• شنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404010904234
  • خبرنگار : 50040

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی:

مدیریت جنگل ها و مراتع نیازمند ۱۶۵ همت است

مدیریت جنگل ها و مراتع نیازمند ۱۶۵ همت است

ایسنا/گیلان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، مدیریت جنگل ها و مراتع براساس وظایف پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه را به ترتیب نیازمند ۱۲۰ و ۴۵ همت اعتبار دانست و خاطرنشان کرد: عدم سرمایه گذاری در حوزه منابع طبیعی، ناپایداری محیط زندگی را به دنبال دارد.

رسول اشرفی پور امروز، ۹ فروردین در حاشیه آیین معارفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، جنگل ها و مراتع را هم تولید و هم کارخانه تولید و هم سرمایه و هم نیازمند سرمایه گذاری دانست و اظهار کرد: خدمات اکوسیستمی جنگل ها و مراتع به چهار بخش تولیدی - فراهمی، حمایتی، تنظیمی و فرهنگی تقسیم می شود.

وی منابع طبیعی را بستر حیات فیزیکی دانست که این بستر توسط خدمات اکوسیستمی تامین خواهد شد و افزود: یکی از شروط موفقیت سرمایه گذاری در بخش های اجتماعی و اقتصادی کشور، سرمایه گذاری در منابع طبیعی، حفاظت و توسعه پوشش گیاهی است.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، با بیان اینکه هنوز سرمایه گذاری لازم در حوزه مدیریت منابع طبیعی کشور اتفاق نیفتاده است، تصریح کرد: عدالت، حفاظت از منابع طبیعی و سلامت محیط زیست و توسعه اجتماعی و اقتصادی، سه ضلع حکمرانی مطلوب است و لذا برای تحقق عدالت و حفاظت از منابع طبیعی بایستی سرمایه گذاری دولتی انجام شود.

اشرفی پور با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری مطلوب دولت ها در حوزه منابع طبیعی هم از نظر زیرساخت ها و هم از نظر افزایش ضریب حفاظتی جنگل ها و مراتع، گفت: مشارکت مردمی برای حفاظت از جنگل ها و مراتع نیز نیازمند سرمایه گذاری دولتی است.

وی با اشاره به وضعیت نامشخص نیروهای حفاظتی سازمان منابع طبیعی و شرکتی بودن آنها، ادامه داد: نیروهای حفاظتی باید نیروی رسمی همان سازمان باشند تا وابستگی تشکیلاتی داشته باشند؛ در این راستا پیگیر تعیین تکلیف شرایط استخدامی جنگلبانان به عنوان اصلی ترین مطالبه از دولت هستیم.

معاون امور جنگل، مدیریت جنگل ها و مراتع براساس وظایف پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه را به ترتیب نیازمند ۱۲۰ و ۴۵ همت اعتبار دانست و خاطرنشان کرد: عدم سرمایه گذاری در حوزه منابع طبیعی، ناپایداری محیط زندگی را به دنبال دارد و موجب ناپایداری بسیاری از سرمایه گذاری ها در دیگر حوزه ها می شود.

وی سیل و فرونشست و فرسایش و لغزش و رانش را ناشی از کم توجهی به حوزه حفظ و توسعه پوشش گیاهی دانست و بیان کرد: مدیریت پایدار حوضه های آبخیز جنگل های شمال کشور در دستور کار است و تاکنون طرح تفصیلی - اجرایی ۲۲ حوضه آبخیز را به صورت امانی و پیمانی تهیه کردیم که پنج حوزه در گیلان است.

اشرفی پور شرط اجرای الگوی مدیریت پایدار حوضه های آبخیز جنگل های شمال را در افزایش ضریب حفاظت و کنترل تهدید ها و آسیب ها دانست و ادامه داد: باید به طرف جنگلداری نوین برویم که در برنامه هفتم تکلیف شده است. در این راستا، به دنبال استقرار نظام فنی - حفاظتی حوضه های آبخیز هستیم، یعنی هر حوضه حتما باید مدیر حوضه، ناظر فنی و ناظر حفاظتی مشخص داشته باشد و تقسیم کار و توزیع مناسب نیروهای حفاظتی انجام شود.

وی با بیان اینکه نظام فنی - حفاظتی حوضه های آبخیز تا پایان خرداد سال جاری باید مستقر شود، عنوان کرد: مدیریت حفاظت فیزیکی و مدیریت حفاظت فنی را نیز دنبال می کنیم. رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اخیرا بخشنامه ۲۰ ماده ای حفاظت فیزیکی را ابلاغ کرده که باید مورد توجه مدیران کل و فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی استان ها قرار گیرد.

معاون امور جنگل، همچنین خواستار توجه به جنگلداری نوین با استفاده از فناوری های روز دنیا از جمله دوربین های حفاظتی، پهپادها و ریزپرنده ها و تصاویر ماهواره ای و عکس های هوایی شد و گفت: پایش های مستمر و دوره ای از سطح جنگل ها و مراتع ضرورت دارد؛ در این راستا پس از تقویت مرکز پایش مانیتورینگ مرکزی سازمان منابع طبیعی، تامین اعتبار برای راه اندازی مرکز پایش مانیتورینگ جنگل ها شمال و مرکز پایش مانیتوریمگ عرصه های جنگلی استان های زاگرسی را دنبال می کنیم.

اشرفی پور در ادامه بر آموزش مهارتی نیروهای حفاظتی و مدیریت صیانتی از جنگل های شمال کشور  تاکید و اضافه کرد: دولت نمی تواند عهده دار مدیریت اجرایی جنگل باشد و حتما باید مجری را به عرصه ها بازگردانیم؛ البته برداشت چوب به صورت سر پا ممنوع است و با کمک شرکت های تعاونی به عنوان مجری، غنی سازی جنگل و جنکلکاری تکمیلی و پرورش جنگل در توده های دست کاشت را در دستور کار داریم.

وی با بیان اینکه دستمزد مجریان از محل زراعت چوب تامین خواهد شد، اظهار کرد: زراعت چوب فرصتی برای مدیریت جنگل های طبیعی است.

معاون امور جنگل، خواستار توسعه جنگلداری اجتماعی شد و بیان کرد: در مناطقی که با بحران حفاظتی مواجه هستند، با کمک دانش بنیان ها می توانیم به معرفی استعدادهای حوضه آبخیز، به غیر از برداشت چوب بپردازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha