• دوشنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404011105078
  • خبرنگار : 50040

مدیرعامل مدیریت پسماند گیلان مطرح کرد

مسافران تحت آموزش مدیریت پسماند قرار گیرند/ فاجعه تولید زباله در تعطیلات

مسافران تحت آموزش مدیریت پسماند قرار گیرند/ فاجعه تولید زباله در تعطیلات

ایسنا/گیلان مدیرعامل مدیریت پسماند گیلان، انباشت زباله در حاشیه جاده ها را موجب زشت شدن سیمای شهرها و روستاهای استان دانست و تاکید کرد: مسافران باید تحت آموزش مدیریت پسماند قرار بگیرند.

شهرام توانا در گفت وگو با ایسنا، استان گیلان را دارای هفت پهنه پسماندی دانست و اظهار کرد: پیشنهاد اضافه شدن سه پهنه دیگر را ارائه کردیم تا تعداد پهنه های استان به ۱۰ برسد؛ البته بنا به دلایل مختلف با تل انبار زباله در بیش از ۲۰ نقطه خارج از این پهنه ها مواجهیم.

وی حل مشکل پسماند را منوط به عملکرد خوب پهنه های پسماندی دانست و افزود: اگر این پهنه ها درست کار کنند، شاهد کمترین تل انبار زباله در نقاط مختلف خواهیم بود. برای مثال، پهنه پسماندی شهرستان بندرانزلی در خمیران خوب عمل می کند و با کمک دهیاران، همه زباله ها به آنجا می رود، اما در پهنه های شرق و غرب استان مشکل داریم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان از برنامه ریزی برای ساماندهی پهنه های پسماندی استان با هماهنگی استاندار و معاونت عمرانی و دفتر امور شهری استانداری خبر داد و گفت: در سال جدید به تمام پهنه ها ورود خواهیم کرد تا کارکرد واقعی پهنه های استاندارد را نشان دهیم.

توانا با تاکید بر لزوم جلوگیری از تل انبار زباله در اطراف پهنه های پسماندی، عنوان کرد: براساس طرح جامع مدیریت پسماند استان گیلان، روزانه بین دوهزار تا دو هزار و ۲۰۰ تن زباله تولید می شود و در حال مدیریت این زباله‌ها در همین هفت پهنه هستیم و باید تاب آوری داشته باشند؛ این در حالی است که شاهد تاثیر افزایش مسافران در تولید زباله و مدیریت آن هستیم.

وی با اشاره به ورود بالغ بر پنج میلیون مسافر به استان در تعطیلات نوروزی، اظهار کرد: مسافران وارد شده به استان ماندگاری دارند و قطعا با افزایش تولید زباله مواجه می شویم.

مدیرعامل سازمان پسماند گیلان، انباشت زباله در حاشیه جاده ها را موجب زشت شدن سیمای شهرها و روستاهای استان دانست و تاکید کرد: مسافران باید تحت آموزش حوزه مدیریت پسماند قرار بگیرند و این موضوع در اختیار استان نیست و باید از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیگیری شود.

وی از پلیس راهور نیز خواست جرایم متناسب با حوزه مدیریت پسماند را برای خودروهای ورودی به استان در نظر بگیرد و تصریح کرد: متولیان حوزه راهداری نیز باید از تل انبار زباله در حاشیه جاده ها جلوگیری کنند.

توانا با بیان اینکه سیستم جمع آوری و حمل زباله در شهرها و روستاها به ویژه در پیک سفرها باید به درستی عمل کند، ادامه داد: مسافران ورودی به استان غالبا گردشگری کشاورزی - روستایی را دنبال می کنند و اقامت دارند؛ این در حالی است که شکننده ترین وضعیت پسماندی را در روستاها داریم و باید جمع آوری زباله را جدی و دقیق انجام دهیم تا چهره روستا با زباله نازیبا نشود.

مدیرعامل سازمان پسماند گیلان اضافه کرد: بخشداری ها مانند شهرداری ها از توان لازم برای راه اندازی سیستم ها جمع آوری زباله برخوردار نیستند؛ در این راستا، اخیرا ماشین آلات حمل زباله را در اختیار بخشداری ها قرار دادیم و امیدواریم که سال جدید سال بهتری از نظر مدیریت پسماند باشد.

وی با اشاره به حضور مسافران در هتل ها و مهمان پذیرها و سواحل و اماکن گردشگری - زیارتی استان، افزود: افزایش ورود مسافران، افزایش تولید زباله را به دنبال دارد و لذا نیازمند جمع آوری زباله طی چندین نوبت در روز هستیم که نشان دهنده تولید حجم بالایی از زباله است.

توانا شرط کاهش تولید زباله در ایام تعطیلات را آموزش دانست که باید در کنار نظارت، جریمه و جمع آوری باشد و اضافه کرد: اگر پهنه های پسماندی ما درست و استاندارد عمل کنند، می توانیم یک استان سبز و پاک داشته باشیم.

وی با اشاره به ورود ۷۷ میلیون مسافر به گیلان طی سال گذشته، بیان کرد: این میزان مسافر به اندازه جمعیت یک کشور است، یعنی گیلان زباله یک کشور را متحمل می شود و اگر هر نفر فقط نیم کیلو زباله تولید کند - که معمولا بیشتر از این میزان است - فاجعه است.

مدیرعامل سازمان پسماند گیلان از صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های لازم به شهرداران و دهیاران و بخشداران و فرمانداران از سوی استاندار و معاون عمرانی و دفتر شهری و سازمان مدیریت پسماند جهت جمع آوری به موقع زباله در پارک ها و تفرجگاه ها و اماکن گردشگری و... خبر داد و ادامه داد: از مسافران نیز انتظار داریم مدیریت پسماند را جدی بگیرند، زیرا وارد استانی شده اند که این استان مشکل بزرگی به نام پسماند دارد و فرهنگ مدیریت پسماند را آرام آرام جاری و ساری می کند.

وی افزایش تولید زباله و دفن زباله در محل های غیر استاندارد و بهداشتی و شرایط بد دفنگاه های سنتی و... را موجب تولید شیرابه های سرگردان دانست و اضافه کرد: شیرابه های سرگردان پس از پخش شدن، قابل کنترل و ارزیابی و اندازه گیری نیستند و لذا نمی توان میزان دقیق اثرات تخریبی آنان بر محیط زیست را تعیین و پایش کرد.

توانا با تاکید بر لزوم انتقال صحیح زباله ها و دفن در محل های دارای شرایط مدیریت، هدایت و تصفیه شیرابه، اظهار کرد: استان گیلان شرایط مناسبی از نظر تصفیه شیرابه ندارد و اغلب تصفیه خانه های شیرابه استان، غیر فعالند.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی های لازم هم برای راه اندازی تصفیه خانه های شیرابه و هم برای افزایش راندمان و کارایی تصفیه خانه های موجود در سال جدید انجام شده است، گفت: طی سال های گذشته درگیر بحث های مناقصه‌ای پروژه های تصفیه خانه بودیم و یا تصفیه خانه های ما مانند رشت و لاهیجان، ناکارآمد بود؛ تصفیه خانه بندرانزلی نیز به رغم احداث، هنوز فعال نیست و لذا با پیگیری قضایی، از امسال شاهد آغاز به کار این تصفیه خانه خواهیم بود و بزودی این معضل را در استان، حل و فصل می کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha