• دوشنبه / ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۲۲:۰۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403122719360
  • منبع : نمایندگی مازندران

بایدها و نبایدها برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

بایدها و نبایدها برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

ایسنا/مازندران اداره کل دامپزشکی استان مازندران ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان، با ارائه توصیه‌های بهداشتی در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز از شهروندان خواست برای حفظ سلامت خود به نکات بهداشتی توجه کنند.

روابط عمومی دامپزشکی مازندران دوشنبه ۲۷ اسفند با صدور اطلاعیه‌ای بهداشتی اعلام کرد: هم استانی‌ها ماهی قرمز را از مراکز عرضه مجاز تهیه و از خرید ماهی که دست فروشان و دوره‌گردها دارند خودداری کنند.

همچنین مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی است.

در این اطلاعیه بهداشتی تاکید شد؛ در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی همراه با آب خودداری و تا جایی که ممکن است از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.

همچنین توصیه شد: هم استانی‌ها از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند.

توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

در این توصیه بهداشتی تاکید شد؛ پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.

همچنین باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

بایدها و نبایدها برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

دامپزشکی مازندران با تاکید بر اینکه درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود، توصیه کرد: ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر لازم است.

البته بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲ تا ۲۶  درجه سانتی گراد است و غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

دامپزشکی مازندران توصیه کرد: به منظور تعویض آب ماهی قرمز، هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض و از تعویض یکباره آب خودداری شود.

همچنین درهنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و بخصوص در افراد با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی، از دستکش استفاده شود و در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha