• پنجشنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404010702888
  • خبرنگار : 50555

یک استاد دانشگاه:

انقلاب اسلامی ایران سبب افزایش آگاهی مردم جهان نسبت به فلسطین شد

انقلاب اسلامی ایران سبب افزایش آگاهی مردم جهان نسبت به فلسطین شد

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی باعث افزایش آگاهی مردم جهان نسبت به مسئله فلسطین شد، گفت: اگر انقلاب اسلامی ایران نبود، احتمالا امروز نامی از فلسطین به گوش نمی‌رسید و شاید اساساً فلسطینی وجود نداشت.

محمدرضا آرام در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاکیدات امام خمینی(ره) از ابتدای نهضت اسلامی بر اهمیت فلسطین به عنوان مهم‌ترین مسئله جهان اسلام، اظهار کرد: طرح این موضوع توسط امام در سال ۱۳۴۱ نه‌تنها نشان‌دهنده‌ افق بلند انقلاب اسلامی ایران است، بلکه بیانگر این واقعیت است که نهضت انقلاب اسلامی محدود به مرزهای جغرافیایی ایران نیست و هدف آن آزادی‌بخشی به تمام ملت‌های تحت ستم به ویژه ملت فلسطین است. فلسطین که ۷۶ سال تحت ظلم و ستم رژیم غاصب صهیونیستی قرار دارد، نماد مظلومیت و مقاومت در برابر ظلم است. امام خمینی با طرح این مسئله، به روشنی نشان دادند که انقلاب ایران تنها به دنبال تأمین منافع ملی خود نیست، بلکه منافع را در سطحی فراتر از مرزهای کشور تعریف می‌کند. ایشان به جای تمرکز بر دولت‌محوری، به دنبال امت‌محوری بودند و این نکته‌ای بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه این دوراندیشی و آینده‌نگری نشان‌دهنده‌ بصیرت امام خمینی بود، افزود: امام می‌دانستند که اگر از ابتدا بر مسئله فلسطین تأکید نکنیم، دشمن نیز در برابر نهضت اسلامی سکوت نمی‌کند و به زودی به ما حمله خواهد کرد. امروز می‌دانیم که رژیم صهیونیستی با شعار «از نهر تا بحر» به دنبال گسترش نفوذ خود و تسلط بر سرزمین‌های اسلامی است. این نشان می‌دهد که این رژیم نمی‌خواهد محدود به یک منطقه جغرافیایی خاص باشد و به همین دلیل، ایده امام مبنی بر اینکه سرزمین‌های اسلامی متعلق به جهان اسلام است، بسیار مهم و ضروری بود. ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که هیچ دولت غیراسلامی، به ویژه یک دولت جعلی مانند رژیم صهیونیستی، حق ندارد بر سرزمین‌های اسلامی تسلط یابد. این نه‌تنها یک موضوع سیاسی، بلکه یک موضوع انسانی و اخلاقی است که باید در کانون توجه ما قرار گیرد.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی باعث افزایش آگاهی مردم جهان نسبت به مسئله فلسطین شد، بیان کرد: اگر انقلاب اسلامی ایران نبود، احتمالا امروز نامی از فلسطین به گوش نمی‌رسید و شاید اساساً فلسطینی وجود نداشت. این انقلاب ما بود که روحیه مقاومت و ایستادگی را در برابر ستمگری‌ها در جهان اسلام احیا کرد و بسیاری از جنبش‌های اسلامی از آن الهام گرفتند تا با استعمار و استکبار مقابله کنند. شعارها و اصول انقلاب اسلامی ایران، الهام‌بخش ملت‌های منطقه است و بر این اساس، کشور ما به‌عنوان یک الگو برای دیگر کشورها در زمینه مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم شناخته می‌شود. این نکته بسیار حائز اهمیت است که در حالی‌که برخی کشورها به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیش رفته‌اند، انقلاب اسلامی ایران به‌ عنوان نماد مقاومت در جهان اسلام باقی مانده است.

آرام ادامه داد: تاریخ نشان می‌دهد که اگر انقلاب اسلامی ایران نبود، تسخیر اراضی فلسطینی‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شد و کشتارهایی مانند صبرا و شتیلا و دیگر فجایع انسانی به مراتب بیشتر بود. امروز با وجود اینکه مردم فلسطین با هجمه و درندگی‌های رژیم صهیونیستی مواجه‌اند، روحیه مقاومت و ایستادگی آنان به‌ وضوح مشهود است. روز قدس به‌ عنوان نماد احیای مسئله فلسطین در ۴۶ سال گذشته، نشان‌دهنده‌ اهمیت این موضوع برای مسلمانان است. وقتی مسئله فلسطین به‌ عنوان مهم‌ترین موضوع جهان اسلام شناخته می‌شود، طبیعی است که حساسیت‌های بیشتری نسبت به آن در سطح جهانی به‌ وجود آید. این بیداری و ایستادگی مردم فلسطین، نتیجه‌ الهاماتی است که از انقلاب اسلامی ایران و دیگر کشورهای اسلامی گرفته‌اند و به‌ روشنی نشان‌دهنده‌ تأثیر عمیق انقلاب ما بر تحولات منطقه‌ای و جهانی است.

وی بر اهمیت برگزاری پرشور روز قدس امسال تاکید و عنوان کرد: طوفان‌الاقصی تحولی بزرگ در عرصه جهانی ایجاد کرد و باعث شد که مسئله فلسطین از مهم‌ترین موضوع جهان اسلام به یکی از اصلی‌ترین مسائل روز دنیا تبدیل شود. امروز می‌بینیم که حتی در کشورهای غیرمسلمان، مردم با اعتقادات متفاوت، به خاطر آزادی، انسانیت و حقوق بشر به حمایت از فلسطین برخاسته‌اند. در حقیقت پوشالی و دروغین بودن حقوق بشر آمریکایی و چهره واقعی دموکراسی غربی روزبه‌روز بیشتر در حال نمایان شدن است. برگزاری راهپیمایی روز قدس نه‌تنها نشان‌دهنده‌ اهمیت مسئله فلسطین برای ما مسلمانان است، بلکه به دشمن هشدار می‌دهد که کل جهان نسبت به این موضوع حساس است. این مانع از تجاوز و تعدی بیشتر دشمن می‌شود. وقتی ما برای حمایت از فلسطین اعلام آمادگی می‌کنیم، دشمن می‌فهمد که هر گونه تجاوز به آن عواقب سختی را برایش خواهد داشت.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی با تاکید بر اینکه مقاومت در جهان اسلام زنده است و می‌تواند ابعاد گسترده‌تری را در خود جای دهد، گفت: امسال جنایات رژیم صهیونیستی به فلسطین افزایش یافته و از طرف دیگر شاهد حملات به یمن هستیم. مشخص است که اگر مردم در صحنه باشند، دشمن متوجه می‌شود که باید هزینه‌های بیشتری را برای تجاوز به جهان اسلام متحمل شود. اما اگر حضور مردم در این راهپیمایی کمرنگ باشد، دشمن دندان‌هایش را تیزتر خواهد کرد و به صدمه زدن به مردم مسلمان منطقه ادامه خواهد داد.

وی گفت: امیدواریم که خداوند متعال به زودی فلسطین را از چنگال رژیم صهیونیستی آزاد کند و ان‌شاءالله همه ما با شور و شوق بیشتری در راهپیمایی روز قدس امسال شرکت کنیم. ما حمایت خود را از مردم مظلوم فلسطین و جبهه مقاومت و همچنین مردم یمن که در کنار فلسطینی‌ها ایستاده‌اند، اعلام خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha