از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند.
مشایخی افزود: گردشگران از برداشت گونههای گیاهی پرهیز کرده و مواردی نظیر آتش سوزی، شکار، صید و سایر تخلفات را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع رسانی کنند.
انتهای پیام
نظرات