• چهارشنبه / ۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404010602679
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از معرفی هوش مصنوعی جدید گوگل و قابلیت جدید ChatGPT تا سرپا شدن قدرتمندترین موشک ناسا

از معرفی هوش مصنوعی جدید گوگل و قابلیت جدید ChatGPT تا سرپا شدن قدرتمندترین موشک ناسا

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز چهارشنبه ( ششم فروردین ماه ۱۴۰۴ ) میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

نسخه جدید هوش مصنوعی گوگل معرفی شد

گوگل مدل هوش مصنوعی جمینای ۲.۵ (Gemini ۲.۵) را برای تفکر پیچیده منتشر کرد.

قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا سرپا شد

ناسا هسته موشک SLS را که قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا است و قرار است برای ماموریت بازگشت به ماه موسوم به «آرتمیس ۲» استفاده شود، سرپا کرد.

هوش مصنوعی ChatGPT از حالا تصویر هم تولید می‌کند

اکنون می‌توان تصاویر را به صورت مستقیم با ChatGPT و Sora تولید کرد و دیگر نیازی به رفت و برگشت به هوش مصنوعی Dall-E وجود ندارد.

اپل تاریخ برگزاری WWDC ۲۰۲۵ را اعلام کرد

شرکت اپل اعلام کرد که برگزاری کنفرانس WWDC ۲۰۲۵ را برای ۹ تا ۱۳ ژوئن برنامه‌ریزی کرده است که در آن انتظار می‌رود ظاهر جدیدی برای سیستم‌های عامل محصولات این شرکت رونمایی شود.

سرمایه‌گذاری داخلی راهکار حل مشکلات معیشتی مردم است

نایب دبیر اتحادیه انجمن‌های دانشجویی الهیات کل کشور با اشاره به شعار سال، سرمایه‌گذاری داخلی را راهکاری برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم دانست.

انتشار بیانیه جهاددانشگاهی به مناسبت روز جهانی قدس/ دعوت برای حضور پرشور در راهپیمایی و تجدید میثاق با آرمان آزادیِ قدس شریف

جهاددانشگاهی با انتشار بیانیه‌ای ضمن دعوت برای حضور پرشور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس‌تاکید کرد:جهادگران نیز در این روز هم‌پای ملت بصیر ایران، به ویژه دانشگاهیان و دانشجویان آگاه با فریادهای کوبنده «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا»، بار دیگر با آرمان آزادیِ قدس شریف تجدید میثاق می‌کنند.

کنترل پاندمی‌های آینده با ساعت‌های هوشمند!

کنترل و پیشگیری از بیماری‌های مسری یکی از چالش‌های مهم سلامت عمومی است. بسیاری از بیماری‌ها، مانند آنفلوآنزا و کووید-۱۹، قبل از بروز علائم، بیشترین میزان سرایت را دارند. در چنین شرایطی، فرد مبتلا بدون آنکه متوجه باشد، ویروس را به دیگران منتقل می‌کند. حال، پژوهشگران به دنبال راهی هستند که بتواند ابتلا به بیماری را قبل از ظهور علائم را شناسایی و از گسترش آن جلوگیری کند.

آموزش سگ‌های کارآگاه برای بو کشیدن باکتری‌ها

دانشمندان سگ‌ها را آموزش می‌دهند تا باکتری‌های کشنده را از پوست، ادرار و لباس بو بکشند، چرا که سگ‌ها موجوداتی هستند که دارای بیش از 300 میلیون گیرنده بویایی هستند.

آیا امسال سال تاکسی‌های هوایی خواهد بود؟

با فرا رسیدن سال جدید، بسیاری از شرکت‌های فعال در  صنعت هوانوردی به دنبال نقطه عطف بزرگ بعدی برای پرواز پایدار هستند. اما آیا امسال سال تاکسی‌های پرنده خواهد بود؟ در این گزارش قصد داریم به بررسی پیشرفت‌ها و شکست‌ها در توسعه تاکسی‌های پرنده بپردازیم.

تولید نانوالیاف از گلوتن گندم برای رساندن داروی سرطان

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در جهان است که سالانه جان بسیاری را می‌گیرد. درمان‌های متداول مانند جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی معمولاً با عوارض جانبی متعددی همراه هستند. پژوهشگران در تلاش‌اند تا روش‌های جدیدی را برای رساندن دارو به بدن با کمترین آسیب ممکن توسعه دهند. در همین راستا، گروهی از محققان ایرانی با استفاده از نانوالیاف زیست‌تخریب‌پذیر تهیه شدن از گلوتن گندم، راهی نوین برای انتقال داروی ضدسرطان ارائه کرده‌اند.

ورود دانش‌بنیان‌ها به دنیای رمزارز؛ رشد سریع در سایه ابهامات قانونی

با وجود رشد چشمگیر رمزارزها در ایران و ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به این حوزه، نبود قوانین شفاف و موانع اجرایی همچنان چالش‌هایی برای این صنعت ایجاد کرده است و این در حالی است که معاونت علمی ریاست‌ جمهوری نقش مهمی در توسعه این فناوری و تدوین سیاست‌های جدید داشته، اما ابهام در تنظیم‌گری و محدودیت‌های قانونی، آینده رمزارزها را در کشور با پرسش‌های بسیاری مواجه کرده است.

تغییر لحن ناسا درباره ارسال اولین زن و فرد رنگین پوست به کره ماه

ناسا می‌گوید حذف عبارت «اولین زن و فرد رنگین‌پوست» از نوشته‌ها درباره ماموریت آرتمیس نشان دهنده تغییر خدمه این مأموریت قمری نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha